Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρεί τα κεκτημένα το Χρηματιστήριο

Σε στενό εύρος διακύμανσης, με περιορισμένο όγκο συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης. Μεικτά πρόσημα στο τραπεζικό ταμπλό, υποχωρεί η Alpha. Πτώση για Τιτάνα, Motor Oil, λόγω αποκοπής μερίσματος. Μικρά κέρδη για Coca Cola.

Συντηρεί τα κεκτημένα το Χρηματιστήριο

Αν και τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δείχνουν να «αγνοούν» τη χθεσινή «βουτιά»της Wall Street και τα «μαύρα σύννεφα» που συσσωρεύονται στις Αγορές, με την εκκίνηση του εμπορικού πολέμου, το Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συναλλαγών, αναλώνεται σε κίνηση του Γενικού του Δείκτη σε ιδιαίτερα στενό εύρος, ενώ ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό δημιουργεί ο χαμηλός τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 779,99 (+0,37%) και 775,10 μονάδων (-0,25%), ενώ ο τζίρος χρειάστηκε 17 λεπτά για να συμπληρώσει το πρώτο εκατομμύριο, στο ημίωρο ήταν 1,8 εκατ. και στην πρώτη ώρα στα 3,1 εκατ. ευρώ.

Όλα τα τελευταία, ασφαλώς και δεν ανοίγουν μεγάλα «παράθυρα αισιοδοξίας», όσον αφορά την απόλυτα βραχυπρόθεσμη τάση, ακόμα και μετά την προ προγράμματος αναβάθμιση της Χώρας από την S&P σε "Β+", από "Β", με σταθερό outlook.

Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, κάθε πρόβλεψη για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επισφαλής, καθώς από τη μία το θετικό νέο της αναβάθμισης της Χώρας από τον Οίκο S&P «κοντράρεται» με την έντονα επιφυλακτική εικόνα των Διεθνών Αγορών, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η έκτακτη ανακοίνωση από την S&P, ήταν, εν μέρει, προεξοφλημένη από την Αγορά.

Μιας και το ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων τείνει να μηδενίσει στο ταμπλό του Χ.Α., μοιραία το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται και σήμερα στους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης και όχι όλους, αν συνυπολογιστεί ότι με κάτω από 1000 τεμ. συναλλαγών, παραμένουν οι Grivalia, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και λίγο πάνω από τα 1.000 τεμ. κινούνται Lamda Development και ΟΛΠ.

Από τις μετοχές που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, οι μεγαλύτερες απώλειες για Viohalco (-2,18%) και Motor Oil (-3,44%).

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, οι μετοχές της Motor Oil είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το υπόλοιπο μερίσματος χρήσεως 2017, €1,00 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογών φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,85 ανά μετοχή).

Επίσης από σήμερα και μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της Τιτάν είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέα ονομαστική αξία μετοχής €2,50 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,527163 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών. Προσαρμοσμένη Τιμή Εκκίνησης: ΤΙΤΚ: € 21,4500 , ΤΙΤΠ: € 15,9500.

Για τον Γενικό Δείκτη δεν έχουν αλλάξει τα τεχνικά ζητούμενα, που σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα είναι η υπέρβαση των 781 μονάδων, επίπεδο που μέχρι στιγμής δεν έχει δοκιμάσει ο ΓΔ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v