Στα υψηλά ημέρας κινείται το Χρηματιστήριο

Εντείνεται η κινητικότητα προς το τέλος της συνεδρίασης, με τον τζίρο να «τσιμπάει» και τον Γενικό Δείκτη να κάνει κίνηση προς τις 580 μονάδες. Ανοδος για τράπεζες, κέρδη άνω του 6% για Μυτιληναίο. Υπεραποδίδουν ΓΕΚΤέρνα, Ελλάκτωρ.

Μήνυμα Ντράγκι για παράταση του QE πέραν του Μαρτίου 2017 εάν χρειαστεί αλλάζει το κλίμα στις αγορές.
Υπεραποδίδει το ΧΑ καθώς η προοπτική παράτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ενισχύει τις πιθανότητες ένταξης στο πρόγραμμα και των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Εως 1,85% υψηλότερα ο τραπεζικός κλάδος, σημαντική κίνηση για μετοχές-σηματωρούς της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και συγκεκριμένα blue chips.

Επιτάχυνση της ταχύτητας/ροής συναλλαγών μετά τις 16.30΄με συγκριτική αύξηση των συναλλαγών και του τζίρου με το 45% να αλλάζει χέρια στον τραπεζικό κλάδο.

Στα υψηλά ημέρας προς τις 580 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τον FTSE 25 προς τις 1.530 καθώς σε 15 (μη τραπεζικές μετοχές ) από τις 25 του δείκτη οι αγοραστές έχουν τον πρώτο λόγο.

Πάνω από 6% η απόδοση για τη μετοχή του Μυτιληναίου, πάνω από 4,50% για τον τίτλο της ΓΕΚ/Τέρνα με κέρδη μεγαλύτερα του 2% για τις μετοχές των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Viohalco, EXAE κ.α.

Για πάνω από το όριο των 24 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

Νωρίτερα το euro2day.gr σημείωνε:

ανοδικά με αγοραστές και οι τρεις μετοχές της 3άδας ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, με ισχυρή τάση για τις δύο πρώτες στα 7,72 και 7,60 ευρώ αντίστοιχα και ηπιότερη για τη ΔΕΗ στα 2,71 ευρώ.

Η θετική εικόνα αυτών των μετοχών-σηματωρών ενισχύει τις κινήσεις όσων ενεργούν και σε άλλες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με ενδεικτική την εικόνα των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίου αλλά και ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΙΤΑΝ κ.α.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει για ακόμη μία συνεδρίαση η μετοχή του Αστέρα, καθώς με αυξημένες συναλλαγές και νέα ισχυρή άνοδο της τιμής προσεγγίζει τα 4,70 ευρώ. Μέχρι τώρα, για τη μετοχή του Αστέρα καταγράφεται θετική απόδοση 20% σε διάστημα εβδομάδος και 49% σε μέτρηση 6μήνου.

Σημειωτέον πως σε ενδεχόμενη υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, μία από τις βασικές παραμέτρους είναι αυτή της σταθμισμένης τιμής του τελευταίου 6μήνου, με γνώμονα την υψηλότερη τιμή. Αυτά σύμφωνα με όσα ισχύουν με το υφιστάμενο νομοτεχνικό πλαίσιο, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προωθεί με ταχείς ρυθμούς νέο πλαίσιο για τις υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v