Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αναμέτρηση με τις 1.450 με «θερινό» τζίρο

Πάνω από το κρίσιμο όριο ο Γενικός Δείκτης, με περιορισμένες απώλειες. Επιφυλακτικές κινήσεις και λιγοστές συναλλαγές στο ταμπλό. Σταθεροποιητικά τράπεζες και blue chips.

Χρηματιστήριο: Αναμέτρηση με τις 1.450 με «θερινό» τζίρο

Σε σταθερά αρνητικό έδαφος κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, την κίνηση των οποίων δείχνει να ακολουθεί και ο Γενικός Δείκτης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Για μία ακόμα συνεδρίαση, ελλείψει εγχώριων καταλυτών, το Ελληνικό Χρηματιστήριο παραμένει απόλυτα συγχρονισμένο με το κλίμα των Ευρωπαϊκών Αγορών, έστω και αν οι απώλειες δείχνουν ηπιότερες και εύκολα αναστρέψιμες, κάτι που κάνει αρκετούς αναλυτές να θεωρούν πως «ακόμα δεν έχει κριθεί το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο ο τίτλος της Cenergy (-1,13%) καταγράφει μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας και αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί για το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη.

Στα θετικά, το γεγονός ότι αργά αλλά σταθερά οι Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι δείχνουν να απομακρύνονται από τα αρχικά χαμηλά και αυτό δίνει ελπίδες σε όσους προσδοκούν θετικό κλείσιμο.

Σαφώς πιο επιφυλακτική η εικόνα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, κάτι που δεν άλλαξε και μετά τις 14:00, όταν και έληξαν τα συμβόλαια Ιουλίου στην Αγορά Παραγώγων.

Μένοντας στο Χ.Π.Α. αξίζει να σημειωθεί ότι για το συμβόλαιο του FTSE25, λήξης 16/8, έχουν διακινηθεί 955 τεμ.

Με μηδενικές συναλλαγές παραμένει το συμβόλαιο του MSCI, ίδιας χρονικής λήξης, αλλά και το συμβόλαιο του ΔΤΡ, λήξης 20/9/2024.

Επιστρέφοντας στη spot Αγορά, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, σημειώνοντας, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 1.449,65 μονάδες (-0,55%), ενώ λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τέσσερις ώρες συνεδρίασης ο ιδιαίτερα χαμηλός τζίρος μόλις και μετά βίας φτάνει στα 34,5 εκατ., από τα οποία τα 1,4 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καλό θα ήταν ο Γενικός Δείκτης να αποφύγει το κλείσιμο χαμηλότερα των 1.450 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v