Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρελαντί το Χρηματιστήριο

Hπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 835 μονάδων. Κέρδη υψηλότερα του 7% για τη Viohalco. Aνοδο καταγράφουν ΔΕΗ, ΟΠΑΠ. Απώλειες για Coca Cola, Εθνική Τράπεζα, Motor Oil. Χαμηλός ο τζίρος.

Στο ρελαντί το Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος  το ΧΑ, ενώ συνεχίζονται οι επιλεκτικές κινήσεις σε μετοχές. Mε μικρές απώλειες υποχωρούν τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε οριακά ανοδικό «άνοιγμα» στη Wall Street παραπέμπουν τα futures του S&P, στα υψηλά 2,5 ετών έχει εκτιναχθεί το ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εξαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων και δη της Γερμανίας.

Στο ΧΑ η συνεδρίαση μπορεί να συνεχίζεται με μικρές διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες, πλην όμως οι traders επιδίδονται σε επιλεκτικές κινήσεις με θεαματικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποτελέσματα.

Σε εύρος μόλις 4-5 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη (832,50-836,04), αλλά με θετική τη σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών (στις 46/40), μεταξύ 2,187-2.196 για τον FTSE25, αλλά με υπεραπόδοση 6,31% για τη μετοχή της Viohalco, στις 1.074-1.081 ο ΔΤΡ, αλλά με ικανοποιητική εικόνα για αρκετές μη τραπεζικές και blue chips.

Συναλλαγές και τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, κοντά στον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας, με μόλις 2,8 εκατ. ευρώ συνολικά σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς πρακτικά πολύ κάτω από τον μέσο όρο Αυγούστου (και... παρασάγγας από τον μ.ο. Ιουλίου).

Συνεπώς η εικόνα για τον τραπεζικό κλάδο δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί απόλυτα αντιπροσωπευτική, με την αγορά να περιμένει την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου (εξαμήνου) την Τετάρτη-Πέμπτη.

Πέραν των τραπεζών, όπου σήμερα το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο, χρήζουν αναφοράς η... άπνοια που επικρατεί στη δεικτοβαρή μετοχή της Coca Cola, στην υπεραπόδοση των Viohalco και Cenergy, στην αντίδραση του ΟΠΑΠ και στη βελτίωση της εικόνας συγκεκριμένων μετοχών της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας.

Αναλυτικότερα στη μετοχή της Coca Cola είναι άξιον αναφοράς πως η πρώτη συναλλαγή/πράξη πραγματοποιήθηκε στις 14:30 (!) και με μόλις 80 κομμάτια, συνολικής αξίας 2.246 ευρώ, υποχώρησε 0,76% επηρεάζοντας ανάλογα τη διακύμανση των ΓΔ και FTSE25.

Σαν έτοιμες από καιρό οι δύο μετοχές του ομίλου Viohalco (Viohalco και Cenergy) με αυξημένες συναλλαγές/ανάλογο τζίρο ενισχύονται θεαματικά με τη συνδρομή εντολών αγορών από τις Βρυξέλλες, στις οποίες έχουμε αναφερθεί από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε νέα υψηλά η μετοχή της μητρικής, στα 3,38 ευρώ, σε νέα υψηλά η θυγατρική, στο 1,24 ευρώ μετά από βασανιστική συσσώρευση στα 1,16-1,19, εύρος τιμών όπου απορροφήθηκε όλη η προσφορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Viohalco και Cenergy κάνουν σήμερα τη διαφορά και συναλλακτικά, με συνολικό τζίρο 1,7 εκατ. ευρώ (την ίδια ώρα στις τράπεζες είχαν αλλάξει χέρια 2,8 εκατ. ευρώ). Για τη μετοχή του ομίλου σχετική ανάρτηση είχε γίνει μόλις την περασμένη Τετάρτη, στον Εκηβόλο.

Με αγοραστές από τα χαμηλά/στήριξη των 9,32 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ αντιδρά συμβάλλοντας λίγο μετά τις 15:20 στο «γύρισμα» του ΓΔ σε θετικό πρόσημο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v