Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Καλύτερη η εικόνα στο ΧΑ σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον ΓΔ να υποχωρεί περαιτέρω κάτω από τις 600 μονάδες. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες, υποχωρεί η Πειραιώς. Πιέσεις για ΟΤΕ. Ξεχωρίζει ανοδικά η Fourlis.

Ελεγχόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Διόρθωση με μέτριες συναλλαγές από Φρανκφούρτη, Παρίσι και Ρώμη μέχρι Αθήνα. Με την αγορά της Νέας Υόρκης σε αργία σήμερα, η κινητικότητα στις ευρωπαϊκές είναι μειωμένη, χωρίς ωστόσο αυτό να εμποδίζει τους πωλητές να πιέζουν χαμηλότερα δείκτες και μετοχές.

Ετσι η συνεδρίαση ξεκίνησε νωρίτερα με απώλειες για τον DAX προς τις 11.150 μονάδες, για τον CAC προς τις 4.933, τον ΜΙΒ προς τις 18.546 μονάδες και το ΧΑ λίγη ώρα αργότερα να ακολουθεί στον ίδιο ρυθμό.

Περιορισμένης έκτασης πωλήσεις σε τράπεζες και blue chips φέρνουν τον ΓΔ προς τις 595 μονάδες, τον FTSE25 στις 1.570 και τον ΔΤΡ προς τις 415 μονάδες.

Συναλλαγές και τζίρος σε επίπεδα χαμηλότερα και της χθεσινής συνεδρίασης, θυμίζοντας πως ο τζίρος δεν ξεπέρασε καν το όριο των 30 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο.

Ανάλογη συνέχεια και σήμερα, καθώς στην πρώτη ώρα, ένα ικανό ποσοστό είχε γίνει σε Εθνική, Eurobank και Αlpha Βank και ένα αρκετά μικρότερο στη μετοχή της Πειραιώς.

Ωστόσο κινητικότητα παρατηρείται και στα blue chips, με Jumbo, Motor Oil, ΥΓΕΙΑ, Μυτιληναίο, ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ, Coca Cola, ΟΠΑΠ κ.α., για τα οποία διαμορφώνονται μεικτές τάσεις από την πλευρά των traders.
Πολύ υψηλά, συναλλακτικά, μετοχές εταιρειών που είναι στον δείκτη MSCI Greece, συγκεκριμένα σε Jumbo, Motor Oil, TITAN, OTE και ΟΠΑΠ, καθώς σε κάποιες υπερτερούν οι πωλήσεις (εκροές) και σε άλλες οι αγορές (εισροές).

Μέχρι την 30ή Νοεμβρίου, καταληκτική συνεδρίαση για την αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων, λόγω MSCI, δεν απομένουν παρά 6+1 η σημερινή συνεδρίαση.

Με αγοραστές σε Jumbo στα 12,54 ευρώ, σε Motor Oil στα 20,20 ευρώ, σε ΟΠΑΠ στα 7,925 και με πωλητές σε ΟΤΕ στα 10,02 και σε ΤΙΤΑΝ στα 19,40 ευρώ.

Με τις ευρωπαϊκές αγορές να υποχωρούν με διευρυνόμενες απώλειες -σταδιακά μετά τις 11:20 ο CAC έφθασε να υποχωρεί έως 1,20%-, οι αγοραστές δεν έχουν λόγους να «κυνηγήσουν» υψηλότερες τιμές, ει μη μόνον να περιμένουν καλύτερες/χαμηλότερες, ανάλογα με την εξέλιξη της συνεδρίασης.

Μοιρασμένη η εικόνα στον δείκτη, με υποχώρηση των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίου, Lamda Development και αντίδραση των Viohalco, Fourlis, Grivalia. Στα 25,64 με μικρή άνοδο η μετοχή της Coca Cola.

Στις 20/33 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, στα 4,5 εκατ. ευρώ ο τζίρος στις 11:40.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v