Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Στάση» με μηδενικό τζίρο στο ΧΑ

Σε αρνητικό έδαφος με μικρές απώλειες ο Γενικός Δείκτης, με τον όγκο συναλλαγών να παραπέμπει σε συγκρατημένες κινήσεις. Μεικτά πρόσημα για τράπεζες, υποχωρούν Πειραιώς, Alpha. Κέρδη για ΔΕΗ, βοήθειες από Μυτιληναίο, Jumbo.

«Στάση» με μηδενικό τζίρο στο ΧΑ

Συγκρατημένα ανοδικά κινούνται σήμερα traders και επενδυτές, μετά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Σε θετικό έδαφος από την αρχή της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης, με μοχλό τον τραπεζικό κλάδο και βοήθειες από συγκεκριμένα blue chips.

Η προσπάθεια δεύτερης αποτίμησης των αποτελεσμάτων του Euroroup επιχειρείται σήμερα με σαφώς περισσότερα δεδομένα, γνωστές παραμέτρους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ορθολογικότερης αποτύπωσης των αποτελεσμάτων.

Αυτό εξηγεί, σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, την επικέντρωση των traders στον τραπεζικό κλάδο, που συνεχίζει σήμερα ανοδικά.

Είχε σημειωθεί στα τελευταία σχόλιά μας πως ο κλάδος που ευνοείται περισσότερο από τη συμφωνία του Λουξεμβούργου είναι ο τραπεζικός. Και αυτό γιατί σε σημαντικό βαθμό απομακρύνεται το επενδυτικό ρίσκο ενώ δίνεται, υπό προϋποθέσεις, η προοπτική περαιτέρω βελτίωσης των συνθηκών στη συνέχεια.

Πρακτικά, εάν οι ξένοι οίκοι προχωρήσουν σε αναβάθμιση του ελληνικού outlook, αυτό θα αποτυπωθεί κατ' αρχάς στον τραπεζικό κλάδο. Γι' αυτό, οι 900 μονάδες θεωρούνται σημείο αναφοράς και υπό προϋποθέσεις, στήριξη για τον κλαδικό δείκτη.

Από τα blue chips, ανοδικά διορθώνει η μετοχή της ΔΕΗ, στο 1,978 ευρώ, ενώ κατά -0,4% στα 28,7 ευρώ υποχωρεί η μετοχή της Coca Cola.

Η σχέση ανοδικών - πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται υπέρ των πρώτων, με 40 τίτλους να κινούνται ανοδικά έναντι 30 που υποχωρούν.  

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v