Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις δημοπρασίες έκανε το γύρισμα το ΧΑ

Σε μια συνεδρίαση που κινήθηκε σχεδόν στο σύνολό της στο κόκκινο αρκούσαν λίγα λεπτά για να γυρίσει σε θετικό πρόσημο. Με οριακά κέρδη έκλεισε ο Αύγουστος για Γενικό Δείκτη και τράπεζες. Οι πρωταγωνιστές της συνεδρίασης.

Στις δημοπρασίες έκανε το γύρισμα το ΧΑ

Ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του μήνα και του χρηματιστηριακού οκταμήνου, με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει σε θετική, μηνιαία μεταβολή, μετά την υποχώρηση του Ιουλίου, ο οποίος διέκοψε το θετικό σερί πέντε μηνών (Φεβρουάριος - Ιούνιος).

Τον Αύγουστο, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε μηνιαία κέρδη 1,63% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κέρδη 1,42%, καθαρά από τις βοήθειες των, σημερινών, τελικών δημοπρασιών. Από την αρχή του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει αύξηση 28,25% και ο Τραπεζικός κέρδης 23,65%.

Μετοχή του χρηματιστηριακού οκταμήνου, με ελαχιστότατες συναλλαγές η Euromedica, με απόδοση 2300%(!)

Η πορεία του Γενικού Δείκτη τον Αύγουστο

Από εκεί και πέρα και παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαϊκοί δείκτες επέμειναν στο θετικό πρόσημο για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, το Χ.Α. επιβεβαίωσε την υπάρχουσα επιφυλακτικότητα όλων των προηγούμενων συνεδριάσεων, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται στο μεγαλύτερο κομμάτι της συνεδρίασης με αρνητικό πρόσημο και τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει και τιμές χαμηλότερα των 820 μονάδων, παρά τις βοήθειες που έδιναν Ελ. Πετρέλαια (+1,87% και κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο) και ΕΕΕ (+1,62%, χωρίς να έλθει σε επαφή με το "κόκκινο").

Η περίπτωση της ΕΕΕ είναι γνωστή, καθώς έχει εξελιχθεί σε μόνιμο "μπαλαντέρ" της Αγοράς, ενώ η σημερινή κίνηση των Ελ. Πετρελαίων οφείλεται σε προσδοκίες - πονταρίσματα, για τουλάχιστον ικανοποιητικά αποτελέσματα εξαμήνου, ανακοινώθηκαν σήμερα μετά την λήξη της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με παράγοντες της Αγοράς, είναι τουλάχιστον ανησυχητική η αρνητική αυτονόμηση του Χ.Α., από τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, ενώ τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank δεν πρόσθεσαν πληροφόρηση στην επενδυτική κοινότητα που να οδηγεί σε δυνατότητα επαναξιολόγησής τους.

Μένοντας στο Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει αναφοράς η σημερινή διαφορετική, έναντι των προηγουμένων συνεδριάσεων, εικόνα, καθώς οι τίτλοι των συστημικών Τραπεζών δεν ακολούθησαν "ομοιόμορφη" συμπεριφορά και υπήρξαν ενδείξεις θετικής αυτονόμησης, με ζητούμενο την συνέχεια.

Το ημερήσιο διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Όμως επειδή η σημερινή συνεδρίαση ήταν "ειδικών συνθηκών, ίσως χρειάζεται και η αυριανή συνεδρίαση προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για τις τάσεις "διχοτόμησης" στον Τραπεζικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή συνεδρίαση συνέπεσε με πιθανές αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων, λόγω MSCI, μέρος των οποίων έλαβαν χώρα στις τελικές δημοπρασίες.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί στους δείκτες MSCI να μην υπήρξε κάποια αλλαγή για τις Ελληνικές μετοχές, όμως το σύνολο των αναλυτών περίμενε κάποιες επιμέρους κινήσεις, πιθανόν λόγω κάποιων αλλαγών στις επιμέρους σταθμίσεις.

Με σχεδόν μηδενισμένο το "κοντέρ" ενδιαφέροντος και συναλλαγών για μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση (οι όποιες συναλλακτικές "αναλαμπές" κρατάνε ελάχιστες συνεδριάσεις και εμπεριέχουν μεγάλο κίνδυνο εγκλωβισμών), μοιραία το όποιο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις τελικές δημοπρασίες.

