Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό τέμπο στο Χρηματιστήριο με τα μάτια στη Wall

Συνεδρίαση με καλοκαιρινό τζίρο αλλά και επιλεκτικό ενδιαφέρον που ανεβάζει τις μετοχές. Υπό ασφυκτική πίεση ο τίτλος της Τρ. Αττικής μπροστά στο επερχόμενο μεγάλο dilution.

Θετικό τέμπο στο Χρηματιστήριο με τα μάτια στη Wall

Με θετικό πρόσημο και με αυξανόμενα κέρδη κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, με τους ενεργούς επενδυτές να προσπαθούν να τιμολογήσουν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, αλλά και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Μόνιμα με θετικό πρόσημο, μέχρι στιγμής, έχει κινηθεί και ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ενώ με ενδιαφέρον περιμένουν οι τεχνικοί αναλυτές την αναμέτρησή του με την αντίσταση των 1.472 μονάδων.

Ο τζίρος στα γνωστά επίπεδα των τελευταίων ημερών, όπως και η μεγάλη εικόνα του ταμπλό, με επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων, αλλά σε περιορισμένο αριθμό τίτλων, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν, στη γενικότερη εικόνα, και οι σημερινές αποκοπές μερισμάτων και επιστροφής κεφαλαίου.

Ξεκινώντας από το ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας μόνο ο τίτλος της ΔΕΗ (-1,13%, απέκοψε καθαρό μέρισμα €0,2375 ανά μετοχή), ενώ από την πλευρά των κερδισμένων, με κέρδη μεγαλύτερα του 1% μόνο οι Alpha Bank (+1,34%) και Motor Oil (+1,57%).

Ο Γενικός Δείκτης, όπως προαναφέρθηκε, έχει κινηθεί μόνιμα με θετικό πρόσημο, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1.471,58 μονάδες (+0,49%) ενώ, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών, ο τζίρος φθάνει στα 9,5 εκατ. ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, γίνεται προσπάθεια να ξεχωρίσουν οι ΕΧΑΕ (+1,15%), Άβαξ (+1,69%), Fourlis (+1,27%), ΕΚΤΕΡ (+1,47%) ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (+1,42%) και Ιντεάλ (+1,51%).

Υπό ασφυκτική πίεση ο τίτλος της Τρ. Αττικής (-30%), καθώς όλο και περισσότεροι από τους παλαιούς μετόχους αντιλαμβάνονται το επερχόμενο μεγάλο dilution.

Για το υπόλοιπο και μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης, οι λίγοι αγοραστές δείχνουν να έχουν τον έλεγχο της ημερήσιας τάσης και μένει να φανεί αν θα πετύχουν την ανοδική διαφυγή του Δείκτη υψηλότερα των 1.472 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v