Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αναμονή του EwG «λύγισε» το χρηματιστήριο

Πτώση κάτω των 640 μονάδων με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί κατά 4,26% καθώς δεν ήρθε εν ώρα συνεδρίασης είδηση από Βρυξέλλες. Σε χαμηλά επίπεδα ο όγκος συναλλαγών. Alpha Bank, Eurobank, Lamda και Πειραιώς είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης να συμπλήρωσε και έκτη ανεπιτυχή προσπάθεια κλεισίματος υψηλότερα των 650 μονάδων, κατά τις τελευταίες έντεκα συνεδριάσεις και τελικά να έχασε και τις 640 μονάδες δίνοντας το χαμηλότερο κλείσιμο των τελευταίων έξι συνεδριάσεων, μπορεί ο τζίρος να παρέμεινε στα "υπόγεια" (ο χαμηλότερος των τελευταίων 34 συνεδριάσεων, με τον αμέσως χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στις 14/4, 36,7 εκατ.), μπορεί οι περισσότεροι από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους να συνέχισαν την εικόνα εμφανούς κόπωσης, όμως δεν θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση, πρώτη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, δεν είχε, έστω και μειωμένο, ενδιαφέρον.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης το κλείσιμο των βασικών δεικτών του Χ.Α. στα χαμηλά ημέρας και μαζί με αυτούς και 10 τίτλοι του FTSE25 (λεπτομερής αναφορά στην συνέχεια του σχολίου), ενώ τα πράγματα θα ήταν σαφώς χειρότερα αν δεν είχε σημειωθεί "μερική επιστράτευση" στον τίτλο της ΕΕΕ (+0,75%). Αξίζει υπενθύμισης ότι ο εν λόγω τίτλος ερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ σήμερα βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 17,12 ευρώ (-1,10%). Όμως όταν τα πράγματα έδειξαν ότι ξεφεύγουν στον Τραπεζικό κλάδο, παρουσιάστηκε ξαφνικό αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τίτλο της ΕΕΕ, ο οποίος αναρριχήθηκε μέχρι τα 17,61 ευρώ (+1,73%), για να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στα 17,44 ευρώ.

Το ημερήσιο διάγραμμα της Coca Cola

Εν τω μεταξύ, ίσως αξίζουν αναφοράς οι "αγριάδες" που έκαναν την εμφάνισή τους στις τελικές δημοπρασίες και στο Τραπεζικό ταμπλώ, με το "project price" της Alpha Bank (-5,39%), προς στιγμήν, να υποχωρεί έως το απόλυτο "limit daown" (1,69 ευρώ) για να κλείσει σημαντικά υψηλότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών (-4,26%) ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα χαμηλά ημέρας, όπως και οι τίτλοι των Alpha Bank, Eurobank (-4,37%), Πειραιώς (-3,66%), ενώ οριακά υψηλότερα από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό έκλεισε ο τίτλος της Εθνικής (-2,42%).

Το ημερήσιο διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Από την άλλη, εδώ και λίγες συνεδριάσεις παρουσιάζεται αυξανόμενη κινητικότητα στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλώ, ή όπως δήλωσε παλαιός παράγοντας της Αγοράς "υπάρχει μία μικρή, για την ώρα, 'εξέγερση' των θεωρούμενων 'ελαφρών ταξιαρχιών', που ταυτόχρονα κινητοποιεί τις θεωρούμενες 'περιφερειακές δυνάμεις', αλλά και τους 'fan' των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες".

Η εν λόγω κίνηση, αρχίζει να δίνει ενδιαφέρον σε σημαντικό κομμάτι του ταμπλώ, το οποίο εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει βαλτώσει στην συναλλακτική απαξίωση και, σε αρκετές περιπτώσεις, στο μηδενικό ενδιαφέρον των βασικών μετόχων.

Επίσης η αυξανόμενη δραστηριότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, αυξάνει την αγοραστική δύναμη σε χαρτοφυλάκια εγχώριων κωδικών λιανικής, απόλυτα ξεχασμένα και ταυτόχρονα απελευθερώνει ρευστότητα για όσους επιλέγουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κίνηση, άγνωστου επενδυτικού ορίζοντα και να ρευστοποιήσουν θέσεις.