Στα παραπάνω εξαίρεση η Χαλκόρ (+2,03%) που κινείται προς νέα υψηλά 46 μηνών. Οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στα 0,92 και 1,00 ευρώ και το "stop" για τους "long" στα 0,80 ευρώ.

Κοντά στα υψηλά τρέχοντος έτους και όχι μόνο, τα Πλ. Θράκης (+1,34%), που ίσως χρειάζονται αυξημένη προσοχή αν δώσουν κλεισίματα υψηλότερα των 3,06 ευρώ.

Ερχόμενοι στο "μίνι θέαμα" που προσέφεραν οι τελικές δημοπρασίες, αξίζει αναφοράς ότι στις 17.00 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 819,11 μονάδες (-0,55%), με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 818,86 (-0,58%) και ο Τραπεζικός δείκτης στις 1022,79 (-1,37%) με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 1021,57 (-1,49%). Ο τζίρος στα 33,5 εκατ., από τα οποία τα 0,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Το τέλος της συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο στα 47,3 εκατ. και τα "πακέτα", σταθερά, στα 0,4 εκατ. (ΜΠΕΛΑ), ο Γενικός Δείκτης "σπρώχτηκε" στις 825,48 μονάδες (+0,22%) και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών στις 1036,09 μονάδες (-0,09%).

Μέσω των τελικών δημοπρασιών 8 τίτλοι υψηλής κεφαλαιοποίησης ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας και άλλοι 2 στα χαμηλά (λεπτομερής αναφορά στην συνέχεια του σχολίου).

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα όσων έλαβαν χώρα μετά τις 17.00, τα συμπεράσματα για την βραχυπρόθεσμη πορεία του Χ.Α. μόνο αισιόδοξα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, ενώ η εικόνα των αμέσως επόμενων συνεδριάσεων δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε "ασφαλέστερες" εκτιμήσεις.

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, η υπέρβαση των 830 μονάδων αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση για μερική αποκατάσταση της "τραυματισμένης" εικόνα, η οποία θα επιδεινωθεί έτι περαιτέρω με, τυχόν, κλείσιμο χαμηλότερα των 820 μονάδων.

Το ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη 

Το "stop" για τους τελευταίους "long", στις 812 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,38%), τελευταίο "προπύργιο" η στήριξη των 2160 - 2152 μονάδων, καθώς από εκεί και χαμηλότερα η εικόνα θα χειροτερέψει αισθητά. Σε "intraday" είμαστε "short" με το "stop" στις 2201 μονάδες. Το 2180 - 2185 είναι βραχυπρόθεσμη αντίσταση.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Παρόλο που η τρέχουσα εβδομάδα κινείται πτωτικά, ο μήνας έκλεισε με θετικό πρόσημο" αναφέρει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Από τις 26/7 που διέσπασε πτωτικά ο Γενικός Δείκτης τον απλό ΚΜΟ 30 ημερών (σήμερα είναι στις 831 μονάδες), έχει δείξει από την μία χαρακτηριστική αδυναμία να επανέλθει πάνω από αυτόν, αλλά από την άλλη δεν απομακρύνεται πτωτικά και τα άκρα της στενής διακύμανσης 26 συνεδριάσεων είναι οι 812,21 μονάδες και οι 844,15 μονάδες.

Στενό εύρος διακύμανσης και χαμηλοί τζίροι κυριάρχησαν τον τελευταίο μήνα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο που δείχνουν την ανυπαρξία επενδυτικού ενδιαφέροντος, αλλά και την στάση αναμονής ενόψει του επόμενου μήνα που αναμένονται αρκετές εξελίξεις.

Οι Γερμανικές εκλογές και η έναρξη της τρίτης αξιολόγησης είναι τα σημαντικότερα γεγονότα του επόμενου μήνα, ενώ ΔΕΘ, επίσκεψη Μακρόν και Λαγκάρντ και το roadshow στο Λονδίνο ( 20 - 21/9 ) θα μας απασχολήσουν.

Πέρα από τις 812 μονάδες που είναι το άκρο της τρέχουσας συσσώρευσης, στήριξη για τον Γενικό Δείκτη στην ίδια περιοχή και ο εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων στις 815 μονάδες ενώ χαμηλότερα το ανοδικό "gap" από 15/6 στις 800,76 μονάδες.

Ο πιο αδύναμος κλάδος παραμένει ο Τραπεζικός που έδειξε αδυναμία να κρατήσει στις τελευταίες συνεδριάσεις τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 1054 μονάδες και επόμενη στήριξή του οι 1010 μονάδες.

