Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μέσω Εθνικής η επιχείρηση ανόδου

Κίνηση πάνω από τις 1.450 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με πρωτοστάτη τη μετοχή της ΕΤΕ. Με αξιόλογα κέρδη Motor Oil, Σαράντης και Jumbo. Περιορισμένος ο τζίρος.

Χρηματιστήριο: Μέσω Εθνικής η επιχείρηση ανόδου

Με τις κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές να έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο και μικρά κέρδη, επιχειρείται και στο Χ.Α. προσπάθεια για κίνηση σε λίγο ψηλότερα επίπεδα, με τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει τιμές υψηλότερα των 1.450 μονάδων.

Στην προσπάθεια αυτή είναι αρωγοί οι τίτλοι των ΕΤΕ (+2,47%), ΜΟΗ (+1,15%), ΜΠΕΛΑ (+1,36%) και ΣΑΡ (+2,34%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που πιέζονται προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, μόνο η TITC (-1,27%) καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Σαφώς και είναι σχετικά νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς πολλά μπορεί να αλλάξουν μετά τις 15:30, με τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ και τις δηλώσεις Λαγκάρντ που θα ακολουθήσουν, όμως μέχρι στιγμής οι λίγοι αγοραστές δείχνουν να έχουν τον έλεγχο της ημερήσιας τάσης.

«Αγκάθι» παραμένει και σήμερα ο τζίρος, ο οποίος επιμένει να κινείται στα γνωστά χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών.

Πιο συγκεκριμένα και με τη συμπλήρωση των πρώτων 3,5 ωρών συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 1.446,73 (-0,01%) και 1.454,31 μονάδων (+0,51%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 39 εκατ., από τα οποία τα 6,2 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ, ΙΝΛΟΤ, ΤΕΝΕΡΓ).

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι traders και τη συναλλακτική δραστηριότητα στο Χ.Π.Α., καθώς αύριο λήγουν τα συμβόλαια Ιουλίου στην Αγορά Παραγώγων.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 842 συμβόλαια του FTSE25, λήξης 19/7 και 82 συμβόλαια του ΔΤΡ, λήξης 20/9. Με μηδενικές συναλλαγές παραμένει το συμβόλαιο του MSCI, λήξης 19/7.

Επιστρέφοντας στη spot Αγορά, σαφώς απονευρωμένο παραμένει το ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, καθώς είναι ελάχιστοι αυτοί που προσπαθούν να κινηθούν ψηλότερα, συνδυάζοντας αξιοσημείωτα κέρδη, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές.

Μεταξύ αυτών οι ΙΑΤΡ (+2,87%), ΜΙΝ (+5%), DIMAND (+3,67%) και ΑΛΜΥ (+1,22%).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v