Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Πέριξ των 560-565 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με περιορισμένες συναλλαγές και τζίρο εν μέσω θέρους. Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τράπεζες και blue chips. Ξεχωρίζει η Εθνική. Κέρδη για ΟΛΠ, πιέζεται ο τίτλος της Lamda λόγω Ελληνικού.

Ανοδικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διστακτικό στο ΧΑ.

Εως 0,78% αντιδρούσε νωρίτερα (*) ο DAX στην Φρανκφούρτη- με σημαντική ενίσχυση για τη μετοχή της Deutsche Bank- οριακές οι διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Τζίρος...Αυγούστου με περιορισμένες συναλλαγές και τζίρο, με το 57% της αξίας συναλλαγών στον τραπεζικό κλάδο ενώ μέχρι πριν λίγο είχε αλλάξει χέρια μόνο ένα πακέτο (**).

Λίγες αγορές στις τράπεζες, κινητικότητα σε επί μέρους blue chips και επιλεκτικές κινήσεις σε μία μικρή ομάδα μετοχών με εμφανή την απουσία ουσιαστικών αγοραστών (και πωλητών) στην αρχή της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας.

Σταθερά πάνω από τις 560, στο εύρος των 562,19-564,95 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τον τραπεζικό μέχρι τις 672 δηλαδή κοντά στις 675 μονάδες, σημείο που τεχνικά (σε ημερήσιο) μπορεί να δώσει μεγαλύτερη αντίδραση.

Περισσότερες σε απόλυτο αριθμό μετοχών οι συναλλαγές σε Πειραιώς και Εθνική, μεγαλύτερος ο τζίρος στην Alpha Bank ενώ ικανοποιητικά συνεχίζει και η Eurobank.

Οι τράπεζες ξαναπιάνουν το νήμα από το...2014, ενημερώνει ο Χρήστος Κίτσιος εστιάζοντας στην αναδιάρθρωση των συστημικών ομίλων και τα μέχρι τώρα βήματα που έχουν γίνει. Βασικό ζητούμενο για την υγεία των τραπεζικών ομίλων είναι πρωτίστως η απασφάλιση της...βόμβας των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και από την πρόοδο (ή μη ) αυτής της διαδικασίας θα κερδηθεί (ή χαθεί ) το στοίχημα της πειστικής ανάκαμψης (ή όχι ) του κλάδου χρηματιστηριακά.

Δεν είναι τυχαίο, πως εδώ και εβδομάδες οι όποιες θέσεις λαμβάνονται στις μετοχές του κλάδου (συμπεριλαμβανόμενων των ΣΜΕ στα Παράγωγα ) είναι κυρίως βραχυπρόθεσμες και ακολουθούν τη τάση.

Μέτριες συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ, ακόμη λιγότερες στη μετοχή της Coca Cola, δύο δεικτοβαρών τίτλων που λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης του 6μηνου προεξοφλείται πως θα παρουσιάσουν κινητικότητα.

Στα 8,45-8,55 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ- περισσότερο σε συντήρηση δυνάμεων παραπέμπει- στα 18,68-18,78 ευρώ η μετοχή της Coca Cola.

Από τις μετοχές, που λόγω των εξελίξεων που "τρέχουν" αυτή του ΟΛΠ με το επόμενο νέο δ.σ. του Οργανισμού να στελεχώνεται στην σύνθεση του με έξι κινέζους. Στα παράδοξα της αποτίμησης του ΟΛΠ- στα 347 εκατ. ευρώ- η τρέχουσα τιμή των 13,80 ευρώ (με κόστος κτήσης για την Cosco περί τα 10 ευρώ ακριβότερα) και το γεγονός πως ο φορέας του λιμανιού της Σμύρνης (στην Μικρά Ασία) αποτιμάται στο σχεδόν ένα δισ. ευρώ.

Πιέσεις καταγράφονται στον τίτλο της Lamda Development, σε συνάρτηση και με τις εξελίξεις αναφορικά με το Ελληνικό. 

Στα ενδιαφέροντα της συνεδρίασης η για ακόμη μία ημέρα συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή του Σαράντη και η νέα ώθηση της τιμής υψηλότερα στα 9,47 ευρώ. Θυμίζοντας το υψηλό 52 εβδομάδων για τη μετοχή στα 9,80 από τη συνεδρίαση της 1 ης Ιουνίου.

(*) στις 11.35΄.

(**) στις 11.48΄είχαν αλλάξει χέρια ένα πακέτο 60.331 μετοχών της Grivalia στα 7,065= 426.239 ευρώ κι ένα του ΟΤΕ για...46 τμχ στα 8,66= 398 ευρώ.

Η αξία συναλλαγών στα 4,3 εκατ. ευρώ, με 9,4 εκατ. μετοχές. Μέχρι τώρα (11.50) ο δεύτερος χαμηλότερος τζίρος για το 2016.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v