Πιέσεις με μέτρο στη Σοφοκλέους

Στη μετοχή της Alpha Bank και δευτερευόντως στην Πειραιώς έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους οι πωλητές, ενώ κάτω των 9 ευρώ βρίσκεται ο ΟΠΑΠ. Στο 1/1 η αναλογία πτωτικών προς ανοδικές, ενώ δεν λείπουν μεμονωμένες θετικές κινήσεις.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν τα πηγαίνει μέχρι στιγμής, σε γενικές γραμμές, άσχημα η αγορά μας.

Με βάση τις συναλλαγές της πρώτης ώρας, φαίνεται πως οι ”πωλητές” επιχειρούν να επικεντρώσουν τις κινήσεις τους στη μετοχή της Alpha και δευτερευόντως στην Πειραιώς.

Μάλλον, δείχνει ικανή να κρατήσει τα 10,4 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, όπου και εδώ η προσφορά είναι μέχρι στιγμής ελεγχόμενη.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ σταθερά χαμηλότερα των 9 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές, καθώς συνεχίζεται η ιδιότυπη μετακύλιση θέσεων κυρίως θεσμικών ”παικτών”.

Θα εξαρτηθεί βέβαια η τάση, στη συνέχεια, από την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, ειδικότερα της Φραγκφούρτης, η οποία θεωρείται και δικαιολογημένα σε μεγάλο βαθμό, ότι ... απηχεί τις βραχυπρόθεσμες επενδυτικές διαθέσεις των αμερικανών traders.

Καταγράφονται όμως και σήμερα επιμέρους θετικές ενδείξεις, κυρίως σε μετοχές εταιριών όπου υπάρχει ουσιαστική θετική, για την ίδια την επιχείρηση, είδηση.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Hitech (βλέπε χθεσινό σχόλιο ”Επιμένει θετικά η Σοφοκλέους”) και ορισμένων μεμονωμένων μέχρι στιγμής, ανάλογων περιπτώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v