Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Κίνηση πάνω από τις 580 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τις τράπεζες να παραμένουν στο προσκήνιο. Κέρδη για Πειραιώς και Eurobank. Πιέσεις για Μέτκα, ανοδικά ο Μυτιληναίος. Απώλειες και για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Coca Cola.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αγορές να επικεντρώνονται στην οικονομική πολιτική Τραμπ αλλά και στα οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη.

Μετρημένες, επιλεκτικές κινήσεις και στο Χ.Α., με τον Γενικό Δείκτη πέριξ των 580 μονάδων, με τον τραπεζικό κλάδο στο προσκήνιο.

Συγκριτικά περιορισμένες συναλλαγές, ανάλογος τζίρος, με το 35% στον τραπεζικό κλάδο και σχετική κινητικότητα σε Μυτιληναίο, Jumbo, Τιτάν, Motor Oil, ΟΠΑΠ κ.ά.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου στην Ευρωζώνη (το μεσημέρι), με τον DAX στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί οριακά προς τις 10.680 μονάδες, με αφορμή την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σε κατάσταση αναμονής και στο Χ.Α., ενόσω έχει αφιχθεί ο Μπάρακ Ομπάμα, και στο οικονομικό επιτελείο επιχειρείται ένας πρώτος απολογισμός για τη διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης.

Με το βλέμμα στα «δώρα» Ομπάμα για ανάπτυξη - χρέος, σημείωνε νωρίτερα η Μαρίνα Μάνη, ενώ η Ελένη Λάσκαρη εστιάζει στην ατζέντα με την οποία «κατεβαίνει» στη διαπραγμάτευση το κουαρτέτο.

Σε αυτό το περιβάλλον, η μέχρι τώρα εικόνα του Χ.Α. θεωρείται λίγο έως πολύ φυσιολογική και αναμενόμενη.

Διατήρηση δυνάμεων, με τον Γενικό Δείκτη «εγκλωβισμένο» πέριξ των 580 μονάδων, με ζητούμενο την επιβεβαίωση -για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση- των 575 μονάδων.

Στην περιοχή των 655 μονάδων ο τραπεζικός κλάδος, με την Εθνική στο επίκεντρο, με τον μεγαλύτερο τζίρο στην Alpha Bank και τον ΔΤΡ να σημειώνει οριακά θετική μεταβολή (0,135%) σε διάστημα εβδομάδος και σωρευτικά απώλειες 44,46% για το 2016.

Μοιρασμένη η εικόνα για τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με ενδεικτικό το ότι στις 11:20 δεν είχε πραγματοποιηθεί καν συναλλαγή αρχής/ανοίγματος σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΛΠ.

Επίσης λιγοστές συναλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί σε τίτλους των Viohalco, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στα 8,50-8,40 ευρώ με λίγους πωλητές στη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 8,13-8,06 ευρώ με αγοραστές στον τίτλο του ΟΤΕ, στα 2,96-3 ευρώ της ΔΕΗ.

Με αυξημένες συναλλαγές ενισχύονται οι μετοχές των Μυτιληναίου -υπερβαίνοντας τα 5,30 ευρώ-, Jumbo -πάνω από τα 11,60 ευρώ-, ενώ στη Motor Oil συναλλαγές γίνονται στα 11,32-11,63 ευρώ.

Μετά από μία ώρα συνεδρίασης είχαν αλλάξει χέρια 6,9 εκατ. μετοχές -τα 2,9 εκατ. στην Εθνική-, με τζίρο 5,8 εκατ. -το 1,2 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank.

Στις 11:30 το ελληνικό 10ετές διαμορφωνόταν λίγο χαμηλότερα, στις 739 μονάδες βάσης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v