Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση με το βλέμμα στους τραπεζικούς κολοσσούς

Σχετικά ψύχραιμα και ελεγχόμενα παρακολουθεί (μέχρι στιγμής) η Σοφοκλέους τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης στα οικονομικά και στις ηγεσίες των μεγαλύτερων τραπεζικών ιδρυμάτων του κόσμου. Συγκριτικά μεγαλύτερη η προσφορά στη μετοχή της Eurobank, μετριότατη σε ΟΤΕ και ΔΕΗ, ενώ η Εθνική κρατά τα 47 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αρχικά ψυχραιμότερα και στη συνέχεια πωλήσεις με μέτρο φέρνουν την αγορά προς τις 5.250 μονάδες.

Στο πρώτο δεκάλεπτο της συνεδρίασης φάνηκε να γίνεται μία ψύχραιμη διαχείριση της προσφοράς, κάτι που συντηρείται μέχρι τώρα, ειδικότερα στην Εθνική.

Η μετοχή της Εθνικής διορθώνει προς τα 47 ευρώ (-0,5%), με συναλλαγές κοντά στα 90.000 τεμάχια (στις 11:05).

Με ελεγχόμενη προσφορά υποχωρούν η Πειραιώς προς τα 27,9 ευρώ (0,64%), ενώ περισσότερες πωλήσεις βγαίνουν στη Εurοbank που χάνει μέχρι και 0,8%, στα 26,8 ευρώ.

Στη μετοχή της Eurobank οι συναλλαγές εμφανίζονται αναλογικά περισσότερες, ξεπερνώντας τα 120.000 τεμάχια.

Αντιθέτως, μετριότατος ο τζίρος σε ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Και οι δύο εταιρίες υποχωρούν κατά 0,7% - 0,8% περίπου. Ο μεν Οργανισμός στα 25,10 ευρώ, η δε Επιχείρηση στα 26,8 ευρώ, πλην όμως, στα πρώτα 50 λεπτά της συνεδρίασης οι συναλλαγές ήταν αισθητά χαμηλές.

Εμφανώς αρνητική και η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, σταδιακά μετά τις 10:55 - 11:05, όπου και εδώ ο τζίρος παρέμενε μάλλον μετρημένος.

Ωστόσο, αντιδρούσαν η Προοδευτική σε συνέχεια των εξελίξεων στην Τεχνική Εταιρία, η Ridenco λόγω των καλών αποτελεσμάτων που παρουσίασε, ο Δρομέας για τους γνωστούς λόγους, η ΚΡΕΚΑ με ελάχιστο τζίρο ΟΛΠ και ΟΛΘ (με περίπου 500-600 κομμάτια η κάθε μία μετοχή) και με περισσότερες συναλλαγές η Ιmperio.

Με τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, θα λέγαμε πως γίνεται μία καλή σε γενικές γραμμές διαχείριση των επιδράσεων που αναπόφευκτα επηρεάζουν και τη δική μας αγορά.

Θα φανεί στη συνέχει κατά πόσον οι ισχυροί παίκτες μπορούν να ελέγξουν (όπως κάνουν μέχρι τώρα) το παιχνίδι, κρατώντας βασικούς δείκτες και μετοχές εντός του τεχνικού ορίου διακυμάνσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v