Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες συντηρούν την αντίδραση στο ΧΑ

Υποτονικές οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, με τις τραπεζικές μετοχές σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τον ΓΔ να «κρατά» τις 750 μονάδες, εν αναμονή των κινήσεων στο φινάλε λόγω MSCI. Ξεχωρίζουν Eurobank, Πειραιώς.

Οι τράπεζες συντηρούν την αντίδραση στο ΧΑ

Σε θετικό έδαφος συντηρείται το ΧΑ, την ώρα που στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν μεικτές τάσεις, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ ανακάμπτει, τα ιταλικά ομόλογα υποχωρούν και τα futures του S&P στη Νέα Υόρκη «δείχνουν» οριακά αρνητικό ξεκίνημα από τις 2.724 μονάδες.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, μία ήρεμη, μέχρι νωρίτερα, συνεδρίαση, με τους αγοραστές να έχουν μεν τον πρώτο λόγο αλλά τόσο οι συναλλαγές/τζίρος όσο οι κινήσεις των ισχυρών traders παραμένουν υποτονικές.

Ενδεικτικό το ότι λίγο μετά τις 14:00 ο Γενικός Δείκτης κυμαινόταν σε εύρος 750,61 έως 761,45, στις 758 μονάδες, θυμίζοντας πως ζητούμενο για το «κλείσιμο» του Μαΐου είναι η υπέρβαση -τουλάχιστον- των 765 μονάδων.

Σε τράπεζες και μετοχές που είτε άμεσα είτε έμμεσα επηρεάζονται από τις αλλαγές στους δείκτες MSCI είναι στο επίκεντρο των traders, με τη μετοχή της Eurobank να ξεχωρίζει από τον τραπεζικό κλάδο και Grivalia, Lamda Development, Jumbo από τα blue chips.

Συναλλαγές/τζίρος σε μέτρια επίπεδα, αρκετά χαμηλότερα από αυτά των τελευταίων δύο συνεδριάσεων αλλά και του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας. Χρηματιστηριακός παράγων εκτιμούσε πως λόγω MSCI αύξηση συναλλαγών/τζίρου θα πρέπει να αναμένεται από τις 17:00 και μετά, οπότε θα ενεργοποιηθεί σημαντικό μέρος εκροών-εισροών σε μετοχές του... MSCI. Ο Γιώργος Α. Σαββάκης από νωρίς έχει δώσει αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες.

Από τον τραπεζικό κλάδο, ισχυρότερη η τάση για τη μετοχή της Eurobank (σχετική ανάρτηση νωρίτερα στον Εκηβόλο), έχοντας πραγματοποιήσει τα 6,9 από τα 30,2 εκατ. ευρώ, στις 14:06.

Κινητικότητα σε επιμέρους blue chips -πέραν των Grivalia, Lamda Development, Jumbo που αναφέρθηκαν- και σε μετοχές των ΟΤΕ, Μυτιληναίου, ΤΙΤΑΝ κ.α.

Στις 65/38 η σχέση ανοδικών/πτωτικών και θα επανέλθουμε προς το τέλος της συνεδρίασης, προκειμένου να «μετρήσουμε» τις εισροές-εκροές λόγω MSCI.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v