Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς… κατεύθυνση κινείται το Χρηματιστήριο

Με μικρό όγκο συναλλαγών και σε αναζήτηση προσήμου κινείται η εγχώρια αγορά. Ανοδικά συνεχίζει η ΔΕΗ και ακολουθούν ΓΕΚ Τέρνα και Ελληνικά Πετρέλαια. Οι πωλητές έχουν πλεονέκτημα στη Viohalco, στον ΟΛΠ και στην Τιτάν.

Χωρίς… κατεύθυνση κινείται το Χρηματιστήριο

Συντήρηση του κλίματος σε Ευρώπη και Αθήνα. Τελευταία συνεδρίαση μίας εβδομάδας που χαρακτηρίστηκε από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ αλλά και τα όσα διαδραματίζονται στη γηραιά ήπειρο, με επίκεντρο το Brexit.

Επιφυλακτικοί οι traders και δευτερευόντως οι επενδυτές, με τους πρώτους να επιδιώκουν να καλύψουν τις οριακές απώλειες αυτής της εβδομάδας και να θέσουν βάσεις για την επόμενη.

Οριακά υψηλότερα τα futures στη Wall Street, με αυτά του S&P 500 να «δείχνουν» άνοιγμα της συνεδρίασης από 0,14% και τις 2.985 μονάδες. Και πάλι χαμηλότερα του 16 στα 15,81 υποχωρεί ο δείκτης... φόβου, με την υποχώρηση του VIX/CBOE να παραπέμπει σε ψύχραιμη στάση των βραχυπρόθεσμων και (σχεδόν) βεβαιότητα πως όλη αυτή η εμπλοκή Trump θα καταλήξει χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

Στην Ευρώπη, ενδεικτική η κίνηση του DAX προς τις 12,336 μονάδες (0,38%), του FTSE100 να επανακάμπτει υψηλότερα των 7.400 στις 7.405 μονάδες (0,74%). Στα καθ' ημάς, το Global X MSCI Greece χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη, με μικρές εκροές σε σχέση με τις εισροές που καταγράφηκαν στο ελληνικό... καλάθι.

Στην περιοχή των 867 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στις 815 με μικρές απώλειες ο Δείκτης Τραπεζών, στα επίπεδα των 2.150 ο FTSE25 και στις 1.326 ο FTMid Cap, με ακόμη μία συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.
Συναλλαγές και τζίρος σε μάλλον μέτρια επίπεδα, με τον Σίμο Θεοφανίδη (Alpha Trust) να «μετρά» στα 70 εκατ. τον μέσο όρο αξίας συναλλαγών, μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση.

Σήμερα το 34% έχει πραγματοποιηθεί στις τηλεπικοινωνίες, με τον ΟΤΕ (2,5 εκατ., στις 11:30), με τη συνδρομή ενός πακέτου για 152.940 μετοχών στα 12,83 συνολικής αξίας 1,962 εκατ. ευρώ. Στα 6,17 δισ. η χρηματιστηριακή αξία, με τη μετοχή στο εύρος των 12,69-12,87, δηλαδή η προσυμφωνημένη συναλλαγή έγινε πολύ κοντά στα -μέχρι τώρα- υψηλά ημέρας. Εδώ και μέρες η στήλη σημειώνει πως -τεχνικά- η μετοχή του Οργανισμού «βλέπει» πάνω από τα 13 ευρώ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Νωρίτερα άνοιξε και το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο των Ελληνικών Πετρελαίων, με τη διοίκηση να προσβλέπει στην άντληση έως 400 εκατ., με την αρχική τιμολόγηση στο 2,5%, θυμίζοντας πως για τα 500 εκατ. ο αντίστοιχος τίτλος του ΟΤΕ τιμολογήθηκε με 0,875%.

Ο Γιώργος Α. Σαββάκης, από νωρίς, αναλύει τι χρειάζεται για να «ξυπνήσει» η αγορά, ενώ προ ολίγου σε σχετικό θέμα του Euro2day.gr καταγράφονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με το APS του ΤΧΣ.

Χθες, ο υφ. Οικονομικών Γ. Ζαββός ενημέρωσε τους CEO των συστημικών τραπεζών για το πού ακριβώς βρίσκεται το θέμα και το οικονομικό επιτελείο να φέρνει το σχετικό ν/σ στη Βουλή, έως τις 20 Οκτωβρίου.
Εξέλιξη αναμφίβολα ενθαρρυντική, καθώς είναι στη λογική του «αυτονόητου».

Από τις μετοχές του κλάδου, με τον μεγαλύτερο τζίρο η Eurobank, στο 0,87 ευρώ, με απώλειες και οι 4 συστημικές τραπεζικές.

Στον FTSE25, μεικτές τάσεις με αγοραστές σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Cenergy, Mytilineos, Motor Oil, ΕΧΑΕ. Στη μετοχή της ΕΧΑΕ είχε γίνει -στις 11:40- ο δεύτερος μεγαλύτερος τζίρος, μετά τον ΟΤΕ, χωρίς πακέτο και με την τιμή στα 4,755 ευρώ.

Στις 40/33 με 108 αμετάβλητες και με μεγαλύτερη απόδοση για Revoil, Alumil, Τζιρακιάν, Τεχνική Ολυμπιακή, Centric, Χαϊδεμένο, AsCo, Intralot και ΕΛΤΟΝ, με απόδοση μεγαλύτερη του 1% και συναλλαγές αξίας τουλάχιστον περισσότερες των 1.000 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v