Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: «Κατηφορίζει» προς τις 780 μονάδες

Με τις ξένες αγορές «ευθυγραμμίζεται» το Χρηματιστήριο, που κινείται πτωτικά από την αρχή της συνεδρίασης. Απώλειες για ΔΕΗ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Eurobank, Eθνική, ΟΤΕ. Κέρδη σημειώνουν Μυτιληναίος, ΟΛΠ. Χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: «Κατηφορίζει» προς τις 780 μονάδες

Με απώλειες έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση από νωρίς στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ΧΑ να ακολουθεί χαμηλότερα.

Μετά τη χθεσινοβραδινή σημαντική υποχώρηση στη Wall Street, το σκηνικό έχει αλλάξει και πάλι υπέρ των short, με συνέπεια από την αρχή της συνεδρίασης να έχουν ενεργοποιηθεί πωλήσεις από Φρανκφούρτη-Παρίσι μέχρι Αθήνα.

Με πτωτικό κενό ξεκίνησε η συνεδρίαση στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη νωρίτερα να υποχωρεί έως 1,25%, στις 784 μονάδες.

Όπως και στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, έτσι και τώρα η κίνηση αφορά στην πλειονότητα των κλαδικών δεικτών και στο μεγαλύτερο μέρος των μετοχών, ειδικότερα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Σχεδόν στο σύνολό τους οι κλαδικοί δείκτες υποχωρούν, καθώς οι πωλήσεις εκτείνονται από τις τράπεζες, τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, μέχρι τα τυχερά παιχνίδια, βιομηχανικά προϊόντα.

Στον τραπεζικό κλάδο, οι πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο από τις πρώτες κιόλας εντολές που πέρασαν στο σύστημα, με συνέπεια ο ΔΤΡ να υποχωρεί κατά 2,31%, στις 782 μονάδες.

Με πωλήσεις - πιέσεις χαμηλότερα διαμορφώνονται και οι δείκτες της μεγάλης αλλά και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (ο δεύτερος με συγκριτικά μικρότερες απώλειες).

Στο 0,2558 ευρώ η Εθνική Τράπεζα, στο 1,7440 ευρώ η Alpha Bank, στα 11,11 ευρώ ο ΟΤΕ, στα 9,625 ευρώ ο ΟΠΑΠ, ενώ υποχωρούν επίσης οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Βιοχάλκο.

Στα 9,15 ευρώ η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου και στα 9,05 ευρώ του Μυτιληναίου. Aπώλειες καταγράφει και η μετοχή του Τιτάνα.

Ο τζίρος κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ήτοι στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v