Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Σε στάση αναμονής λόγω… κάλπης στις ΗΠΑ

Συνεδρίαση που έγινε για… να γίνει στην εγχώρια αγορά, όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές. Το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ θα καθορίσει τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις. Στις 582 μονάδες ο ΓΔ με τζίρο 24,9 εκατ. ευρώ.

Συνεδριάσεις διεκπεραιωτικού χαρακτήρα σε Ασία και Ευρώπη, με το σύνολο των επενδυτών να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις Αμερικανικές κάλπες και στον υποψήφιο που θα αναδείξουν για Πρόεδρο των ΗΠΑ, την επόμενη τετραετία και σε αυτή την στάση αναμονής σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί το Ελληνικό Χρηματιστήριο, σε μία συνεδρίαση με κυριότερα χαρακτηριστικά το σημαντικό κατέβασμα του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων εννέα συνεδριάσεων) και τις απόλυτα επιλεκτικές κινήσεις, από πλευράς αγοραστών.

Μοιραία η προσοχή των Αγορών θα παραμείνει επικεντρωμένη στην "πέραν του Ατλαντικού όχθη" και σύμφωνα με διεθνείς διαχειριστές, οι πρώτες ώρες μεταξύ των "exit polls" και του τελικού, επίσημου, αποτελέσματος των Αμερικανικών εκλογών μπορεί να είναι ιδιαίτερα "φορτισμένες" και η παραμικρή εκτίμηση - πρόβλεψη μπορεί να εκτινάξει στα ύψη την μεταβλητότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ημερήσιους traders που θα κινηθούν προς την μία, ή την άλλη κατεύθυνση.

Από την άλλη, η εμπειρία - σοκ, από την αντίδραση των Αγορών μετά το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος, όπου "το αποτέλεσμα 'νίκησε' όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις" και οι Αγορές υπέστησαν μία μίνι πανωλεθρία, (ο δείκτης - σηματωρός, S&P 500 υπέστη ημερήσιες απώλειες 3,6% στης συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου), έχει κάνει επιφυλακτικότερους τους περισσότερους παίκτες, οι οποίοι επέλεξαν την στάση αναμονής, κάτι που φάνηκε από την σημερινή συμπεριφορά των Αγορών και οι οποίοι θα περιμένουν "ασφαλέστερες" ενδείξεις, προκειμένου να αναπροσαρμόσουν τις κινήσεις τους στην επενδυτική "σκακιέρα".

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές και για όσους θα θελήσουν να πάρουν, απόλυτα, βραχυπρόθεσμα "bets" το Μεξικανικό Πέσο είναι ένας σημαντικός "σηματωρός" για το που πάει το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ (την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το Πέσο σημειώνει απώλειες 0,35%, έναντι του Δολαρίου, κινούμενο προς τα χαμηλά ημέρας).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Trump έχει δεσμευτεί για την επαναδιαπραγμάτευση, ή και κατάργηση της NAFTA (Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής, που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό), τονίζοντας ότι είναι ο "φονιάς" της απασχόλησης για τις ΗΠΑ, ενώ έχει προτείνει και την απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών, με το Μεξικό να δείχνει σαν επόμενος - κοντύτερος προορισμός. Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, η "μοίρα" της Οικονομίας του Μεξικού δείχνει απόλυτα εξαρτώμενη από την έκβαση των εκλογών στις ΗΠΑ, με την Κεντρική Τράπεζα του Μεξικού να έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζεται για σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση νίκης Trump.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, ελάχιστες ήταν οι ειδήσεις που ακολούθησαν το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στο Χ.Α.
"Κάναμε μια σύντομη συζήτηση για την κατάσταση καθώς η δεύτερη αξιολόγηση είναι σε εξέλιξη. Έγινε πρόοδος και είναι προς το συμφέρον Όλων να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση. Στο επόμενο Eurogroup θα συζητήσουμε για την Ελλάδα και για τη δουλειά που έχει κάνει ο ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στο χρέος. Παράλληλα, θα συζητήσουμε για τις μεταρρυθμίσεις στο Εργασιακό, την Κοινωνική Ασφάλιση. Η συζήτηση θα γίνει υπό το πρίσμα της πρόθεσης του ΔΝΤ να πάει το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο, όπως διαβεβαίωσε ο Πολ Τόμσεν, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το Eurogroup.

Σε παρασκηνιακή συμφωνία για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα και για τον τρόπο με τον οποίο θα οριστεί η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους κατέληξαν Ευρωπαίοι και ΔΝΤ, στο Eurogroup που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ. Πηγή του Ευρωσυστήματος, είπε ότι το ΔΝΤ θα μπει στο Ελληνικό πρόγραμμα, πως η συμμετοχή του θα είναι χρηματική και πως το ύψος της θα οριστεί από μια συγκεκριμένη εξίσωση: τη συνολική έκθεση του Ταμείου στην Ελλάδα, μείον το ποσό που έχει αποπληρωθεί.

