Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΔΕΗ ”ρετουσάρει” την πτώση

”Με ρεύμα από τη ΔΕΗ”, λίγο μετά τις 15:30, ο Δείκτης δείχνει να περιορίζει κάπως τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, ενώ μικρό και άκρως επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται για επιμέρους τίτλους σε μία αγορά που κάποια στιγμή πρέπει να ξεφύγει από την αγελαία συμπεριφορά.

του Θ. Σταυρόπουλου

”Με ρεύμα από τη ΔΕΗ”, λίγο μετά τις 15:30, ο Δείκτης δείχνει να περιορίζει κάπως τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, ενώ μικρό και άκρως επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται για επιμέρους τίτλους σε μία αγορά που κάποια στιγμή πρέπει να ξεφύγει από την αγελαία συμπεριφορά η οποία τη διακρίνει επί χρόνια, αφού πλέον το άλλοθι ότι δεν υπάρχουν έκδηλα φθηνές μετοχές έχει εκλείψει προ πολλού, κυρίως μετά τη συντριβή των αποτιμήσεων που έφεραν οι τελευταίες πτωτικές συνεδριάσεις.

Δυστυχώς οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου συνεχίζουν να αναλώνονται σε προβλέψεις για την επόμενη κίνηση του Δείκτη και ελάχιστοι είναι αυτοί που ασχολούνται με τις ”επενδυτικές ευκαιρίες” που έχουν διαμορφωθεί κυρίως σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, αν υποθέσουμε ότι στους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους κλίμα και διαθέσεις θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν οι εισαγόμενες εντολές.

Από τις μετοχές του 20άρη με κέρδη 3% η ΔΕΗ, απλώς θετικό πρόσημο για την Coca Cola και αμετάβλητος ο τίτλος του Τιτάνα. Αντίθετα, απώλειες που ξεπερνούν τις τρεις ποσοστιαίες μονάδες έχουν οι Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Εθνική, MPB, ενώ απώλειες μεγαλύτερες του 5% σημειώνει προς στιγμήν η MIG.

Καλό θα είναι για το υπόλοιπο της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης να κρατηθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο υψηλό ημέρας, σε μία συνεδρίαση όπου η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο ένα προς επτάμισι και με εξαιρετικά μειωμένες μέχρι στιγμής τις ημερήσιες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v