Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις στο ΧΑ μετά το ράλι

Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 740 μονάδων. Πτώση για Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Alpha, Πειραιώς, Folli Follie. Aνοδικά κινούνται Σαράντης, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Jumbo. Περιορισμένος ο τζίρος.

Ρευστοποιήσεις στο ΧΑ μετά το ράλι

Με απώλειες έχουν ξεκινήσει από νωρίτερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, νέες πιέσεις για το πετρέλαιο, χαμηλότερα «άνοιξε» και το ΧΑ. Αναμενόμενη η εκκίνηση σήμερα, τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους traders να προχωρούν στις απολύτως φυσιολογικές κινήσεις που δικαιολογούν οι διψήφιες αποδόσεις των τελευταίων ημερών.

Με καθοδικό χάσμα η αρχή της συνεδρίασης, με τις εντολές που πέρασαν στο σύστημα να αφορούν σε πωλήσεις ξεκινώντας από τον τραπεζικό κλάδο, για να επεκταθεί σχεδόν αμέσως στην πλειονότητα των μη τραπεζικών.

Από τις 740 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τις αναμενόμενες ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο, με συνέπεια την υποχώρηση του ΔΤΡ από τις 974,12 έως δέκα μονάδες χαμηλότερα. Από τις 1.993,81 μονάδες ο FTSE25, με τους δεικτοβαρείς-σηματωρούς σε αρνητικό πρόσημο.

Στα υπόψη: η εμβάθυνση της διόρθωσης προς τις 740 μονάδες πραγματοποιήθηκε με συναλλαγές/τζίρους πολύ χαμηλούς σε σχέση με αυτούς των τελευταίων τριών ανοδικών ημερών,

-η προσφορά στον τραπεζικό κλάδο δεν ξεπέρασε στα πρώτα κρίσιμα 15'-20' τα 3 εκατ. ευρώ, στοιχείο που παραπέμπει σε απόλυτα εναρμονισμένη κίνηση πωλητών - αγοραστών,

-η τεχνικότητα των 3 βασικών δεικτών ουδόλως αμφισβητήθηκε στο πρώτο διάστημα, οπότε αναμενόταν η εκδήλωση του πρώτου κύματος πωλήσεων,

-η επιβεβαίωση των πρώτων βραχυπρόθεσμων στηρίξεων παραμένει το επικρατέστερο ενδεχόμενο. Στο σημείο retest θα χρειαστεί να ξαναδούμε την αγορά, να καταμετρήσουμε πωλητές και αγοραστές, να επιχειρήσουμε να διακρίνουμε εάν οι short μπορούν να πιέσουν την αγορά προς τις 730 μονάδες.

Προσώρας σημείο αναφοράς είναι για τον ΓΔ οι 740 μονάδες, με «κλειδί» τις 960 μονάδες για τον ΔΤΡ, με ενθαρρυντική ένδειξη την ομαλή ροή και συγχρονισμό των δύο πλευρών και στις 4 συστημικές μετοχές.

Στα 2,14-2,12 ευρώ η Alpha Bank, με την προσφορά να απορροφάται χωρίς διαθέσεις για χαμηλότερα των 2,10 ευρώ, στα 0,30-0,297 η μετοχή της Εθνικής, που σήμερα δύσκολα θα έκλεινε πάνω από το 0,302 ευρώ, στα 0,824-0,815 η Eurobank και στα 0,218-0,213 η Πειραιώς, που σημειώνουν απώλειες μεγαλύτερες (από Alpha, Εθνική).

Περισσότερες συναλλαγές σε Πειραιώς, Εθνική, μεγαλύτερος τζίρος σε Alpha Bank, Πειραιώς.

Οσον αφορά στα ομόλογα: λίγο χαμηλότερα 0,27% στα 5,642% το 2ετές, κατά 0,47% χαμηλότερα στα 5,964% το 10ετές, κατά 0,22% υψηλότερα στα 9,25 $.

Σύμφωνα με την εικόνα των... δεικτών, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί στη συνέχεια ένα ελεγχόμενο μάζεμα των αρχικά μεγαλύτερων απωλειών στον τραπεζικό κλάδο.

Jumbo, Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda Development με αγοραστές, χωρίς πράξη αρχής η ΜΕΤΚΑ (στις 10:57). Σταθερή στα 15,56 ευρώ η Motor Oil. Απώλειες καταγράφουν ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, αλλά και η μετοχή της Coca Cola

Στις 11:50 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές περίπου 35 εκατ. μετοχών, τα 4,9 εκατ. στην Πειραιώς, με τζίρο 5,6 εκατ. ευρώ, τα 3,8 εκατ. στην Alpha Bank.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν ΠΛΑΙΣΙΟ, που «ανεβάζει»συναλλαγές για δέκατη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, στο 1,25 ευρώ ενισχύεται η Intralot, υψηλότερα Νηρέας και MLS.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v