Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πιέζονται χαμηλότερα οι τράπεζες

Σταθεροποιητική η κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με χαρακτηριστικό της συνεδρίασης τον περιορισμένο τζίρο. Εντείνονται οι απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές. Σε υψηλότερα επίπεδα ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Πτώση λόγω μερίσματος για MOH, Τιτάνα.

ΧΑ: Πιέζονται χαμηλότερα οι τράπεζες

Μπορεί οι Ευρωπαϊκές Αγορές να κινούνται με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη, όμως είναι περισσότερο από πασιφανές ότι οι περισσότεροι από τους ενεργούς επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street.

Από την άλλη, οι περισσότεροι από τους δείκτες-σηματωρούς παραμένουν σε βραχυπρόθεσμο πτωτικό κανάλι και αυτό αποτελεί τροχοπέδη για τους παίκτες που αναπροσαρμόζουν την τακτική τους με βάση τα τεχνικά δεδομένα.

Έτσι, σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, ο γερμανικός DAX, για να δώσει σήμα τοποθετήσεων, έχει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 13.010 μονάδων και ο S&P 500, υψηλότερα των 2.742 μονάδων.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., το μόνο που δείχνει να έχει αλλάξει από το αμέσως προηγούμενο σχόλιο είναι η μικρή περαιτέρω κινητικότητα που επέδειξαν οι εν δυνάμει πωλητές στον Τραπεζικό κλάδο, με αποτέλεσμα τόσο ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, όσο και οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. (ΓΔ και FTSE25) να σημειώσουν νεότερα χαμηλά ημέρας, για να ανακάμψουν σχετικά στη συνέχεια.

Λίγο πριν συμπληρωθούν οι πρώτες 3,5 ώρες συναλλαγών, ο κάκιστος τζίρος μόλις και μετά βίας φθάνει στα 12 εκατ., από τα οποία το 1,5 εκατ. αφορά προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΟΗ, ΤΙΤΚ), ενώ σημειώθηκε σχετική αύξηση του εύρους κίνησης για τον Γενικό Δείκτη, με το υψηλό να παραμένει στις 779,99 μονάδες (+0,37%) και το χαμηλό να διευρύνεται στις 774,6 μονάδες (-0,32%).

Με όλα τα παραπάνω, είναι περισσότερο από εμφανές ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, όσον αφορά το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης, έστω και αν η μέχρι στιγμής εικόνα στο Τραπεζικό ταμπλό δείχνει μικρή υπεροχή των πωλητών.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, θετικά ξεχωρίζει το +2,58% της Jumbo και αρνητικά το -3,44% της Motor Oil, καθώς από σήμερα οι μετοχές είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς το υπόλοιπο μερίσματος χρήσεως 2017, €1,00 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογών φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,85 ανά μετοχή).

Προσοχή σε ΟΠΑΠ (+1,75%) και ΟΤΕ (+0,65%), που δείχνουν διαθέσεις να διεκδικήσουν και τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v