Νεύρα έξω, ”πάσο”... εντός!

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στη Σοφοκλέους, λόγω και της νευρικότητας που διακατέχει τις διεθνείς αγορές, καθώς η βραχυπρόθεσμη τάση αν και επηρεάζεται από το πετρέλαιο, θα καθοριστεί όμως εν πολλοίς αργά το βράδυ από τη δυνατότητα (ή όχι) του Dow να διασπάσει τη ”στήριξη” μηνός.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μετοχή ”κλειδί” της τάσης, δηλ. του ΟΤΕ, δεν προσφέρει μέχρι στιγμής επαρκείς ενδείξεις για τα περαιτέρω. Αυτό γιατί οι μέχρι στιγμής συναλλαγές της μετοχής του ΟΤΕ είναι συγκριτικά οι χαμηλότερες των τελευταίων συνεδριάσεων.

Στην περίπτωση όμως που επανεργοποιηθούν εντολές αγοράς στα 10,45 ευρώ, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αναστροφής και πάλι προς τα 10,65 ευρώ, αντίδραση που θα έχει επίπτωση στον FTSE 20 και τον Γενικό Δείκτη.

Χωρίς ιδιαίτερες συναλλαγές ”κρατά” τα 12,6 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, ενώ ο τζίρος της ΔΕΗ παραπέμπει σε περιορισμένης έκτασης κατοχύρωσης κερδών, πέριξ των 14,6 ευρώ.

Η μέχρι στιγμής πορεία του Δείκτη τον φέρνει σε διακύμανση, στο εύρος των 1.711,5 – 1.719 μονάδων. Ιδιαίτερα ”στενό” ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για την συνέχεια.

Βέβαια η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών, όπως για παράδειγμα των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, ΔΟΛ, ΟΠΑΠ επιβεβαιώνουν αυτή την διάχυτη επιφυλακτικότητα που επικρατεί. Νευρικότητα που, λόγω του τι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου (που επηρέασαν άμεσα τις τιμές του πετρελαίου) έχει πιθανότητα να συντηρηθεί μέχρι περίπου τις 12.30΄.

Είναι προφανές πως οι ”παίκτες” των ευρωπαϊκών αγορών περιμένουν τις πρώτες ενδείξεις από τη Νέα Υόρκη, καθώς ο Dow κυμαίνεται κυριολεκτικά σε κομβικό σημείο ισορροπίας.

Θα εξαρτηθεί σήμερα, το αργότερο αύριο από την συμπεριφορά του το εάν θα συνεχιστεί σε αυτή την φάση, απρόσκοπτα, η περαιτέρω ενίσχυση των δεικτών ή εάν θα πρέπει να προεξοφλείται μια μικρής έκτασης διόρθωση μέχρι και την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v