Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούμενο η σταθερότητα

Ένας βαριά ασθενής ή ένας που μεταφέρεται εκτάκτως σε νοσοκομείο από τροχαίο ατύχημα, το πρώτο που χρειάζεται είναι η σταθεροποίηση της κατάστασής του. Μόνο όταν αυτή επιτευχθεί, αρχίζει σταδιακά η ενδεδειγμένη θεραπεία για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας. Να λειτουργήσουμε έτσι ακριβώς και στο Χρηματιστήριο!

Ζητούμενο η σταθερότητα
Καλημέρα σας

Ένας βαριά ασθενής ή ένας που μεταφέρεται εκτάκτως σε νοσοκομείο από τροχαίο ατύχημα, το πρώτο που χρειάζεται – και αυτό κάνουν οι γιατροί – είναι η σταθεροποίηση της κατάστασής του.

Μόνο όταν αυτή επιτευχθεί, αρχίζει σταδιακά η ενδεδειγμένη θεραπεία για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας. Με φαρμακευτική αγωγή ή με χειρουργικές επεμβάσεις όταν κάτι τέτοιο απαιτείται.

Κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε (ως γιατροί και ως στενοί συγγενείς του ασθενούς χρηματιστηρίου) και την κατάσταση στις αγορές.

Είναι βαριά άρρωστη η παγκόσμια οικονομία; Αλλά και αν δεν είναι μήπως είναι θύμα ενός ατυχήματος και ισχύει αυτό που έχει γραφτεί σε αυτήν εδώ τη στήλη ”όσα φέρνει μια στιγμή δεν τα φέρνει ο κόσμος όλος;”

Οτιδήποτε από τα δύο και αν συμβαίνει, η μεθοδολογία για την ανάκαμψη είναι μία και μοναδική: Αυτή που χρησιμοποιούν οι γιατροί στα έκτακτα περιστατικά.

Και να μην ξεχνάμε ποτέ τον παράγοντα ”επιπλοκές” που και αυτός είναι μέσα στη ζωή τόσο των νοσοκομείων, όσο και των Χρηματιστηρίων.

Να ευχηθούμε να σταθεροποιηθεί το σύστημα, εδώ γύρω στις 4400- 4500 μονάδες ώστε να χωνέψει η αγορά αυτό που της έχει συμβεί, να δοθεί ο χρόνος σε αναλυτές και επενδυτές να μελετήσουν τα νέα δεδομένα και να βρεθεί το νέο μίγμα επενδυτικής στρατηγικής των θεσμικών και ιδιωτικών χαρτοφυλακίων.

Μόνο με τη σταθεροποίηση και μόνο αν μας δοθούν οι παραπάνω χρονικές ανάσες θα μπορέσουμε να δούμε τις αγορές ξανά με αισιόδοξο μάτι. Και ανεξάρτητα από την αφετηρία που έχει ο καθένας ως προς τις αποτιμήσεις που τον οδηγούν στο να μπει ή να βγει από την αγορά.

Δηκτικός


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v