Προσδιόρισε, ουσιαστικά, το ποσό σε λίγο κάτω και κοντά στα έξι δισ. ευρώ.

Αυτή η τελευταία είδηση, έδωσε νέα κινητικότητα στην Αγορά ομολόγων και ώθησε ακόμα χαμηλότερα τις αποδόσεις των Ελληνικών Κρατικών τίτλων. Με την απόδοση του Ελληνικού 10ετους να κινείται σημαντικά χαμηλότερα από το 7%, ήταν μάλλον αναμενόμενη η κινητικότητα στο Τραπεζικό ταμπλώ, που "χαιρέτησε" την υποχώρηση του ασφαλίστρου κινδύνου και ίσως η εικόνα να ήταν σχετικά καλύτερη, αν δεν υπήρχε ο αστάθμητος παράγοντας των Αμερικανικών εκλογών. Από την άλλη το γεγονός ότι το "κουδούνι" της λήξης βρήκε τις Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές με μικτά πρόσημα και μακριά από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, καταδεικνύει ότι ο κλάδος συνεχίζει να έχει "συνειδητοποιημένους" πωλητές (!)

Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές η στάση αναμονής που τήρησαν στις Διεθνείς Αγορές και κατ΄ επέκταση στο Χ.Α. τα ενεργά χαρτοφυλάκια, ήταν απόλυτα αναμενόμενη και όταν "κατακάτσει η σκόνη" από τις Αμερικανικές εκλογές και ηρεμήσει η αυξημένη μεταβλητότητα, σημαντικό ρόλο για την βραχυπρόθεσμη τάση θα παίξει η ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να προλάβει το Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Στεριώτη (Nuntius ΑΧΕΠΕΥ), "η νέα αποκλιμάκωση της απόδοσης του δεκαετούς Ελληνικού ομολόγου σε χαμηλά πενταμήνου απεικονίζει τη σταδιακή μείωση του "country risk" της Χώρας και τις προσδοκίες προώθησης της αξιολόγησης το επόμενο διάστημα, με απώτερο ορίζοντα τη συμμετοχή των Ελληνικών χρεογράφων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ίσως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των Ελληνικών ομολόγων, θα μπορούσε να στηρίξει και τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α., με στόχο την υπέρβαση του υψηλού των 1.595 μονάδων, στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE25.

Επικεντρώνοντας την ανάλυσή του στον ΟΤΕ (+0,37%), ο κ. Στεριώτης επισημαίνει ότι "οι μακροχρόνιοι κινητοί μέσοι όροι τιμών που βρίσκονται στη "ζώνη" 8,18 - 8,28 ευρώ και το τοπικό υψηλό Οκτωβρίου στο 8,40 αποτελούν σημαντικά εμπόδια, ενώ στηρίγματα προσφέρουν τα τοπικά χαμηλά στα 7,82, 7,58 και 7,41 ευρώ".

Ελάχιστες ήταν οι πρωτοβουλίες που ανέλαβαν οι λίγοι αγοραστές στον μη Τραπεζικό 25αρη, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τον μικρό αριθμό τίτλων που κατόρθωσαν κλείσιμο με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας (ΑΡΑΙΓ, ΕΥΔΑΠ, ΤΙΤΚ, ΦΦΓΚΡΠ, ΟΠΑΠ, ο τελευταίος με κλείσιμο στα υψηλό ημέρας).

Από τις παραπάνω μετοχές, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ξεχώρισε ο τίτλος της Αεροπορίας Αιγαίου (+2,13%), καθώς συμπλήρωσε και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, ολοκληρώνοντας την σημερινή συνεδρίαση στα υψηλά ημέρας. Σε περίπτωση που ο τίτλος δώσει, τουλάχιστον, δύο κλεισίματα υψηλότερα των 6,18 ευρώ, η μετοχή δίνει αγοραστικό σήμα μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα. Επόμενη κοντινή αντίσταση και στόχος το 6,40 και κύρια μεσοπρόθεσμη τα 7,14 ευρώ. Σημαντική στήριξη, εδώ και μεγάλο διάστημα τα 6,00 - 5,80 ευρώ.

Το διάγραμμα της Αεροπορίας Αιγαίου από την αρχή του χρόνου

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη θα ανακοινώσει βασικά λειτουργικά και οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου 2016, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το εξαιρετικά μικρό εύρος κίνησης του Γενικού Δείκτη, ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να δώσει σαφέστερες ενδείξεις για την απόλυτα βραχυπρόθεσμη τάση, όμως θεωρείται θετικό ότι ο Δείκτης ξαναβρήκε κλείσιμο υψηλότερα των 581 μονάδων (απλός ΚΜΟ 30 ημερών). Επόμενη αντίσταση, της οποίας η υπέρβαση θα δώσει δείγματα γραφής ότι το τελευταίο πτωτικό κύμα ολοκληρώθηκε στις 574 μονάδες, είναι οι 592 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών).

