Ήπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 575 μονάδων. Πτώση καταγράφουν Εθνική, Eurobank, Alpha. Απώλειες υψηλότερες του 2% για ΤΕΝΕΡΓ, ΕΥΔΑΠ, Aegean. Kέρδη για Πειραιώς, Folli, Μυτιληναίο. Χαμηλός ο τζίρος.

Σε μέτριους τόνους συνεχίζεται η συνεδρίαση, με τις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν "γυρίσει" πτωτικά, σταδιακά μετά τις 12:30-13:00, τάση που επιβαρύνθηκε όταν μετά τις 14:30 τα futures του S&P 500 στη Wall Street παρέπεμπαν σε πτωτικό άνοιγμα κατά 0,19% χαμηλότερα, προς τις 2.149 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος το ΧΑ, νωρίτερα, απ' ό,τι τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον Γενικό Δείκτη από τις 576,42 να διολισθαίνει προς τις 572,47 μονάδες, συντηρώντας ωστόσο τη στήριξη των 570 μονάδων.

Λίγο μετά τις 15:00 ο τζίρος ξεπερνούσε το χαμηλό επίπεδο των 16 εκατ. ευρώ της Δευτέρας, με ζητούμενο στο υπόλοιπο της συνεδρίασης να πιάσει το όριο των 20 εκατ. ευρώ τουλάχιστον.

Κατά 0,75% στις 648 μονάδες διορθώνει ο τραπεζικός δείκτης, με ζητούμενο να μη χαθεί σε "κλείσιμο" η περιοχή των 645 μονάδων.

Περιορισμένες οι συναλλαγές/τζίρος, με το 45% να πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο και τον υψηλότερο να έχει αλλάξει χέρια στη μετοχή της Alpha Bank. Συγκριτικά αυξημένος ο τζίρος και στις άλλες 3 συστημικές τραπεζικές μετοχές.

Ωστόσο συγκριτικά αυξημένος τζίρος έχει πραγματοποιηθεί στη μετοχή του ΟΤΕ ξεπερνώντας τα 3,5 εκατ. ευρώ (λίγο πριν τις 15:00), με τη μετοχή στο εύρος των 7,84-7,73 ευρώ και σταθερά με αρνητικό πρόσημο μετά τις 11:15.

Ρευστοποιήσεις/πιέσεις στη μετοχή του Οργανισμού, αν και στα χαμηλά των 7,73 ευρώ ενεργοποιήθηκαν ισχυρές εντολές αγοράς. Πλην όμως η τεχνική εικόνα για τη μετοχή του Οργανισμού και το ενδεχόμενο άμεσης επαναφοράς προς τα 8,10 ευρώ απομακρύνεται προσώρας.

Στα 7,58-7,72 ευρώ σταθεροποιείται η μετοχή του ΟΠΑΠ, με εμφανώς καλύτερη εικόνα από αυτήν του ΟΤΕ σε διάστημα εβδομάδος.

Σε αρνητικό πρόσημο η δεικτοβαρής Coca Cola, στα 20,33-20,56 ευρώ, ενώ από την 6άδα των άλλων δεικτοβαρών μετοχών η αρχικά ενθαρρυντική σχέση έχει ανατραπεί. Αυτό γιατί σε FF Group, TITAN, Jumbo (και ΟΤΕ) τον πρώτο λόγο έχουν οι πωλητές ενώ μόνο σε ΜΟΗ υπερισχύουν οι αγοραστές και ο ΟΠΑΠ παραμένει σταθερός.

Διακύμανση σε στενό εύρος (εβδομαδιαίο) και πάντα μέσα στο κανάλι που διαμορφώνεται σε διάστημα (σχεδόν) τεσσάρων μηνών.

Το ζητούμενο για σήμερα-αύριο ήταν η επαναφορά του ΓΔ προς τα επίπεδα της "μετα-Brexit¨περιόδου, ήτοι των 583 μονάδων, κάτι που τουλάχιστον στη σημερινή συνεδρίαση δεν επιτυγχάνεται.

Δεδομένης της εικόνας της αγοράς και της στάσης των βραχυπρόθεσμων παικτών, θα αρκούσε επιβεβαίωση -τουλάχιστον- της στήριξης των 570 μονάδων για τον ΓΔ και των 1.510 μονάδων για τον ΔΤΡ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v