Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Γκάζι χωρίς «καύσιμα» με τράπεζες-ΟΤΕ

Κοντά στα υψηλά ημέρας, στις 1.482 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Κέρδη άνω του 2% στον τραπεζικό δείκτη, που έκλεισε σε υψηλά 8,5 ετών. Κατέβασε ταχύτητες ο τζίρος. Οι εκτιμήσεις.

Χρηματιστήριο: Γκάζι χωρίς «καύσιμα» με τράπεζες-ΟΤΕ

Καθαρά ανοδική η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. να κινούνται μόνιμα με θετικό πρόσημο και τον Γενικό Δείκτη να συμπληρώνει τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και να ολοκληρώνει τις σημερινές συναλλαγές σε νέα υψηλά διμήνου, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 21/5 (1496,35 μονάδες).

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών, με το σημερινό κλείσιμο να παραπέμπει σε υψηλά 8,5 ετών, καθώς το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο έχει σημειωθεί στις 25/11/2015 (1405,8 μονάδες).

Επιστρέφοντας στον ΓΔΧΑ και σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, η σημερινή, εύκολη, ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 1472 μονάδων, βάζει σε δοκιμασία την επόμενη αντίσταση στη ζώνη 1485 και σε απόσταση βολής το ψυχολογικό όριο των 1500 μονάδων (στις 1510 η επόμενη ουσιαστική αντίσταση).

Ασφαλώς και το +2,04% του ΔΤΡ δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για τον κλάδο που ηγήθηκε και της σημερινής ανοδικής κίνησης, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το επιφυλακτικό ξεκίνημα, σταδιακά και άλλοι τίτλοι του FTSE25, έδωσαν βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τράπεζες ανακοινώνουν αποτελέσματα β΄ τριμήνου – α΄ εξαμήνου τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, με ταυτόχρονες τηλεδιασκέψεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, “τα κέρδη β΄ τριμήνου αναμένονται εξίσου δυνατά με αυτά του πρώτου και θα οδηγήσουν σε ανοδικές αναθεωρήσεις στόχων κερδοφορίας και RoTE από Eurobank, Alpha Bank και Εθνική. Η Πειραιώς το έχει ήδη κάνει. Λόγω της περιόδου Θερινών διακοπών, οι παρουσιάσεις στους Ξένους επενδυτές και οι αναθεωρήσεις στόχων, έχουν προγραμματιστεί από Σεπτέμβριο”.

Η μετοχή της Εθνικής θα παραμείνει σε ρόλο “σηματωρού”, όταν θα ξεκινήσουν οι αναδιαρθρώσεις θέσεων εν όψει του επόμενου placement.

Από εκεί και πέρα και η σημερινή συνεδρίαση ήλθε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις που θέλουν οι αγοραστές να συνεχίζουν να διαμορφώνουν κλίμα και διαθέσεις, ενώ σχετικά καλύτερη εικόνα παρουσίασαν η συναλλακτική δραστηριότητα, αλλά και αρκετοί τίτλοι μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Από την άλλη, θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην σημειωθεί ότι σήμερα το Χ.Α. πήρε σημαντικές βοήθειες από την επιστροφή των κύριων Ευρωπαϊκών Αγορών σε θετικό βηματισμό και μάλιστα με αξιοσημείωτα κέρδη.

Σύμφωνα με την Beta Sec., “στο εξωτερικό, οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ για το β’ τρίμηνο αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, με κυριότερες αυτές των Verizon (σήμερα), Coca Cola, General Motors, Philip Morris, Spotify, Google, Tesla, Visa (23/7), Ford, IBM, AT&T (24/7) και 3M, Bristol Myers (26/7).

“Εάν τα κέρδη υπολείπονται αυτών των στρατοσφαιρικών προσδοκιών, δεν μπορεί να αποκλειστεί σημαντική διόρθωση”, τονίζουν Ξένοι Διαχειριστές.

Στο μέτωπο των οικονομικών ανακοινώσεων, την Τετάρτη αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το δείκτη PMI της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση για την αύξηση του ΑΕΠ, κατά το δεύτερο τρίμηνο στις ΗΠΑ (την Πέμπτη) και τον πληθωρισμό (την Παρασκευή) θα ολοκληρώσουν την εβδομάδα.