Σε κάθε περίπτωση και μέχρι να προκύψει η επόμενη είδηση - καταλύτης που θα φέρει την νέα, ίσως και τελευταία, αναπήδηση για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α.. κρίνεται σαν ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η αύξηση του ενδιαφέροντος στο συναλλακτικά "απονευρωμένο" κομμάτι του ταμπλώ, όμως χρειάζεται αυξημένη προσοχή, καθώς μία ξαφνική πτώση των συναλλαγών θα φέρει νέους εγκλωβισμούς για τα χαρτοφυλάκια που κινούνται με πιο αργά "αντανακλαστικά".

Ελάχιστες ήταν οι ειδήσεις που ακολούθησαν το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής, καθώς το σύνολο των εμπλεκόμενων Πλευρών, έχει στραμμένη την προσοχή στο σημερινό EwG.

Τα εύσημα στις προσπάθειες της Αθήνας απένειμε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σήμερα σε Γαλλικό Ραδιοφωνικό Σταθμό. "H Ελλάδα έκανε θαρραλέες μεταρρυθμίσεις για να μείνει στην Ευρώπη. Αυτά που κάνουμε είναι για την Ελλάδα και τους Έλληνες", σημείωσε μεταξύ άλλων ο Επίτροπος. Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος για παραμονή της Βρετανίας εντός της Ε.Ε. μετά και το δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι το συμφέρον και των δύο Πλευρών είναι να παραμείνουν ενωμένες.

"Θετική επί της αρχής είναι η έκθεση συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρώτη αξιολόγηση του Ελληνικού προγράμματος", σύμφωνα με Ευρωπαϊκές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έκθεση συμμόρφωσης έχει ήδη κατατεθεί στο EuroWorking Group που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, με στόχο να ανάψει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ ευρώ εντός του μηνός.

Ευρωπαϊκές πηγές σημειώνουν ότι εάν δεν ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία, το θέμα θα κλείσει στη συνεδρίαση του EuroWorking Group την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στο Ελσίνκι, (το EwG συνεδριάζει ξανά, δια ζώσης, στην Φινλανδία για να προετοιμάσει το Eurogroup της 16ης Ιουνίου) καθώς όσα απομένουν θεωρούνται ήσσονος σημασίας.

Συγκρατημένα αισιόδοξες ήταν οι πρωινές εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, όσον αφορά την εικόνα της σημερινής συνεδρίασης, καθώς θεωρούσαν σαν επικρατέστερο σενάριο τις περιορισμένες συναλλαγές, πράγμα που επαληθεύτηκε και την κίνηση του Γενικού Δείκτη πέριξ των 650 μονάδων.

Για το δεύτερο σκέλος των πρωινών εκτιμήσεων υπήρξε μία μικρή "αστοχία", καθώς λίγο πριν τις 15.30 σημειώθηκε μικρή αύξηση της κινητικότητας, από πλευράς πωλητών, με κύριο εκφραστή τον Τραπεζικό κλάδο.

Σταθερά χαμηλές οι συναλλαγές, όσον αφορά τα συμβόλαια του δείκτη, στην Αγορά Παραγώγων, ενώ οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά ομολόγων, θεώρησαν ότι η κίνηση που έχει προηγηθεί έχει προεξοφλήσει το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι των θετικών ειδήσεων και προχώρησαν σε κινήσει κατοχύρωσης κερδών, φοβούμενοι και το επερχόμενο δημοψήφισμα για το "Brexit".

Η όλη κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα την αξιοπρόσεκτη αύξηση των αποδόσεων, για τους Ελληνικούς Κρατικούς τίτλους, σε όλες τις λήξεις: 2ετες 7,25%, 5ετες 7,69% και 10ετες 6,65%.

