Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ξανά πάνω από τις 600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Ανοδο υψηλότερη του 3% σημειώνουν Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Ιασώ. Mε θετικό πρόσημο ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος. Απώλειες για Coca Cola, OTE.

ΧΑ: Ξανά πάνω από τις 600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Θετικά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή στραμμένη σε Λονδίνο-Βρυξέλλες-Ρώμη και Νέα Υόρκη, όπου σήμερα είναι ημιαργία. Σε αυτό το βραχυπρόθεσμο περιβάλλον, οι traders έχουν λόγους για να δοκιμάσουν και να επαναφέρουν την αγορά πάνω από το όριο των 600 μονάδων.

Περιορισμένες όπως και χθες οι συναλλαγές, κυρίως λόγω της Wall Street, ανάλογος ο τζίρος, με το 25% να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο αλλά και σε μετοχές των ΙΑΣΩ, ΥΓΕΙΑ, Μυτιληναίου, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή αλλά και Druckfarben, ΔΕΗ, ΤΙΤΑΝ κ.α.

Στην περιοχή των 600 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, στις 425 ο Δείκτης Τραπεζών και στις 1.575 ο FTSE25, σε μία ισομερή κατανομή του ισχνού ενδιαφέροντος μεταξύ τραπεζικών, blue chips αλλά και η -ευχάριστη έκπληξη- εισηγμένων/μετοχών της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας.

Οπως και στη χθεσινή συνεδρίαση έτσι και σήμερα ο τζίρος στον τραπεζικό κλάδο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι εντολές σε μετοχές του κλάδου ήταν θεαματικά μειωμένες χθες (κυρίως λόγω Wall Street), μία εβδομάδα πριν την ολοκλήρωση των απαραίτητων διεργασιών λόγω αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.

Στον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της Alpha Bank αντιδρά στο 1,117 ευρώ, της Εθνικής στο 1,043, της Eurobank στο 0,465 και στο 0,967 ευρώ της Πειραιώς.

Από τις μη τραπεζικές, οι αγοραστές έχουν τον πρώτο λόγο στην πλειονότητα των blue chips, με την Coca Cola να λειτουργεί σαν... φρένο στην προσπάθεια των long να ισορροπήσουν την αγορά μετά την τελευταία διόρθωση και επιστροφή του ΧΑ σε τιμές Νοεμβρίου του 2016.

Εκτός από την Coca Cola, λίγες πωλήσεις γίνονται στις μετοχές των Τέρνα Ενεργειακής και Fourlis.

Υπερισχύουν οι αγοραστές σε Aegean στα 6,80 ευρώ, Viohalco στα 2,515 ευρώ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα 4,31 ευρώ αλλά και σε Lamda Development, Jumbo, Motor Oil και Μυτιληναίο, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝ κ.α.
Στο εύρος των 10,01-10,18 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με ενθαρρυντικό το ότι επιβεβαιώνονται τα 10 ευρώ, στα 8,035-8,125 ο τίτλος του ΟΠΑΠ, που δεν θα πρέπει να χάσει τα 8 ευρώ.

Στις 46/13 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με άνοδο για τις μετοχές των Druckfarben, Newsphone, ΙΑΣΩ, ΕΥΑΘ, ΚΛΜ, ΕΚΤΕΡ κ.α., με αρκετές από τον χώρο της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας.

Ενδεικτικός ο τζίρος των 2,5 εκατ. ευρώ λίγο πριν από τις 11:45.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v