Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, το ενδιαφέρον του NYSE-Euronext για το Χρηματιστήριο Αθηνών, η εξέλιξη του διαγωνισμού αναβάθμισης της δομής του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

O Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, το ενδιαφέρον του NYSE-Euronext για το Χρηματιστήριο Αθηνών, η εξέλιξη του διαγωνισμού αναβάθμισης της δομής του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΔΕΗ: Πληθαίνουν οι ενστάσεις κατά του μνημονίου συνεργασίας με την RWE που εν κρυπτώ προώθησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η εταιρία HE&D ζητά διευκρινίσεις για το deal και ενημερώνει ότι θα προσφύγει στην Ε.Ε. για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, με απάντηση ήξεις - αφήξεις προς την ιταλική Edison ως προς την προοπτική συνεργασίας τους η ΔΕΗ προσπαθεί να δημιουργήσει κατάλληλο κλίμα, ώστε αύριο να περάσει χωρίς εκπλήξεις το μνημόνιο συνεργασίας με τη γερμανική RWE.

OTE: Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων ετοιμάζει η διοίκηση του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τα ”Νέα”, ήδη στον προϋπολογισμό της μητρικής εταιρίας του ΟΤΕ για το 2008 έχει προβλεφθεί κονδύλι συνολικού ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ, το οποίο προορίζεται για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το οποίο αφορά σε 666 υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν μείνει εκτός της εξόδου-μαμούθ που εφαρμόστηκε στον ΟΤΕ κατά το διάστημα 2005-2006.

ΟΠΑΠ: Τέλος στα σενάρια περί εξαγοράς της εταιρίας στοιχημάτων William Hill έβαλε ο ΟΠΑΠ με ανακοίνωσή του, στην οποία παραθέτει σχετικές δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, κ. Χ. Χατζηεμμανουήλ, στα πρακτορεία Reuters και Dow Jones Newswire. Εν τω μεταξύ, γράφει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, ο ΟΠΑΠ συμπεριέλαβε στη λίστα με τις ενδιαφερόμενες συμβουλευτικές επιχειρήσεις που θα διαγωνιστούν για την ανάληψη του έργου αναβάθμισης της δομής του τις εταιρίες AT Kearny and Planning, McKinsey και Bain & Company. Για τον διαγωνισμό έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επίσης οι Ernst & Young, Deloitte, Planet Arthur D Little Benelux, PWC Business Solutions, KPMG και Kantor.

Λιμάνια: Στις 19 Μαρτίου θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τον ΟΛΠ και στις 20 Μαρτίου οι προσφορές για τον ΟΛΘ, αναφέρει η ”Ημερησία”, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να υπογραφούν οι συμβάσεις εντός του α’ εξαμήνου 2008.

ΕΛΠΕ: Έκλεισε η ”πόρτα” της NIS για τα ΕΛΠΕ, γράφει η ”Ημερησία”, αναφερόμενη στην ενεργειακή συμφωνία Ρωσίας και Σερβίας.

ΕΧΑΕ: Τα χρηματιστήρια Αθήνας και Βαρσοβίας είναι πιθανοί στόχοι εξαγοράς του NYSE-Euronext, αν και δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του δεύτερου τη τάξει στελέχους του ομίλου, κ. Φρανσουά Τεοντόρ, στο Bloomberg, αναφέρει η ”Ημερησία”. Οι δηλώσεις αυτές εκτίναξαν στα ύψη την τιμή της μετοχής της ΕΧΑΕ.

Υγεία: Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες στις οποίες αναφέρεται η ”Ημερησία”, να ανακοινωθεί το επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη του Υγεία, με εξαγορές και νέες επενδύσεις σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα.

Cosmote: Σε ελληνικά ”χέρια” κατέληξε η άδεια κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς που προκήρυξε πρόσφατα η κυβέρνηση της πΓΔΜ. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, η αρμόδια υπηρεσία ηλεκτρονικών επικοινωνιών των Σκοπίων επέλεξε τελικά την προσφορά που κατέθεσε η Cosmofon, θυγατρική του ομίλου Cosmote.

ΔΑΑ: Αρχίζουν αυτήν την εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τη Hochtief για την είσοδο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της Hochtief ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, επιδιώκοντας να ζητήσουν επέκταση της σύμβασης και ανάληψη ρόλου στο αεροδρόμιο ”Μακεδονία” και στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο στο Καστέλι Κρήτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v