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση, "βάρυνε" κάπως την εικόνα, ενώ το "stop" για τους "long" έχει ανέβει στις 626 μονάδες, που μία διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 610, ή στο 597. Το 650 - 656 είναι κοντινή αντίσταση. που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 675 επίπεδο.

Για την περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-2,09%), το "stop" για τους "long" εντοπίζεται στις 173 μονάδες, με την αμέσως επόμενη στήριξη στις 170 - 168 μονάδες. Το 183 είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει κίνηση στο 191.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Αρκετοί τίτλοι δείχνουν κουρασμένοι και διορθωτικοί. Είναι λογικό να έχουμε περισσότερο σε χρόνο και λιγότερο σε τιμές διορθώσεις πέριξ των επιπέδων" επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Οι τίτλοι του Δημοσίου έχουν προσελκύσει πάνω τους τα επενδυτικά βλέμματα, ενώ η Αγορά δείχνει να μην "ακούει" τα νέα από το εξωτερικό, κάτι που μας είχε συνηθίσει ειδικά όταν ήταν αρνητικά.

Η εικόνα της Αγοράς δεν συνάδει με τα οικονομικά δεδομένα, παρόλα αυτά αξίζει να θυμηθούμε την περίοδο του 2012 που ουσιαστικά ξεκίνησε η τότε ανοδική κίνηση.

Η Κυβέρνηση έχει να "τρέξει" 100αρι και Μαραθώνιο παράλληλα, μιας και πρέπει να φέρει με όποιο τρόπο και σύντομα ανάπτυξη, αν θέλει να ξεπεράσει σημαντικούς σκοπέλους στο άμεσο μέλλον. Μπροστά μας όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα ήσυχο Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο θα είναι αυτό που θα πρέπει να δοθούν λύσεις στα εργασιακά και όχι μόνο.

Οι Οίκοι φαίνεται να αρχίζουν να πριμοδοτούν την Ελληνική Οικονομία, παρόλα αυτά θα θέλαμε να δούμε την εικόνα και πάλι, αμέσως μετά το δημοψήφισμα της Αγγλίας.

Εν κατακλείδι είμαστε αισιόδοξοι, με την Αγορά να μας δείχνει πως έχουμε αλλάξει τάση μετά από δύο χρόνια, στοχεύοντας σε υψηλότερα επίπεδα. Μένει να επανέλθει σταδιακά και η εμπιστοσύνη και μαζί με αυτή οι όποιες επενδύσεις.

Το spread έχει ήδη πλησιάσει κοντά στα επίπεδα που βγήκαμε στις Αγορές, χωρίς ακόμα να έχουμε την ΕΚΤ να συμμετάσχει σε αγορά ομολόγων.

"Όσο το ρίσκο Χώρας απομακρύνεται θα δούμε την πτώση των επιτοκίων να συνεχίζεται, κάτι το οποίο μπορεί να κάνει την διαφορά τόσο στην Αγορά όσο και στην Οικονομία" τονίζει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτές διαθέσεις επικράτησαν στις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Αυστραλιανό ASX 200 (+0,78%) και τις μεγαλύτερες απώλειες για τον Ιαπωνικό Nikkei (-0,37%). Κλειστό το Χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας λόγω Εθνικής αργίας.

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τη σημερινή ομιλία της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, η οποία και ενδέχεται να δώσει στοιχεία για τη θέση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά από τα αδύναμα στοιχεία για την Αγορά Εργασίας που ήλθαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή (την Τετάρτη, ξεκινά η απαγόρευση δηλώσεων από τα μέλη της Fed ενόψει της συνεδρίασης της ερχόμενη εβδομάδας).

"Οι οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βελτιώνονται", εκτίμησε ο Αξιωματούχος της Fed, Eric Rosengren, τονίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να εξακριβωθεί αν τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση το Μάιο ήταν απλώς μια "ανωμαλία". Ο κ. Rosengren υποστήριξε πως αν και η αδύναμη δημιουργία θέσεων απασχόλησης το Μάιο αποτελεί λόγο για να μην προχωρήσει η επιτροπή σε αύξηση επιτοκίου, υπάρχουν άλλα σημάδια που δείχνουν πως η Fed κινείται προς την επίτευξη του διπλού στόχου για σταθερές τιμές και πλήρη απασχόληση.

