Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ”βλέπει” η UBS για την κόντρα ΟΠΑΠ - Intralot

Εκτενή αναφορά στη δικαστική διαμάχη του ΟΠΑΠ με την Intralot και στις επιπτώσεις αυτής στα αποτελέσματα του οργανισμού κάνει η UBS σε σημερινή της έκθεση, όπου διατηρεί την τιμή στόχο των 12,2 ευρώ και τη σύσταση ”Buy 1”.

Τι ”βλέπει” η UBS για την κόντρα  ΟΠΑΠ -  Intralot
Στη δικαστική διαμάχη που ξέσπασε ανάμεσα σε ΟΠΑΠ και Intralot αναφέρεται έκθεση της UBS με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου, στην οποία διατηρείται ως τιμή στόχος τα 12,2 ευρώ, ενώ συστήνεται ”αγορά” (buy 1).

Οπως αναφέρεται στην έκθεση η διαμάχη ξεκίνησε, όταν ο ΟΠΑΠ, το 2001, αρνήθηκε να ενεργοποιήσει συμφωνία του 1999, η οποία προέβλεπε και την εισαγωγή στοιχήματος ιπποδρομιών και κυνοδρομιών.

Η διοίκηση του Οργανισμού, μέχρι τις 29 Μαρτίου 2001 δεν φάνηκε πρόθυμη να αναλάβει το κόστος της τοποθέτησης συσκευών παρακολούθησης των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, αφού το κόστος της συγκεκριμένης κίνησης θα ξεπερνούσε, όπως εκτιμά η UBS, τα 50 εκατ. ευρώ.

Η UBS εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις της δικαστικής διαμάχης με την Intralot και ενώ θεωρεί πολύ πιθανή την νίκη της δεύτερης, εκτιμά ότι είναι εξίσου πιθανή η άσκηση έφεσης από την πλευρά του Οργανισμού.

Παρά το ό,τι ενδεχόμενη αρνητική έκβαση της δικαστικής διαμάχης εκτιμάται ότι θα προκαλέσει την κατά 9% μείωση των καθαρών κερδών του ΟΠΑΠ, δεν πιστεύεται ότι θα επηρεάσει την αξία της επιχείρησης.

Από τη δεύτερη δημόσια προσφορά και μετά, αναφέρει έκθεση της UBS, η αξιοπιστία της διοίκησης έχει ενισχυθεί σαν αποτέλεσμα της υπέρβασης δύο ”προκλήσεων”: Δηλ. της άρνησης να αποκτήσει τον ΟΔΙΕ λόγω του κόστους, αλλά και της άρνησης να καταβάλει μεγαλύτερες προμήθειες προς την ΕΠΑΕ.

Για το 2002, η έκθεση εκτιμά ότι οι πωλήσεις του οργανισμού θα διαμορφωθούν στα 2,019 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 395 εκατ. ευρώ και το P/E στο 11,2.

Για το 2003, η έκθεση προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 2,256 δισ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 438,8 εκατ. ευρώ, ενώ το P/E στο 10,1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v