Από την άλλη, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Wall Street στην απόφαση Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα και να εκφράσει την στήριξή του στο πρόσωπο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις για υποψήφιο των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Χωρίς αμφιβολία, τον τελευταίο μήνα οι traders είχαν αναπροσαρμόσει την επενδυτική τους στρατηγική στην αυξημένη πιθανότητα επανεκλογής Trump, με πονταρίσματα στις Εταιρείες της θεωρούμενης “παλιάς Οικονομίας” και της Ενέργειας, εξ ου και τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά για τον δείκτη Dow Jones και στα Κρυπτονομίσματα και ρευστοποιήσεις θέσεων στην Τεχνολογία και τώρα δεν αποκλείεται να λάβει χώρα σχετική αναπροσαρμογή των επενδυτικών σχεδίων, ή και “αλλαγή πλεύσης” από τους πιο γρήγορους παίκτες, με επιστροφή στις μετοχές της “νέας Οικονομίας”.

“Η απόφαση Μπάιντεν να εγκαταλείψει την Προεδρική κούρσα μπορεί να πλήξει τα στοιχήματα των επενδυτών που πίστευαν στη νίκη Trump. Ακόμα και αν δεν υπάρξει βίαιη διόρθωση, σίγουρα θα υπάρξει μία στάση πτωτικής αναμονής. Όμως εάν προκύψει ένα δημοκρατικό πολιτικό δίδυμο που θα φαίνεται ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της Προεδρικής κούρσας υπέρ μιας νίκης των Δημοκρατικών, πιθανότατα θα δούμε μια αρνητική αντίδραση της Αγοράς” σημειώνουν Ξένοι Διαχειριστές.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., από σήμερα ξεκινούν οι “μετρήσεις” του MSCI. Οι ανακοινώσεις για πιθανές αναδιαρθρώσεις αναμένονται από τον Οίκο στις 12/8, το rebalancing στις 30/8 και η εφαρμογή των νέων αλλαγών και σταθμίσεων στις 2/9. Υπενθυμίζεται ότι τον δείκτη MSCI Standard Greece απαρτίζουν οι: Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Motor Oil και Jumbo.

Σταθεροποιητικά, με ήπιες διαθέσεις αποκλιμάκωσης οι αποδόσεις στην Αγορά ομολόγων, για όλους τους Εκδότες. Πιο συγκεκριμένα, στο 4,51% η απόδοση του Αμερικανικού 2ετους τίτλου, στο 4,22% αυτή του αντίστοιχου 10ετους, στο 3,399% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχόμενος μέχρι τις 1483,32 μονάδες (+1,29%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 1482,62 (+1,24%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 1482,43 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,23%.

Ο τζίρος στα 96,4 εκατ., από τα οποία τα 4,6 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΥΡΩΒ, ΟΤΕ, ΠΕΙΡ), ενώ οι ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ και ΕΤΕ απασχόλησαν το 41% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τον συνολικό τζίρο των 96,4 εκατ., τα 88 εκατ. αφορούν συναλλαγές σε μετοχές του FTSE25.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

“Στο άνω εύρος της περιόδου κινείται ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη, μετά και την παραίτηση Μπάιντεν από την διεκδίκηση της Προεδρίας, αλλά πιθανότατα να έχουμε και νέα επεισόδια στο μέτωπο αυτό, καθώς το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει στην θέση του. Βαρύτητα στην εβδομαδιαία ατζέντα θα έχει η Μεταποίηση Ιουλίου στην Ευρωζώνη την Τετάρτη, αλλά κυρίως το ΑΕΠ Β΄ τριμήνου (Πέμπτη) και το επίπεδο τιμών προσωπικής κατανάλωσης Ιουνίου στις ΗΠΑ που δημοσιεύεται την Παρασκευή και ενδεχομένως θα παίξει ρόλο στην τελική απόφαση για τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο. Στο εσωτερικό, Θα έχουμε τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα Β΄ τριμήνου (π.σ.) από την Metlen την Πέμπτη. Σημαντικά διεθνή εταιρικά αποτελέσματα θα έχουμε και σήμερα με την SAP στη Γερμανία και την Verizon στις ΗΠΑ, ενώ αύριο θα ανακοινώσουν Google και Tesla από τις ‘υπέροχες 7’. Βασικό σενάριο η διαπραγμάτευση εντός εύρος τόσο για το εσωτερικό όσο και για τους διεθνείς δείκτες”, σύμφωνα με την Depolas Investment Services.

“Οι γεωπολιτικές εντάσεις στις ΗΠΑ κατευνάζονται κάπως, από την απόσυρση της υποψηφιότητάς Μπάιντεν, από τις Προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου”, όπως εκτιμά η Eurobank Eq.

“Το Χ.Α. να κινήθηκε ανάλογα με τις Ευρωπαϊκές Αγορές, με τη ΔΕΗ και την Ελλάκτωρ να είναι στο επίκεντρο”, αναφέρει η Optima Bank.

