Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά με μικρό τζίρο το Χρηματιστήριο

Να κινηθεί υψηλότερα επιχειρεί ο Γενικός Δείκτης, αλλά ο όγκος συναλλαγών είναι καθηλωμένος σε χαμηλά επίπεδα. Ηπιες κινήσεις στον τραπεζικό κλάδο και στα περισσότερα blue chips, που όμως διατηρούν θετικά πρόσημα.

Ηπια ανοδικές τάσεις επικρατούν από νωρίτερα στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ενδεικτική την κίνηση του DAX προς τις 10.470 μονάδες.

Ισχυρότερη η αντίδραση στο Χ.Α., όπου χθες υποαπέδωσε έναντι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και της Wall Street, με τους traders να προεξοφλούν σήμερα εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο.

Προς τις 585 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της συνεδρίασης, με τον τραπεζικό κλάδο να διατηρεί το βραχυπρόθεσμο momentum που διαμορφώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση και αρκετές μετοχές-σηματωρούς να ακολουθούν.

Οι διεργασίες για το χρέος -κυρίως στο παρασκήνιο-, οι προσδοκίες για τα επόμενα βήματα της ΕΚΤ διατηρούν το βελτιωμένο κλίμα, δίνοντας ελαφρύ προβάδισμα στους long παίκτες για να κινηθούν λίγο υψηλότερα.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τη χθεσινή σημαντική αντίδραση επικρατούν μικτές τάσεις, προφανώς μέρος του χθεσινού intraday κατοχυρώνεται σε υψηλότερες τιμές εν αναμονή των εκλογών στις ΗΠΑ.

Με οριακές απώλειες τα futures του S&P στη Wall Street μετά το χθεσινοβραδινό μίνι ράλι, με το συμβόλαιο του δείκτη στις 2.128 μονάδες.

Σε αυτό το περιβάλλον, εύλογα οι traders και στο Χ.Α. θα κινηθούν προσεκτικά, σταθμίζοντας τα τελευταία ενδεχόμενα, κρατώντας μέρος των θέσεών τους αλλά και «κλειδώνοντας» άλλες.

Προσεκτικές οι κινήσεις στο Χ.Α., με τον τραπεζικό κλάδο στο προσκήνιο και τον ΔΤΡ προς τις 660 μονάδες, θυμίζοντας πως το σημείο καμπής και αναφοράς μας είναι στις 675 μονάδες. Περιοχή που δύσκολα θα επιτευχθεί στη συνέχεια της συνεδρίασης -κρίνοντας από τη μέχρι τώρα ροή συναλλαγών στις μετοχές των 4 συστημικών τραπεζών- και ανάλογα από το εκλογικό αποτέλεσμα θα επιχειρηθεί (ή όχι) αύριο. Συνεπώς οι όποιες θέσεις λαμβάνονται σήμερα στον κλάδο είναι περισσότερο συντηρητικές και με μικρό ρίσκο ενόψει των συνεδριάσεων που ακολουθούν.

Το 62% του μέτριου τζίρου έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο, με τις περισσότερες συναλλαγές στην Εθνική και τον μεγαλύτερο τζίρο στην Alpha Bank. Τεχνικά για τον ΔΤΡ καλό θα ήταν οποιοδήποτε «κλείσιμο» πάνω από τις 658-659 μονάδες.

Επιλεκτικές κινήσεις σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, αλλά και Κύπρου, ΔΕΗ, FF Group, Jumbo, Coca Cola, Aegean, Τιτάν, Μυτιληναίο, με τη ροή συναλλαγών σε μέτρια επίπεδα -βραδύτερη απ' ό,τι στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης.

Εως τα 8,07 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με τον Οργανισμό να ανακοινώνει τα αποτελέσματα τριμήνου μεθαύριο Πέμπτη, έως τα 8,38 ευρώ του ΟΠΑΠ με ισόποσους τζίρους σε αμφότερους τους τίτλους. Στα 19,41-19,49 ευρώ η μετοχή της Coca Cola, συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση της τάσης των βασικών δεικτών.

Εως τα 5,50 ευρώ η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, που κυρίως λόγω της προοπτικής διανομής μερίσματος έχει έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες. Εως τα 6,15 ευρώ η μετοχή της Aegean, δηλαδή πάνω από το σημείο make or break που αναφερόταν στο προσυνεδριακό σχόλιο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v