Για την περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,34%) οι 1545 - 1552 μονάδες είναι κύρια αντίσταση που κατοχύρωση και μόνο μπορεί να δώσει συνέχιση στο 1563. Το 1524 κοντινή στήριξη με το 1516 κύρια. "Intraday position short" με "stop" στις 1594 μονάδες.

Ο Τραπεζικός δείκτης (+0,36%) χρειάζεται κατοχύρωση του πολύ σημαντικού 675, αν θέλει να μας δώσει κίνηση προς σχετικά υψηλότερα επίπεδα.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Προσδοκίες για θετική κίνηση διαπιστώνει να διαμορφώνονται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, σε συνέχεια του χθεσινού Eurogroup και του ανασχηματισμού, ο Δημήτρης Τζάνας.

Η Ε.Ε. θα προωθήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το Ελληνικό χρέος, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η 2η αξιολόγηση, διαδικασία που πρέπει να συντελεστεί στις επόμενες 3 εβδομάδες. Ωστόσο, η εφικτότητα του εγχειρήματος ελέγχεται από πολλές πλευρές, παρά τον ισχυρό Κυβερνητικό βολονταρισμό που αναγγέλλεται για ουσιαστικούς αλλά και τεχνικο-γραφειοκρατικούς λόγους. Πάντως, ο Κυβερνητικός ανασχηματισμός ήταν ένα ηχηρό μήνυμα των Κυβερνητικών προθέσεων προς τις Βρυξέλλες, καθώς οι επιλογές προσώπων "λείαναν", ουσιαστικά, τις κραυγαλέες "κακοφωνίες" του Κυβερνητικού Σχήματος.

Έτσι, το Χρηματιστήριο προσπαθεί να κινηθεί σε σχετικά υψηλότερα επίπεδα, με τις Τράπεζες να υποβοηθούν, παρά το ατελείωτο "θρίλερ" που συντελείται στην Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς όπου το ΤΧΣ έχει ισχυρό "πακέτο" και επιθυμεί το διορισμό "δικής του διοίκησης".

Συνεχίζεται, έτσι, η διοικητική παραλυσία και η μη προώθηση ενεργειών για το χρονίζον και ακανθώδες θέμα των "κόκκινων" δανείων. Παράλληλα, οι προσδοκίες για θετική έκθεση, όσον αφορά το Ελληνικό χρέος από το Μάριο Ντράγκι, με προοπτική ένταξης των Ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τους πρώτους μήνες του 2017, οδηγούν σε υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων.

Ωστόσο, η επάνοδος του Γενικού Δείκτη σε κίνηση που να πιθανολογεί την υπέρβαση των 600 μονάδων δεν είναι επικείμενη, αφού απαιτούνται αισθητά ψηλότεροι όγκοι συναλλαγών.

Όμως, η πορεία των Διεθνών Αγορών θα κριθεί στις ΗΠΑ, όπου η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Κλίντον και τον Τράμπ παραμένει μέχρι την τελευταία στιγμή "ανοικτό ζήτημα" παρά το μικρό προβάδισμα της Κλίντον.

Τυχόν νίκη της Κλίντον θα ικανοποιήσει τις Αγορές που είναι ενδεχόμενο να κινηθούν ανοδικά, έως ότου γίνει σαφές ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε ανοδικές κινήσεις των επιτοκίων της το Δεκέμβριο. Τυχόν νίκη του Τραμπ θα οδηγήσει τις Αγορές σε "αχαρτογράφητα ύδατα" με ισχυρή την πιθανότητα αυξημένης μεταβλητότητας και αναζήτησης επενδυτικών καταφυγίων στα πολύτιμα μέταλλα, στο βαθμό που ο αντισυστημικός λόγος του έχει και έμπρακτες ενέργειες απρόβλεπτου περιεχομένου. Ασφαλώς δε, το Ελληνικό Χρηματιστήριο, θα συντονίσει την κίνησή του με τις κινήσεις των Αγορών, που σε οποιαδήποτε εξέλιξη υπόσχεται αυξημένη μεταβλητότητα και αφύπνιση από το συναλλακτικό λήθαργο των τελευταίων εβδομάδων.

"Επιθυμητό πάντως θα είναι η επίσκεψη Obama, που έχει βοηθήσει στα της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, κατά την επόμενη εβδομάδα, να συμπέσει με την εγκατάσταση στην Αμερικανική Προεδρία ενός προσώπου συντονισμένου με τον απερχόμενο Πρόεδρο" τονίζει ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μόνο ο δείκτης Nikkei (-0,03%) διαφοροποιήθηκε αρνητικά, από τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, όπου τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε ο Ινδικός Sensex 30 (+0,48%).