Την επιφυλακτικότητα των επενδυτών έχει αυξήσει το τελευταίο διάστημα και η αύξηση των γεωπολιτικών κινδύνων, που αυξάνει και τις ανησυχίες στις Διεθνείς Αγορές.

Αύριο ανακοινώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ Β’ τριμήνου και στις ΗΠΑ αναμένονται σημαντικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας.

"Στις 4/9 έχουμε Euroworking Group και στις 7/9 συνεδρίαση της ΕΚΤ και συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της" υπενθυμίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση του μήνα οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Τα μεγαλύτερα κέρδη για τον "Αυστραλό" ASX 200 (+0,79%) και οι μεγαλύτερες απώλειες για τον δείκτη Hang Seng (-0,44%).

Παραμένει σε θετικό βηματισμό η Ευρώπη, ενώ με θετικά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Σημαντικά κέρδη για το Πετρέλαιο, σαφώς μικρότερα για τον Χρυσό, οριακές απώλειες για το Ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ασία, ο επίσημος PMI, στην Κίνα, για τη μεταποίηση ανέκαμψε τον Αύγουστο σε 51,7 από το 51,4 του Ιουλίου. Ο δείκτης έχει παραμείνει άνω του ορίου του 50, που διαχωρίζει ανάπτυξη από συρρίκνωση, για 13 μήνες.

Η ανάγνωση του Αυγούστου ξεπέρασε τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών της Wall Street Journal για 51,3.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία συρρικνώθηκε κατά 0,8% στο μήνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από το 0,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι του Nikkei, ενώ ήρθε έπειτα από άνοδο 2,2% τον Ιούνιο.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, ανέκαμψε ελαφρώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία.
Ο δείκτης του GfK για την εμπιστοσύνη των Νοικοκυριών ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες στο -10 αυτό το μήνα, έπειτα από πτώση που εμφάνισε τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 1,5% από 1,3% τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως θα διαμορφωθεί στο 1,4%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Μειώθηκαν τον Αύγουστο οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στη Γερμανία, υποχωρώντας κατά 5000 σε σύγκριση με τον Ιούλιο. Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της Γερμανίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,7% τον Αύγουστο. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από όταν άρχισαν να καταγράφονται αυτά τα στοιχεία, τον Ιανουάριο του 1992.

Αμετάβλητη στο 9,1% παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον προηγούμενο μήνα, σε σύγκριση με τον Ιούλιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από το Φεβρουάριο του 2009. Η ανάγνωση συνάδει με τις προσδοκίες των οικονομολόγων της FactSet.

"Σχεδόν 5% των Μικρών και Μεσαίων Γερμανικών Τραπεζών αστόχησαν στα 'stress tests' που διενήργησαν οι Bundesbank και BaFin", σύμφωνα με το Bloomberg.

"Η επίπτωση των 'stress tests' που διενήργησαν οι δύο Φορείς θα ήταν υψηλότερη, αν οι προσομοιώσεις αυτές είχαν συνυπολογίσει και επιπτώσεις από τη μετάσταση κρίσεων", όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μέλος του ΔΣ της Bundesbank Andreas Dombret, όπου παρουσίασε τα αποτελέσματα των "stress tests" σε περίπου 1.500 Τράπεζες.

Αλλάζοντας Ήπειρο, την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και των προσωπικών εισοδημάτων τον Ιούλιο ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,3%, ενώ τα προσωπικά εισοδήματα κατέγραψαν αύξηση 0,4%. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,4% στις δαπάνες και 0,3% στο εισόδημα.

Εν τω μεταξύ, αύξηση σημείωσαν τα αιτήματα για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα. Τα αιτήματα αυξήθηκαν κατά 1.000 στα 236.000. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν 236.000 νέες αιτήσεις.

Επιστροφή στο ΧΑ

Λίγο καλύτερα των εκτιμήσεων της Morgan Stanley ήταν τα αποτελέσματα της Πειραιώς το β’ τρίμηνο σε προσαρμοσμένη βάση για τις διακοπείσες δραστηριότητες, ωστόσο αυτό αποδίδεται στο trading και άλλα έσοδα, ενώ τα έσοδα από κύριες δραστηριότητες ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου.