“Οι Αγορές αφομοιώνουν το νέο πολιτικό περιεχόμενο, από την απόσυρση της υποψηφιότητας του Μπάιντεν για επανεκλογή, ενώ η υπερβολή του τεχνολογικού σοκ μπορεί να δώσει κίνητρα για ανάκαμψη. Ως εκ τούτου είχαμε μία θετική συνεδρίαση με βάση το επιλεκτικό ενδιαφέρον”, σημειώνει η Beta Sec.

“O Τραπεζικός κλάδος κάνει την διαφορά, συγκεντρώνοντας και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών και φαίνεται πως πλέον έχει αποκτήσει τα ηνία της τάσης, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη.

Η ΑΛΦΑ συνεχίζει να κλείνει την ψαλίδα, η ΕΥΡΩΒ παντός καιρού με χαμηλό beta, η ΕΤΕ τράβηξε και πάλι το ενδιαφέρον μετά από μεγάλο διάστημα, ενώ η ΠΕΙΡ φαίνεται να θέλει να πλησιάσει και πάλι την τιμή της μεγάλης Α.Μ.Κ.

Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται, ενώ μην ξεχνάμε και την Moody΄s που έχει όλες τις πιθανότητες να μας αναβαθμίσει αρχές Φθινοπώρου.

Αν και η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με κέρδη και μάλιστα κόντρα σε όλες τις Χρηματαγορές, δεν παύει ο φόβος για μία μεγαλύτερη διόρθωση να είναι ορατός, ειδικά από την άλλη Μεριά του Ατλαντικού.

Πλέον είμαστε και στην καρδιά του Καλοκαιριού, με τους τζίρους να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, κάτι που δεν βοηθάει και ιδιαίτερα την Αγορά.

Από την άλλη, το Χ.Α. συνεχίζει να έχει μεσοπρόθεσμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις υπόλοιπες Αγορές, οπότε και δύσκολα τα funds αποχωρίζονται “χαρτιά”.

Έτσι λοιπόν και εφόσον δεν δούμε “αγριάδες” στο εξωτερικό, ο ΓΔ έχει όλα τα φόντα να δοκιμάσει και πάλι την ζώνη του 1500.

Κομμένος και ελαφρύτερος κατά 50 λεπτά και αντίστοιχα αρκετά εκατομμύρια ο Ελλάκτωρας, ψάχνει την επόμενη κίνηση. ΜΟΗ και ΕΛΠΕ συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται μετά τον έκτακτο φόρο, προσπαθώντας να βρουν μία καλή ισορροπία. Η ΓΕΚ συνεχίζει απτόητη την κίνηση της, ενώ μία κατοχύρωση και του 18,10 θα την οδηγήσει στα 19 ευρώ, σε πρώτη φάση. Ο ΟΤΕ σταθερά πάνω από τα 14 ευρώ, μετά από μεγάλο διάστημα, με την ΑΛΦΑ να έχει και πάλι να αντιμετωπίσει το πολύ σημαντικό “make or break” του 1,71. Ένα επιβεβαιωμένο πέρασμα από αυτό το επίπεδο, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για το 2 σε πρώτη φάση και το 3 μεσοπρόθεσμα.

Ουσιαστικά νέα δεδομένα δεν περιμένουμε το επόμενο διάστημα, αν και η Αγορά χρειάζεται νέα για να μπορέσουν να της δώσουν καλύτερο βάθος και ενδιαφέρον, παρόλα αυτά η εικόνα του Χ.Α. είναι καλή και αυτό φαίνεται περισσότερο στις πτωτικές κινήσεις των Ξένων Αγορών και όχι τόσο στην άνοδο, που συντελείται σχεδόν αθόρυβα”, όπως σημειώνει ο κ. Ζαχαράκης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Fast Finance ΑΕΠΕΥ).

Η εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση

Στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α., η ΕΕΕ (12,4), ακολουθούμενη από EΥΡΩΒ (8,3), ΕΤΕ (7,7), ΟΤΕ (6,1), ΟΠΑΠ (5,9), ΜΥΤΙΛ (5,2), ΠΕΙΡ (5), ΔΕΗ (4,4), ΑΛΦΑ (4,1), ΜΠΕΛΑ (3,4), ΜΟΗ (2,6), TITC (2,4), ΔΑΑ (2,4), ΕΛΠΕ (2,3), ΤΕΝΕΡΓ (2,3), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (1,9), CENER (1,8), BIO (1,5), ΛΑΜΔΑ (1,3) και ΑΡΑΙΓ (1,1 δισ. ευρώ).

