Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Υπέρβαση των 770 μονάδων επιχειρεί ο ΓΔ

Συνεχίζεται η αντίδραση της αγοράς μετά τα χαμηλά της Τρίτης, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται πάνω από τις 770 μονάδες. Ανοδικά οι τραπεζικές μετοχές και ο ΟΤΕ, πιέσεις για Coca Cola και Viohalco. Μέτριος ο τζίρος.

XA: Υπέρβαση των 770 μονάδων επιχειρεί ο ΓΔ

Πρώτη συνεδρίαση για τον Ιούνιο, μετά τον αρνητικό -για τους long- Μάιο. Προσεκτικές οι κινήσεις traders και επενδυτών, με το βλέμμα στραμμένο τόσο προς το μέτωπο των εξελίξεων σε Ιταλία, Ισπανία κ.λπ. όσο προς το στρατόπεδο Τραμπ και τις κινήσεις του στο δασμολογικό.

Αντίδραση στη Φρανκφούρτη, με τον DAX να επανέρχεται πάνω από τις 12.000 μονάδες, με τη μετοχή της Deutsche Bank να παίρνει... ανάσες, ισχυρότερη η ανοδική διόρθωση στο Παρίσι, με τον CAC κατά 1,15% υψηλότερα στις 5.461  μονάδες.

Στο ΧΑ, μετά την πτώση του Μαΐου και τις απώλειες για τράπεζες και την πλειονότητα των blue chips, επιχειρείται προσπάθεια ανασύνταξης, με τους long να έχουν κινητοποιηθεί από τη συνεδρίαση της Τετάρτης και τα χαμηλά των 735,66 μον. στη συνεδρίαση της Τρίτης. Ο ΓΔ ξεπέρασε τις 770 μονάδες και επιχειρεί να προχωρήσει υψηλότερα.

Περιορισμένες συναλλαγές/ανάλογος τζίρος, με επιφυλακτικούς και τους πωλητές και τους αγοραστές. Η αξία των συναλλαγών χαμηλότερα του μέσου όρου της τελευταίας εβδομάδας του Μαΐου (συμπεριλαμβανόμενου όμως του πακέτου 5% του ΟΤΕ), με το 55% του τζίρου να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο. Αυτό καθώς για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, κυρίως, οι traders επικεντρώνονται στον κλάδο-κλειδί, παρότι η αγορά δεν περιμένει κάτι θεαματικά ουσιαστικό στο Washington Group. 

Μία μέρα μετά το rebalancing, διαδικασία που άφησε το... αποτύπωμά της, και στην πλευρά των πωλητών και στην πλευρά των αγοραστών, στην αγορά επιχειρείται και μία πρώτη αποτίμηση των επικείμενων κινήσεων Τραμπ στο δασμολογικό, κάτι που αποτυπώνεται ήδη με σημαντικές απώλειες σε συγκεκριμένες μετοχές.

Στην περιοχή των 845 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, κατά 0,78% υψηλότερα, με εμφανή την προσπάθεια συνέχισης της ανοδικής διόρθωσης από τα τελευταία χαμηλά των 781,03 μονάδων -χαμηλά Τρίτης. Σε Alpha Bank και Eurobank ο μεγαλύτερος τζίρος και δευτερευόντως σε Εθνική και Πειραιώς, καθώς από νωρίς αυξημένη συναλλακτικότητα σημειώνεται για μετοχές των Sarantis, Μυτιληναίου, Jumbo, ΕΛΠΕ, Motor Oil κ.α. Στη μετοχή της Sarantis πέρασε, νωρίτερα, ένα πακέτο για 44.000 τεμάχια στην τιμή των 14,60 ευρώ, συνολικής αξίας 642.400 ευρώ.

Στην περιοχή των 1.999 μον. ο FTSE25, με την πλειονότητα των blue chips να συνεχίζουν την ανοδική διόρθωσή τους.

Στις 43/15 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τις μετοχές των Centric, MIG, Attica Bank, Creta Farms, Κέκροψ, J&P Αβαξ, Autohellas κ.α. να ξεχωρίζουν. 

Σε αρνητικό πρόσημο μετοχές των Αεροπορίας Αιγαίου, ΕΧΑΕ, ΕλβάλΧαλκόρ, Viohalco, Grivalia κ.α. Με πωλητές μετοχές του ομίλου Viohalco λόγω των επικείμενων ενεργειών Τραμπ, με πωλητές όμως και στη μετοχή των ΕΧΑΕ καθώς στενεύουν τα περιθώρια για γενναίες χρηματοδοτικές διανομές (η εισηγμένη είχε... συνηθίσει τους μετόχους της με υψηλά μερίσματα επί σειρά ετών).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v