Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη σε slow motion στο Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας των ευρωπαϊκών αγορών να κινηθούν λίγο υψηλότερα. Κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, εν αναμονή και της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων β' τριμήνου.

Ανάκαμψη σε slow motion στο Χρηματιστήριο

Αντέδρασε χθες βράδυ η Wall Street, ανοδικά «γύρισαν» νωρίτερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ΧΑ να ακολουθεί στον ρυθμό τους. Προς τις 830 μονάδες -κατ΄αρχάς- επανακάμπτει ο Γενικός Δείκτης, με τον τραπεζικό κλάδο να κερδίζει μέρος από τις χθεσινές σημαντικές απώλειες και τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, τα blue chips να επανακτούν μέρος του χαμένου εδάφους.

Σε μία λίγο ως πολύ αναμενόμενη αρχή, δεδομένης της τάσης που έχει διαμορφωθεί από το βράδυ στη Νέα Υόρκη και με τη Φρανκφούρτη να συνεχίζει το πρωί, οι αγοραστές έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο στην πέμπτη συνεχόμενη εναλλαγή των βραχυπρόθεσμων κινήσεών τους. Εκ προοιμίου ήταν γνωστό -εδώ και δύο εβδομάδες έχει αναλυθεί διεξοδικά από τον zelis677 (με αναρτήσεις του στον Εκηβόλο)- πως αυτός ο κύκλος των αγορών θα χαρακτηρίζεται από μεταβλητότητα.

Διακυμάνσεις, εναλλαγές τάσης, που ωστόσο θα πρέπει να συνεκτιμηθεί πως εξελίσσονται σε ένα πλαγιοκαθοδικό κανάλι, με «κορυφή» τις 859 μονάδες (για τον ΓΔ) και καταληκτικό σημείο τις 809 μονάδες (χαμηλό της 31ης Ιουλίου).

Στις 830 μονάδες κινήθηκε αρχικά ο ΓΔ, πριν περιορίσει τα κέρδη του στη ζώνη των 825-830 μονάδων, στις 1.047 ο ΔΤΡ, εν αναμονή και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τραπεζών για το β' τρίμηνο σήμερα και αύριο, ενώ μεγαλύτερη είναι για τον FTSE25, στην περιοχή των 2.178 μονάδων.

Συναλλαγές και τζίρος σε μέτρια επίπεδα, κατά τι λιγότερα απ' ό,τι στην αντίστοιχη χθεσινή ώρα, με το 53% στον τραπεζικό κλάδο και συγκριτικά ικανοποιητικό σε τίτλους των Jumbo, OTE, ΟΠΑΠ, Intralot, Cenergy, ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ κ.α.

Με αγοραστές Εθνική, Πειραιώς και Eurobank, σταθερή στα 2,11 η Alpha Bank, που εάν υποχωρήσει προς τα 2,08 ευρώ θα προβληματίσει όχι μόνο για την ίδια τη μετοχή αλλά συνολικότερα για την τάση του ΔΤΡ.

Για τον ΓΔ, η περιοχή των 830 (και σε δεύτερη φάση των 835) είναι το σημείο αναφοράς, καθώς πέριξ αυτής ο Αύγουστος θα «κλείσει» αύριο με θετικό πρόσημο (μετά το πτωτικό διάλειμμα του Ιουλίου και το ανοδικό 6άρι σερί του πρώτου 6μήνου).

Στα 10,70 ευρώ επανακάμπτει η μετοχή του ΟΤΕ, που όμως με την υπέρβαση των 10,80 μπορεί να θεωρηθεί πως επανέρχεται σε βραχυπρόθεσμα ανοδικό κανάλι. Σε ανάλογη θέση και η μετοχή του ΟΠΑΠ (*), ενώ σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ επανέρχονται οι αγοραστές.

Σε αντίθεση με χθες στη μετοχή της Coca Cola είχαν γίνει ήδη συναλλαγές για 2.200 μετοχές στα 28,40, συμβάλλοντας στην προσπάθεια αντίδρασης για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Κινητικότητα σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Μυτιληναίο, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ στη μετοχή της Jumbo έχει αλλάξει χέρια και ένα πακέτο για 45.159 μετοχές στα 14,20 ευρώ, συνολικής αξίας 641.258 ευρώ.

(*) «μέτρηση» του ΟΠΑΠ αναρτήθηκε στον Εκηβόλο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v