Και τα δύο πρόσημα άλλαξαν οι Βαρύδεικτες Τραπεζικές μετοχές, με την τελική εικόνα να δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα στους αγοραστές (Alpha Bank +2,65%, Εθνική +1,37%, Eurobank +2,33%, Πειραιώς +2,28%).

Τεχνικά και ξεκινώντας από την ΑΛΦΑ, ο τίτλος έχει γυρίσει σε ημερήσιο “long” με “stop” τα 1,612 ευρώ και με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα 1,85 ευρώ. Η στήριξη στα 1,569 ευρώ (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών).

Σε ημερήσιο “long” η ΕΤΕ, με “stop” στα 7,81 ευρώ και οι επόμενες στηρίξεις στα 7,632 και 7,13 – 6,95 ευρώ (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών). Η επόμενη αντίσταση στα 8,49 και 8,60 ευρώ.

Για την ΕΥΡΩΒ, το ημερήσιο γράφημα είναι “long” με “stop” στα 2,077 ευρώ και τις επόμενες στηρίξεις στα 2,032, 1,982, 1,854 – 1,816 ευρώ (σπεύδουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών). Η επόμενη αντίσταση στα 2,30 ευρώ.

Ημερήσιο σήμα αγοράς και από την ΠΕΙΡ, με το “stop” να εντοπίζεται στα 3,609 και τις επόμενες αντιστάσεις στα 4,00 και 4,22 ευρώ. Η πρώτη στήριξη στα 3,786 και η επόμενη στα 3,503 ευρώ (συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, σημειώνοντας υψηλό ημέρας στις 1349,75 μονάδες (+2,11%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 1349,75 (+2,11%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 1348,71 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 2,04%.

Ο ΔΤΡ με ημερήσιο αγοραστικό σήμα το οποίο αναιρείται με επιστροφή και κλείσιμο χαμηλότερα των 1267 μονάδων, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στις 1350 – 1360 και 1400 μονάδες. Σε περίπτωση επιστροφής της διόρθωσης, οι επόμενες στηρίξεις στις 1252, 1200, 1168 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών) και 1153 μονάδες (απλός ΚΜΟ 200 ημερών).

Σαφές προβάδισμα στους τίτλους με θετική μεταβολή, δίνει η τελική εικόνα στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips, όπου διαφοροποιήθηκαν αρνητικά οι ΔΕΗ (-0,35%), ΕΥΔΑΠ (-0,34%), ΛΑΜΔΑ (-0,27%), ΜΠΕΛΑ (-0,55%), ΤΕΝΕΡΓ (-0,21%), TITC (-0,16%).

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, οι μετοχές της ΔΕΗ (-0,35%) ήταν διαπραγματεύσιμες χωρίς το ποσό €0,25 ανά μετοχή (καθαρό ποσό: €0,2375 ανά μετοχή) και της ΕΥΔΑΠ (-0,34%) χωρίς το ποσό €0,10 ανά μετοχή (καθαρό ποσό: €0,095 ανά μετοχή), ενώ οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+0,48%), μετά την ισόποση αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, ήταν διαπραγματεύσιμες με τελική ονομαστική αξία μετοχής €0,04 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,50 ανά μετοχή στους μετόχους της Εταιρείας με καταβολή μετρητών. Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης: € 2,0800.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, “από 24/7 θα ακυρωθούν και θα διαγραφούν 5.308.440 ίδιες μετοχές, οι οποίες αποκτήθηκαν στο διάστημα από 1/11/2023 έως 31/5/2024, με μέση τιμή αγοράς €13,59 ανά μετοχή. Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται πλέον σε €1.167.922.811,59 (από €1.182.945.696,79 προ της μείωσης) και θα διαιρείται σε 412.693.573 κοινές ονομαστικές μετοχές (από 418.002.013 κοινές ονομαστικές μετοχές προ της ακύρωσης), ονομαστικής αξίας €2,83 η κάθε μία.

Να σημειωθεί ότι ο τίτλος του ΟΤΕ (+2,83%) επιμένει πλαγιοανοδικά από τα 13,48 ευρώ (κλείσιμο 4/7), ενώ ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές σε υψηλά 12μηνου. Οι στηρίξεις στα 13,76 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), 13,51 (απλός ΚΜΟ 200 ημερών) και 13,16 ευρώ (ημερήσιο “stop long”). Αν η μετοχή συνεχίσει να δίνει κλεισίματα πάνω από τα 14,50 ευρώ, δεν μπορεί να αποκλειστεί αναρρίχηση προς τα 15,01 ευρώ.

