Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κινήσεις προσέγγισης και των 760 μονάδων

Με θετικό πρόσημο κινείται ο Γενικός Δείκτης, έχοντας ως οδηγό τον τραπεζικό κλάδο. Το ενδεχόμενο κινήσεων κατοχύρωσης κερδών από τις προηγούμενες συνεδριάσεις και οι μετοχές που μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο.

ΧΑ: Κινήσεις προσέγγισης και των 760 μονάδων

Πάνω από τις 750 μονάδες το ΧΑ, με νέες κινήσεις των long μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της συνεδρίασης και με επιπλέον εφόδιο την έκθεση της BofA για τις ελληνικές τράπεζες.

Κυρίως στον τραπεζικό κλάδο παραμένει εστιασμένο το ενδιαφέρον των traders, με νέο γύρο τοποθετήσεων (και) από index funds, με αποτέλεσμα ο κλαδικός δείκτης να ενισχύεται περαιτέρω προς τις 1.025 μονάδες ενώ η μεγάλη κεφαλαιοποίηση συντηρείται προς τις 2.010 μονάδες. Αυξημένες σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, από τη στιγμή που μέσα σε 40' είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 17 εκατ. ευρώ σε Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, καταδεικνύοντας ακριβώς αυτή την εστίαση των funds.

Από τις 998 μονάδες που αρχικά διολίσθησε ο τραπεζικός κλάδος, επίπεδο όπου άρχισαν να ενεργοποιούνται εντολές αγορών σταδιακά προς τις 1.025 μονάδες, με το 72% να έχει αλλάξει χέρια στον κλάδο-κλειδί.

Ωστόσο, δεδομένης της υπεραπόδοσης των μετοχών του κλάδου, θα πρέπει να θεωρείται απολύτως φυσιολογική οποιαδήποτε κίνηση κατοχύρωσης μέρους βραχυπρόθεσμης θέσης, με συνέπεια ενδοσυνεδριακά να αναμένεται εκ νέου δοκιμασία/επιβεβαίωση των αρχικών χαμηλών. Ενα retest του ΔΤΡ στις 1.000 μονάδες θα μας έδινε καλύτερη εικόνα για το πώς προτίθενται να κινηθούν σήμερα-αύριο τα ισχυρά χέρια.

Εως το 0,904 ευρώ νωρίτερα η Eurobank -στο 1 ευρώ η τρίτη ΑΜΚ-, έως το 0,229 ευρώ η Πειραιώς -στο 0,30 ευρώ η ΑΜΚ-, με τη συνολική αποτίμηση των τεσσάρων συστημικών ομίλων πάνω από τα 10 δισ. ευρώ, σε 52 δισ. ευρώ συνολικής αποτίμησης του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Μεικτές τάσεις για την πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του δείκτη, με μοιρασμένες τις θέσεις σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με περιορισμένης έκτασης πωλήσεις στη μετοχή της Επιχείρησης. Κατά 9,97% ενισχύεται σε διάστημα εβδομάδας η μετοχή της ΔΕΗ και κατά 27,12% σε μηνιαίο, με εύλογες τις κινήσεις μερικής κατοχύρωσης θέσεων από την πλευρά όσων τοποθετούνταν από πολύ χαμηλότερες τιμές.

Ισχυρή τάση για τη μετοχή του Μυτιληναίου, που όπως φαίνεται από το διάγραμμα έχει πλέον ως στήριξη τα 7,04 και στόχο προς τα 7,40 ευρώ. Σταθερά σε long τάση η μετοχή, με την εισηγμένη να αποτιμάται στα 833 εκατ. ευρώ.

Στα 1,95-1,98 ευρώ οι συναλλαγές στη μετοχή της Viohalco που "βλέπει" για πάνω από τα 2 ευρώ, σε αυτή τη φάση της αγοράς. Από το 1,32 ευρώ εκ νέου με αγοραστές στη μετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡα, με σχετική αναφορά μας προ ολίγου στον Εκηβόλο. Στον όμιλο, οι ευρύτερες αλλαγές θεωρούνται αναπόφευκτες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια, μετά μάλιστα τα απογοητευτικά αποτελέσματα 2016.

Κινητικότητα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ειδικότερα δε σε Ανεμος, Attica Bank, Intralot, MIG, αλλά και σε ΕΥΑΘ, Fourlis, Πλαίσιο. Θα σταθούμε λίγο στην τελευταία μετοχή καθώς, για τα δεδομένα της, συναλλαγές 4.548 τεμαχίων (αξίας 17.627 ευρώ) στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης θεωρούνται αυξημένες.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας συνεδρίασης είχαν αλλάξει χέρια 53 εκατ. μετοχές, αξίας 31 εκατ. ευρώ. 

Ζητούμενη η επιβεβαίωση/retest των αρχικών χαμηλών...

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v