Από την άλλη πλευρά, λίγο κάτω από τις προσδοκίες της Morgan Stanley ήταν τα 40 εκατ. ευρώ κερδών που παρουσίασε η Eurobank το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

Κέρδη ύψους 1,6 εκατ. ευρώ θα εμφανίσει η Fourlis το β΄ τρίμηνο, έναντι ζημιών στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα την τελευταία πενταετία, εκτιμά η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" με τιμή - στόχο στα 6,5 ευρώ.

Τη σύσταση "neutral" διατηρεί για την Πειραιώς η Goldman Sacks μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου. Όπως σημειώνει η τιμή - στόχος, δεδομένης της πολιτικής κατάστασης, της μακροοικονομικής ανάκαμψης και της εικόνας της Τράπεζας σε επίπεδο επιχειρηματικής λειτουργίας, διαμορφώνεται σε 5,4 ευρώ.

Στα βασικά ρίσκα που μπορούν να επηρεάσουν θετικά, ή αρνητικά περιλαμβάνονται, κατά τον Οίκο, η πρόοδος στην αναδιάρθρωση, η απομόχλευση και οι συνθήκες χρηματοδότησης. Επιπλέον ρίσκα αποτελούν η πολιτική σταθερότητα και η μακροοικονομική ανάκαμψη της Χώρας.

Όσον αφορά στη Eurobank, ο Διεθνής Οίκος υπογραμμίζει ότι βελτιώθηκαν οι τάσεις όσον αφορά στην ποιότητα του εγχώριου ενεργητικού και τη ρευστότητα, με την Τράπεζα να επιστρέφει σε αρνητική διαμόρφωση νέων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και σε εισροές καταθέσεων.

Η Eurobank προβλέπει καλύτερη εικόνα στα μέτωπα των προμηθειών και του κόστους στο δεύτερο εξάμηνο, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να παραμένουν σταθερά σε ετήσια βάση.

Η Goldman Sachs διατηρεί σύσταση "neutral" και τιμή - στόχο στο 1 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank.

Επόμενοι -θετικοί, ή αρνητικοί- καταλύτες για τη μετοχή είναι η ενδεχόμενη αλλαγή των τάσεων στην ποιότητα ενεργητικού και τις συνθήκες ρευστότητας, η πρόοδος στο πλάνο αναδιάρθρωσης καθώς και ενδεχόμενα ρίσκα για την πολιτική σταθερότητα και την μακροοικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διάθεση ανοδικής αντίδρασης, αναρριχόμενος μέχρι τις 826,3 μονάδες (+0,32%), όμως μετά τις 10.58 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας μέχρι τις 818,86 (-0,58%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 819,11 (-0,55%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 825,48 μονάδες, γυρίζοντας σε κέρδη 0,22%.

Άλλαξαν χέρια 40725847 τίτλοι, από τους οποίους οι 33325267 ανήκαν σε εταιρείες του 26αρη, ενώ το 40% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών "απασχολήθηκε" από ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΟΤΕ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο οι ΑΔΜΗΕ, ΕΕΕ και Ελ. Πετρέλαια δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο.

Δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ και Grivalia.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Ελλάκτωρ και Viohalco και στο υψηλό οι Alpha Bank, Grivalia, Fourlis, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΕΕ και ΟΠΑΠ.

Κακή η τελική εικόνα με 36 ανοδικές μετοχές, έναντι 63 πτωτικών, ενώ 7 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με διψήφιο ποσοστό υποχώρησης.

----ΧΠΑ

Αντίθετα με την spot Αγορά κινήθηκαν οι ενεργοί παίκτες στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν σχετική βελτίωση τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (43.836 συμβόλαια).

Στα 4.019 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.225 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.386, 1.200 για τον Σεπτέμβριο και 186 για τον Οκτώβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.157) κινήθηκε μεταξύ 2.154 και 2.170 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες γύρισε σε υποτίμηση 0,6%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (6.616 ΟΤΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (9.195), Εθνική (22.350), MIG (6.053), Alpha Bank (3.497), ΑΔΜΗΕ (107), ΔΕΗ (121), Viohalco (348), ΟΠΑΠ (482), Ελ. Πετρέλαια (125), ΟΤΕ (190), ΕΧΑΕ (160), Μυτιληναίο (730).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 101.949, Eurobank 48.876, Εθνική 114.469, Alpha Bank 36.644 και Viohalco 11.059.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 14.024.582 τεμ., (από 14.024.582 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 18.057.312 τεμ. (18.057.312) και Eurobank 13.419.866 τεμ. (13.196.866).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v