Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη μέσω της ΔΕΗ στο ΧΑ

Στην περιοχή πέριξ των 4.170 ισορροπεί το Χ.Α. Σήμερα «επιστρατεύεται» κυρίως η ΔΕΗ, που με τη μέχρι και 3,8% υπεραντίδραση της μετοχής σταθεροποιεί τον FTSE 20 αντισταθμίζοντας τη μικρή πίεση κυρίως σε τράπεζες.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Στην περιοχή των 4.170 μονάδων επανέρχεται η αγορά, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες εκτιμήσεις μερίδας αναλυτών.

Οι συγκεκριμένοι «παίκτες», οι οποίοι από χθες θεωρούσαν πιθανό το ενδεχόμενο διόρθωσης βασικών δεικτών, μετοχών, εκτιμούν σε αυτή τη φάση πως ενδεχόμενη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 4.150 μονάδων (σε κλείσιμο) μπορεί να συντηρήσει το θετικό για τη βραχυπρόθεσμη τάση σενάριο.

Στο διά ταύτα της συνεδρίασης, η αντίδραση συντελείται κυρίως μέσω των εναλλακτικών δυνάμεων του FTSE 20, ΔΕΗ και δευτερευόντως ΟΤΕ. Η μετοχή της Επιχείρησης αντιδρά μέχρι και 3,8% υψηλότερα προς τα 27,3 ευρώ, ενώ ο Οργανισμός παραμένει σχετικά σταθερός στα 18,24 ευρώ.

Να σημειωθεί πως στη χθεσινή ανοδική για τις τράπεζες συνεδρίαση, οι εναλλακτικές δυνάμεις του FTSE 20, δηλαδή ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, είχαν κινηθεί πτωτικά.

Προς ώρας «επιστρατεύεται» η ΔΕΗ, που με την υπεραπόδοσή της «κρατά» τον FTSE 20 στην περιοχή των 2.180 μονάδων, χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Να σημειωθεί πως ενδοσυνεδριακά χαμηλό για τον συγκεκριμένο δείκτη είχε σημειωθεί νωρίτερα στις 2.150 μονάδες.

Στα άξια αναφοράς της μέχρι τώρα συνεδρίασης είναι η επαναπροσέγγιση του ιστορικά υψηλού για τη μετοχή της Coca Cola 3Ε. Συγκεκριμένα, για τη μετοχή ιστορικά υψηλό (σε κλείσιμο) έχει σημειωθεί στα 32,15 ευρώ (αρχές Γενάρη), ενώ η τρέχουσα τιμή των 31,90 ευρώ υπολείπεται ελάχιστα και από το ενδοσυνεδριακά μέγιστο των 32,48 ευρώ.

Περίπου στις 12:50 η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφωνόταν στο περίπου 1 προς 1,2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v