Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βράζει στο ζουμί του το Χρηματιστήριο

Επιτόπιος βηματισμός, με χαμηλό τζίρο στην εγχώρια αγορά. Κινήσεις σε πολύ μικρό εύρος τιμών. Στα blue chips μόλις τέσσερις τίτλοι σημειώνουν μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Βράζει στο ζουμί του το Χρηματιστήριο

Με μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας υποχωρήσει από τα πρωινά υψηλά, με τους επενδυτές να έχουν υιοθετήσει πιο επιφυλακτική στάση, περιμένοντας τα νέα της ΕΚΤ και τις δηλώσεις Λαγκάρντ που θα ακολουθήσουν.

Σε στενό εύρος κίνησης ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τις 3 μονάδες, έχει κινηθεί μεταξύ 1.449,9 (+0,21%) και 1.446,73 μονάδων (-0,01%), ενώ στα γνωστά χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών παραμένει ο τζίρος.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι χρειάστηκαν 4,5 λεπτά για να συμπληρωθεί το πρώτο εκατομμύριο τζίρος, ο οποίος στο ημίωρο έφτασε στα 5,1 εκατ., από τα οποία το 1 εκατ. αφορούσε προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ) και στη συμπλήρωση της πρώτης ώρας στα 11,2 εκατ., από τα οποία τα 3 εκατ. αφορούσαν «πακέτα» (ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ).

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, μόλις τέσσερις τίτλοι σημειώνουν μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας και πιο συγκεκριμένα οι ΔΕΗ (+1,16%), ΜΟΗ (+1,24%), ΣΑΡ (+1,26%) και TITC (-1,59%).

Είναι περίπου βέβαιο ότι κάπως έτσι θα κυλήσει η συνεδρίαση, τουλάχιστον μέχρι τις 15:30, όταν και θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις από την ΕΚΤ, ενώ μένει να φανεί αν θα αναπτυχθούν κάποιες περισσότερες πρωτοβουλίες μεταξύ των ενεργών επενδυτών, από εκεί και πέρα.

Σε κάθε περίπτωση και η σημερινή, μέχρι στιγμής, εικόνα απλά επιβεβαιώνει την είσοδο της Εγχώριας Αγοράς σε παρατεταμένη θερινή ραστώνη, αναζητώντας τον θετικό καταλύτη που θα αφυπνίσει τη διάθεση ανάληψης επενδυτικού ρίσκου.

Ελάχιστα τα άξια θετικής αναφοράς από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις οι ΜΙΝ (+6,67%), ΑΤΤ (+3,76%) και DIMAND (+3,89%).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v