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, με ελεγχόμενες απώλειες ξεκίνησαν οι δείκτες την συνεδρίαση στην Wall Street,
Μικρές απώλειες για το Πετρέλαιο, κίνηση προς ψηλότερα επίπεδα επιχειρούν Χρυσός και Ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ασία, οι Κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 7,3% σε ετήσιους όρους, ανακάμπτοντας από τη "βουτιά" του 10% που εμφάνισαν το Σεπτέμβριο, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Γενική Διοίκηση Τελωνείων. Τα νούμερα του Οκτωβρίου σηματοδοτούν τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης των εξαγωγών, ενώ δεν επιβεβαίωσαν τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων της Wall Street Journal για πτώση 5,7%. Οι Κινεζικές εισαγωγές κατέγραψαν τον Οκτώβριο πτώση 1,4% σε σχέση με πέρυσι, έναντι υποχώρησης 1,9% το Σεπτέμβριο. Η πτώση ήταν κοντά με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 1,1%.

Διευρύνθηκε τον Οκτώβριο το εμπορικό πλεόνασμα της Χώρας σε $49,06 δισ., από $41,99 δισ. το περασμένο έτος, ενώ ήταν μικρότερο σε σχέση με τα $51,80 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, υποχωρώντας κατά 1,8%, σε μηνιαία βάση, έναντι υποχώρησης κατά 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Αύγουστο του 2014.

Εν τω μεταξύ, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Στατιστική Υπηρεσία της Χώρας ανέφερε πως οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,7% και οι εισαγωγές κατά 0,5%, έναντι μείωσης 0,85% και 0,2% αντίστοιχα που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιστροφή στο ΧΑ

Νέα, χαμηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή του Τιτάνα, στα 21,5 από 23 ευρώ υιοθετεί η Berenberg σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση "hold" για την εισηγμένη.

Νέα, υψηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 12,5 από 9,6 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" για την εισηγμένη.

Επιστρέφοντας στην σημερινή, μάλλον άτονη, συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά φθάνοντας μέχρι τις 584,75 μονάδες (+0,72%), για να ακολουθήσει περίπου κάθετη υποχώρηση μέχρι τις 580,4 (-0,03%). Μετά τις 11.36 ο Δείκτης "ξαναβρήκε" το θετικό πρόσημο το οποίο διατήρησε μέχρι τέλους. Στις 17.00 βρέθηκε στις 582,55 (+0,36%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 582,2 μονάδες με ημερήσια κέρδη 0,28%.
Ο τζίρος καταβαραθρώθηκε στα 24,9 εκατ. από τα οποία τα 0,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΟΗ), ενώ Alpha Bank και Εθνική απέσπασαν το 46% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές του FTSE25, μόνο οι Grivalia και Τέρνα Ενεργειακή δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο. Δεν "πάτησαν σε αρνητικό έδαφος" οι Εθνική, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν και Folli Follie Group.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Αεροπορία Αιγαίου και ΟΠΑΠ και στο χαμηλό ημέρας οι Eurobank, Viohalco.

Σημαντικά καλύτερη της ενδοσυνεδριακής η τελική εικόνα με 46 ανοδικές μετοχές, έναντι 36 πτωτικών, ενώ εννέα τίτλοι, όλοι με ελάχιστες συναλλαγές, έκλεισαν με κε΄ρδη μεγαλύτερα του 5%.

Ουδέν νεώτερον από μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, πλην ίσως του Καρέλια (+7,31%), όπου με ελάχιστες συναλλαγές και "ανοιχτές" εντολές αγορών, δείχνει να επαναπροσεγγίζει τα ιστορικά υψηλά.

----ΧΠΑ

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων, με νεότερη, μικρή, αύξηση των συναλλαγών στα συμβόλαια του δείκτη και σημαντική υποχώρηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (23.524 συμβόλαια).

Στα 6.019 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Νοέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.982, 2.260 για τον Νοέμβριο και 1.722 για τον Δεκέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 1.539) κινήθηκε μεταξύ 1.531,5 και 1.545 μονάδων και μείωσε την υπερτίμηση στο 0,20%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (223.500 Κύπρου, 64.606 ΟΠΑΠ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Alpha Bank (6.709), Eurobank (4.582), Πειραιώς (4.034), Εθνική (2.150), MIG (3.826), ΟΤΕ (269), ΔΕΗ (1.006), ΟΠΑΠ (407), Μυτιληναίο (195), ΕΥΔΑΠ (117).

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς (7.175.542 τεμ.), Alpha Bank (2.128.005 τεμ.) και Eurobank (1.935.051 τεμ.).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v