Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τα περιθώρια αντίδρασης και το σινιάλο από ΗΠΑ

Η τάση στο Χρηματιστήριο και οι μετοχές που μπορούν να βγάλουν αντίδραση, μετά τη χθεσινή ισχυρή διόρθωση. Σύμμαχος των long το «μάζεμα» από τα χαμηλά για τον ΓΔ χθες αλλά και οι εισροές στο «ελληνικό καλάθι» του GREK/ETF στις ΗΠΑ.

ΧΑ: Τα περιθώρια αντίδρασης και το σινιάλο από ΗΠΑ

Ανοδική επαναφορά στη Wall Street, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο Trump. Στις 2.984,87 μονάδες ο S&P500, ανακάμπτοντας κατά 0,62% και με τον δείκτη... φόβου να επανέρχεται σε επίπεδα χαμηλότερα του 16, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη βραχυπρόθεσμη τάση, σήμερα-αύριο Παρασκευή.

Εξελίξεις και στη Γερμανία, με νέα σειρά ελέγχων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος -ποιας άλλης;- της Deutsche Bank, που σταδιακά τείνει να εξελιχθεί σε συστημικό κίνδυνο για το Βερολίνο και επιπλέον πηγή ανησυχίας για τη Φρανκφούρτη, την ΕΚΤ.

Στα καθ' ημάς, ας ξεκινήσουμε με το ότι το ελληνικό... καλάθι, το GREK/ETF, έκλεισε μεν στα 9,32$ χωρίς μεταβολή αλλά με επανάληψη εισροών, κάτι που είχαμε να δούμε από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, θυμίζοντας πως την αμέσως επομένη, την Τρίτη, εκδηλώθηκε η ανοδική αντίδραση με τον ΓΔ να έχει δύο πτωτικές συνεδριάσεις, τη Δευτέρα και χθες, Τετάρτη. Το εάν το χθεσινοβραδινό στη Νέα Υόρκη είναι προοίμιο επανάκαμψης των αγοραστών ή όχι, θα το διαπιστώσουμε σήμερα και ειδικότερα μετά τις 14:00-14:30.

Προσώρας μένουμε στη χθεσινή σημαντική διόρθωση, με τον Γενικό Δείκτη έως τις 851,20 και τη σταδιακή επανάκαμψή του στις 862,09 μονάδες, δίνοντας την αίσθηση ενός «μαζέματος» που έγινε από τα χαμηλά ημέρας, με τον δείκτη να κλείνει εντέλει πάνω από τις 860 μονάδες. Σώθηκε η παρτίδα; και αποσοβείται ο κίνδυνος για τους long να δουν την αγορά να υποχωρεί προς τις 830 μονάδες; Κατά την εκτίμηση έμπειρων χρηματιστών, η απάντηση είναι καταφατική αλλά υπό προϋποθέσεις. Πρώτη και κύρια η εικόνα της Wall Street και των ενεργειών του Αμερικανού προέδρου.

Στα 61,409 εκατ. η αξία των συναλλαγών, σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά χαμηλότερα, κατά 20 εκατ., του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας, στοιχείο που παραπέμπει στην εκτίμηση ότι οι αγοραστές έχουν ακόμη θέσεις σε τιμές λίγο υψηλότερες. Το πιθανότερο είναι πως θα επιχειρήσουν, σήμερα-αύριο, να επανέλθουν προς τις 880 μονάδες. Οριο που 3-4 φορές κατέστη αδύνατη η υπέρβασή του.

Συνεδρίαση ΔΕΗ η χθεσινή, με τις τεχνικές ενδείξεις να τη «βλέπουν» υψηλότερα. Μετοχή της ημέρας, γι' αυτό και η εκ νέου ανάρτησή μας, από νωρίς, στον Εκηβόλο.

Το πόσο φθηνές (ή ακριβές) είναι σήμερα οι τραπεζικές μετοχές μάς αναλύει, από νωρίς, ο Γιώργος Α. Σαββάκης, διευκολύνοντάς μας έτσι να έχουμε έναν γνώμονα για το πώς θα πρέπει να κινηθούμε στη συνέχεια.

«Κλειδί» για σήμερα, μετοχές που υποχώρησαν χθες με υψηλούς τζίρους. ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Mytilineos, Jumbo, Motor Oil, Coca Cola και πιθανόν, σήμερα, να επιχειρηθεί να βγάλουν κάποια μορφής αντίδραση.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v