Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση για... ανάσες στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 735 μονάδων. Πιέσεις στις κατασκευές, με την Αβαξ στο -13% και την Ελλάκτωρ στο -6%. Μικρή πτώση για ΕΤΕ, ΟΤΕ. Κέρδη για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Coca Cola. Mέτριος ο τζίρος.

Στάση για... ανάσες στο Χρηματιστήριο

Νηνεμία μετά τη χθεσινή εκρηκτική άνοδο στο ΧΑ. Προσεκτικές κινήσεις από long και short παίκτες, που φαίνεται να έχουν «συμφωνήσει» όσον αφορά στον βραχυπρόθεσμο οδικό χάρτη του χρηματιστηρίου.

Στις 732 μονάδες το πρώτο retest για τον Γενικό Δείκτη, στις 1.955 για τον FTSE25 και στις 953 για τον Δείκτη Τραπεζών, επίπεδα που για τη συνέχεια της συνεδρίασης καλό θα ήταν να λειτουργήσουν ως ενδοσυνεδριακές στηρίξεις.

Ζητούμενη η απορρόφηση της όποιας προσφοράς εκδηλωθεί μετά την καταγραφή των νέων τοπικών υψηλών, της αναδιάρθρωσης θέσεων μεταξύ των δύο πλευρών και της συνέχειας ανάλογα με τις εξελίξεις.
Εκτακτο EwG αύριο, που αναμένεται με ενδιαφέρον από την αγορά όπως και η Σύνοδος του G7 στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, την ώρα που το ΔΝΤ επιμένει για το θέμα του χρέους και η πλευρά Βερολίνου/Σόιμπλε υπολογίζει πόσο μπορεί να υποχωρήσει.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν απόλυτα αναμενόμενη -και φυσιολογική- τη στάση των traders σε αυτά τα επίπεδα, της αποτίμησης όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα και της χάραξης των επόμενων κινήσεών τους είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Ανασυγκρότηση απαραίτητη για τη συνέχεια, ενώ όπως σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, σήμερα έως Παρασκευή θα μπορούσε -υπό προϋποθέσεις- να εκδηλωθεί άλλη μία ισχυρή ανοδική αντίδραση, προφανώς με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο.

Προσώρας στις τράπεζες εξελίσσεται μία εύλογη κατοχύρωση μέρους βραχυπρόθεσμων θέσεων, με συνέπεια τη διολίσθηση του ΔΤΡ προς τις 950 μονάδες, καθώς περιορισμένης έκτασης πωλήσεις γίνονται σε Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.

Μεικτές τάσεις σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, με πωλητές στον Οργανισμό, με αγοραστές στον ΟΠΑΠ και με τη ΔΕΗ στην περιοχή των 3,60 ευρώ. Μεικτές τάσεις και για τις μη τραπεζικές μετοχές του δείκτη, με τον ΕΛΛΑΚΤΩΡα να μετρά τις μεγαλύτερες απώλειες. Πωλήσεις στη μετοχή έως το 1,40 ευρώ, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2016, με τις ζημίες να βαραίνουν και χρηματιστηριακά. Εως 6% χαμηλότερα η μετοχή, με συναλλαγές αξίας σχεδόν 200 χιλιάδες ευρώ.

Λίγες πωλήσεις σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Αεροπορία Αιγαίου αλλά και σε Lamda Development, ΟΛΠ. Εως τα 15,93 ευρώ η μετοχή της ΜΟΗ, παραπέμποντας στην προσυνεδριακή αναφορά μας για το στοίχημα ορισμένων long ενόψει της επικαιροποίησης των δεικτών MSCI αυτόν τον μήνα.

Στα 10 εκατ. ευρώ ο τζίρος στις 11:15, με συναλλαγές 16,9 εκατ. μετοχών. Σαφώς λιγότερα απ' ό,τι χθες αλλά πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v