Επιλέγει το «σημειωτόν» το Χρηματιστήριο

Σε στενό εύρος διακύμανσης ο Γενικός Δείκτης, με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο, με συγκριτικά αυξημένο τζίρο. Κίνηση υψηλότερα για Alpha, Πειραιώς. Κέρδη για ΟΠΑΠ και ΟΛΠ, απώλειες για Aegean μετά τα αποτελέσματα.

Ηπια άνοδος στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οριακές μεταβολές στο ΧΑ.

Πάνω από τις 10.400 μονάδες και πάλι ο DAX, με την Deutsche Bank να συνεχίζει την... κατηφόρα της με νέες απώλειες 1,84% προς τα 11,48 ευρώ, αλλά άλλους κλάδους και μετοχές να υπεραποδίδουν, με αποτέλεσμα το γερμανικό χρηματιστήριο να περνά -προσώρας- τον κίνδυνο άμεσης υποχώρησης προς τις 10.150-10.100 μονάδες.

Στο ΧΑ επικρατούν μεικτές τάσεις αλλά με τον τραπεζικό κλάδο σε νέα προσπάθεια αντίδρασης, τον ΟΠΑΠ να ξεφεύγει από το χαμηλό των τελευταίων ημερών και μία ομάδα δεικτοβαρών τίτλων να ενισχύεται.

Αποτέλεσμα, η κίνηση του Γενικού Δείκτη από τις 556 προς τις 559 μονάδες, διακύμανση σε πολύ στενό εύρος και με διάθεση επιβεβαίωσης της περιοχής των 555 μονάδων.

Πολύ περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος -ενδεικτικά τα μόλις 3 εκατ. ευρώ στις 11:30-, με το 29% στον τραπεζικό κλάδο και τον συγκριτικά αυξημένο τζίρο σε μη τραπεζικούς τίτλους. Κινητικότητα σε ΟΤΕ, Αεροπορία Αιγαίου, ΟΠΑΠ, FF Group, Intralot, Viohalco, MLS κ.ά. από διάφορους κλάδους.

Στον τραπεζικό κλάδο, στην Alpha Bank συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα τελευταία χαμηλά, με το 1,50 ευρώ ως βραχυπρόθεσμο σημείο αναφοράς. Μεικτές τάσεις για Εθνική, Πειραιώς και Eurobank.

Ενθαρρυντική η αντίδραση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, με τα 7,36 ευρώ σημείο ενεργοποίησης εντολών αγοράς έως τα 7,55 ευρώ.

Αντιθέτως, στη μετοχή του ΟΤΕ πραγματοποιούνται εκ νέου συναλλαγές χαμηλότερα και των 8 ευρώ, στο εύρος 8,04-7,90, με στήριξη ακριβώς πάνω στη γραμμή των 7,90 ευρώ.

Μόλις μία συναλλαγή για μία μετοχή στη δεικτοβαρή Coca Cola (στις 11:35), συνολικής αξίας 19 (!) ευρώ.

Από το μέτωπο των εισηγμένων/μετοχών που τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα, η προσοχή είναι στραμμένη σε FF Group, Αεροπορία Αιγαίου, με αγοραστές στη μετοχή της πρώτης και πωλητές στης δεύτερης.

Με ικανοποιητικές συναλλαγές, αξίας 130 χιλιάδων ευρώ, η μετοχή του FF Group ενισχύεται στα 21,85 ευρώ, πλησιάζοντας περισσότερο τα υψηλά 52 εβδομάδων των 22,26 ευρώ.

Με πωλήσεις/πιέσεις και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές/τζίρο στη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου που ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματά της (ζημίες έναντι κερδών) ,με τους πωλητές να φθάνουν μέχρι τα 6,55 ευρώ. Σημειωτέον πως η μετοχή υποχωρεί σχεδόν 4,75% σε διάστημα εβδομάδος.

Στις 11:40 είχαν αλλάξει χέρια 3,5 εκατ. μετοχές, αξίας 3,5 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v