Από τις 16/7 έχει να “δει” αρνητικό κλείσιμο η μετοχή της ΕΕΕ (+1,65%), που σήμερα κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σε υψηλά 53 μηνών. Η επόμενη αντίσταση στα 34,88 ευρώ και η πρώτη στήριξη στα 31,48 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Οι τίτλοι που έχουν προβάδισμα

Στην κούρσα για τις καλύτερες ετήσιες αποδόσεις του 2024 και σύμφωνα με τα στοιχεία της Alpha Trust, προηγείται η ΝΤΟΤΣΟΦΤ (+194,81%), ακολουθούμενη από ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+132,42%), ΚΟΥΑΛ (+97,04%), MONTA (+93,72%), ΦΒΜΕΖΖ (+79,62%), ΣΑΝΜΕΖΖ (+61,81%), OPTIMA (55,13%).

Για τους “λάτρεις” των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων

Από σήμερα, οι μετοχές της Space (0%) ήταν διαπραγματεύσιμες χωρίς το ποσό €0,16 ανά μετοχή (καθαρό ποσό: €0,152 ανά μετοχή) και της Ιατρικό Αθηνών (0%) χωρίς το ποσό €0,02 ανά μετοχή (καθαρό ποσό: €0,019 ανά μετοχή).

Με τους αγοραστές στημένους χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο, χαμηλές συναλλαγές, ή “market” εντολές, κινήθηκαν ψηλότερα οι ΜΟΝΤΑ (+5,71%), ΣΕΝΤΡ (+0,58%), ΞΥΛΠ (+3,40%), ΚΟΡΔΕ (+2,05%), ΜΕΝΤΙ (+1,14%), ΙΝΤΕΡΚΟ (+2,48%), ΕΒΡΟΦ (+0,65%).

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, “αύριο, το αργότερο την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο την συζήτηση επί της συμφωνίας των μετόχων (ΤΧΣ, Thrivest, e-ΕΦΚΑ) της Attica Bank, με στόχο την κεφαλαιακή ενίσχυση της ενιαίας Τράπεζας που θα προκύψει από τη συγχώνευση των Attica/Παγκρήτια. Το θέμα αναμένεται να πάει προς συζήτηση στην Ολομέλεια την Πέμπτη”.

Ο τίτλος της ΑΤΤ (-25,41%) συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ σήμερα οι πωλητές ήταν επιθετικότεροι και η μετοχή έφθασε μέχρι τα 8,54 ευρώ (-30%), για να αντιδράσει σχετικά στη συνέχεια. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο ολοκληρώθηκαν οι ρευστοποιήσεις. Σε κάθε περίπτωση, το dilution για τους παλαιούς μετόχους δείχνει τεράστιο.

Με τις γνωστές ελάχιστες συναλλαγές, σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η DotSoft (+5,04%).

Τέσσερις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για ΠΕΡΦ (-0,72%).

Σε υψηλά 6μηνου η Interlife (+1,18%).

Μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές αντέδρασε η Realcons (+1,63%) και μετά από τέσσερις πτωτικές η Quest (+3,50%).

Το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 11/7 για Unibios (+4,92%).

Προσπάθεια αντίδρασης από τα χαμηλά 6μηνου για Δομική Κρήτης (+7,37%).

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Πλ. Θράκης (+4,30%, με τον υψηλότερο όγκο των τελευταίων 13 μηνών) και τέσσερις για ΓΚΜΕΖΖ (+0,83%).

Σε υψηλά 4μηνου ο ΟΛΠ (+1,29%).

Επτά οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και υψηλά 7μηνου για Αλουμύλ (+3,19%).

Επιστροφή αγοραστών σε Ευρωσυμβούλους (+1,97%), Τεχν. Ολυμπιακή (+2,38%) και Optima bank (+1,17%).

Δίπλωσε τις ανοδικές συνεδριάσεις ο Άβακας (+3,10%, είχαν προηγηθεί επτά πτωτικές συνεδριάσεις, στις τελευταίες οκτώ), αλλά και οι ACAG (+0,51%), Revoil (+2,37%), Μοτοδυναμική (+3,50%) και ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+0,24%).

Μετά από πτωτικό “εξαρέ” αντέδρασε η Ελινόιλ (+4,65%).

Σε υψηλά διμήνου η Ιντεάλ (+1,68%) μετά την ανακοίνωση για εξαγορά της Bluestream Solutions.

Έντεκα οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Ικτίνο (+1,95%).

Από 24/7 η ΕΚΤΕΡ (+5,62%) θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1ν/1π. Μένει να φανεί αν θα συνεχιστεί η κίνηση πριν την αποκοπή και αν θα ενταθεί μετά και μέχρι να μπουν οι νέες μετοχές (29/7).

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v