Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με τράπεζες ξεπερνά τις 750 μονάδες

Διατηρούνται τα ισχυρά κέρδη στο Χρηματιστήριο, με τους long να ξεθαρρεύουν με την αρωγή και των διεθνών αγορών. Στις τραπεζικές μετοχές τα μεγαλύτερα κέρδη. Ανακάμπτουν ΟΤΕ, Motor Oil, ΔΕΗ. Πονταρίσματα και λόγω MSCI.

ΧΑ: Με τράπεζες ξεπερνά τις 750 μονάδες

Σταθερά σε θετικό έδαφος το ΧΑ, από την αρχή της συνεδρίασης μέχρι και νωρίτερα, στις 14:30.

Οι εξελίξεις από την Ιταλία μπορεί να δίνουν... ανάσες στους long, μέχρι νεωτέρας, ωστόσο η αυξημένη μεταβλητότητα και η επιβάρυνση του επενδυτικού κινδύνου επουδενί δικαιολογούν εφησυχασμό. Απεναντίας...

Ανοδική διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο με τη συνδρομή του Μιλάνου και με την αρωγή της Νέας Υόρκης, καθώς τα futures του S&P 500 παραπέμπουν σε ξεκίνημα αντίδρασης πάνω από τις 2.700 μονάδες. Θυμίζουμε ότι για τον δείκτη πολύ σημαντική είναι η περιοχή των 2.727 μονάδων.

Με τις διεθνείς αγορές σε ανοδική διόρθωση, οι traders έχουν στην ελληνική την ευχέρεια να παίξουν κόντρα στο χθεσινό «άδειασμα», σημειώνοντας μεγάλα εύρη διακύμανσης μεταξύ χθεσινής ελάχιστης- σημερινής μέγιστης τιμής.

Στο επίκεντρο του trading ο κλάδος-κλειδί, ο τραπεζικός, αλλά με τον ΟΤΕ να κάνει τη διαφορά, με αφορμή την ολοκλήρωση (και διαδικαστικά) της μεταβίβασης του 5% του μ.κ. στην Deutsche Telekom σε τιμή premium σε σχέση με το χθεσινό «κλείσιμο».

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν πως από την στιγμή που θα δινόταν η έξωθεν αφορμή για ανοδικό «γύρισμα», οι traders θα είχαν κάθε λόγο να ποντάρουν στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, στην αυριανή G7, στις αναπόφευκτες πιέσεις για μία προληπτική γραμμή κ.ο.κ.

Στις τράπεζες επικεντρώθηκαν από τις πρώτες κιόλας εντολές οι κινήσεις trading, με τον ΔΤΡ από τις 804,59 έως τις 838,64 μονάδες και με το μεγαλύτερο μέρος του καθαρού τζίρου να πραγματοποιείται στις μετοχές του κλάδου αλλά και στον ΟΤΕ.

Στον τίτλο του ΟΤΕ έχουν γίνει σημαντικές συναλλαγές πέραν του πακέτου για τις 24.507.520 μετοχές στα 11,5904 ευρώ (αξία 284.051.960 ευρώ), με αρκετές σε τιμές πολύ χαμηλότερες (των 11,5904) και με ενδεικτικό ένα πακέτο που ακολούθησε για 100.824 μετοχές στα 10,37 ευρώ (1.405.545 ). Η διαφορά μεταξύ τιμής για το 5% και χθεσινής-τρέχουσας δίνει έναν... αέρα στους long και προσδοκίες για πονταρίσματα προς υψηλότερες τιμές σήμερα-αύριο/τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου.

Πέραν των συναλλαγών/τζίρου στη μετοχή του ΟΤΕ, σε μετοχές των Μυτιληναίου, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intralot, Fourlis, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Viohalco, ΔΕΗ, ΤΙΤΑΝ, Αεροπορία Αιγαίου κ.λ.π.

Κατ' αρχάς πρόκειται για ανοδική διόρθωση, μετά από σημαντική διόρθωση με απώλεια σημαντικών στηρίξεων (που πλέον λειτουργούν ως αντιστάσεις), με δημιουργία χασμάτων (που λογικά θα καλυφθούν, μέχρις ενός σημείου), με τις 764-776 μονάδες σημαντικές για τον ΓΔ και τις 2.010 plus για τον FTSE25.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v