Οριακά κέρδη για Ευρώ και Χρυσό και σημαντικά μεγαλύτερα για το Πετρέλαιο.

Η Σαουδική Αραβία μείωσε χθες τις τιμές Πετρελαίου για την Ευρώπη, σηματοδοτώντας την ένταση του ανταγωνισμού μεταξύ των πετρελαιοεξαγωγικών χωρών. Σε ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε στους Πελάτες, η Κρατική Πετρελαϊκή "Saudi Aramco" ανέφερε πως μείωσε τις τιμές του light crude κατά 35 σεντς το βαρέλι προς τη Βορειοδυτική Ευρώπη και κατά 10 σεντς το βαρέλι για τις Χώρες της Μεσογείου για τις παραδόσεις Ιουλίου.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, μεγαλύτερη του αναμενόμενου ήταν η πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Οικονομίας της Χώρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 2% σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων εννέα μηνών, έναντι μείωσης 0,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, "η Αμερικανική οικονομική ανάπτυξη θα αγγίξει το 2016 τον πιο αργό ρυθμό της εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς η αβεβαιότητα εξαιτίας των Προεδρικών εκλογών επηρεάζει τις προοπτικές", επισημαίνουν αναλυτές της Αμερικανικής Ένωσης για την Οικονομία της επιχειρηματικότητας (National Association for Business Economics - NABE). Οι ειδικοί προβλέπουν για το έτος ανάπτυξη 1,9%, συγκρίνοντας το τέταρτο τρίμηνο του 2016 με το ίδιο διάστημα της περασμένης χρονιάς. Αντίθετα, προηγούμενη εκτίμηση που δημοσιεύτηκε το Μάρτιο έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,5%. Σύμφωνα με την Ένωση, σχεδόν το 60% των αναλυτών θεωρεί πως η αβεβαιότητα που περιβάλλει την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου πρόκειται να πλήξει την Οικονομία.

Επιστροφή στο ΧΑ

Τάσεις σταθεροποίησης παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς την Αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Υπουργείο Οικονομικών τα ληξιπρόθεσμα Φορέων του Δημοσίου αντιστοιχούσαν τον Απρίλιο σε 5,506 δισ ευρώ, έναντι 5,580 δισ ευρώ τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, οι εκκρεμούσες επιστροφές φόρου ήταν 1,182 δισ ευρώ έναντι 1,099 δισ ευρώ τον Μάρτιο. Συνολικά, δηλαδή οι οφειλές διαμορφώθηκαν σε 6,688 δισ, έναντι 6,679 δισ ευρώ.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης επιφυλακτικά και εν μέσω διακυμάνσεων αναρριχήθηκε μέχρι τις 653,01 μονάδες (+0,68%). Όμως μετά τις 13.59 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, στις 17.00 βρέθηκε στις 641,24 (-1,14%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 639,11 μονάδες με ημερήσιες απώλειες 1,47%.

Ο τζίρος περιορίστηκε στα 41 εκατ. από τα οποία τα 2,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ). Ο τίτλος της Alpha Bank απέσπασε το 30,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές του FTSE25, μόνο ο Μυτιληναίος δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο. Δεν "πάτησαν σε θετικά έδαφος" οι Grivalia, ΕΥΔΑΠ, Μέτκα και ΟΤΕ. Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισε ο Τιτάνας και στο χαμηλό ημέρας οι Alpha Bank, Eurobank, Viohalco, Lamda Development, Πειραιώς, Αεροπορία Αιγαίου, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και ΟΤΕ.

Αυξημένο το ενδιαφέρον χαμηλότερα του 25αρη, όπου "όμορφα πράγματα" συνέβησαν στον Νηρέα. Ο τίτλος ξεκίνησε με διαθέσεις να συμπληρώσει "ντουζίνα" ανοδικών συνεδριάσεων, αναρριχόμενος μέχρι τα 0,297 ευρώ (+6,45%), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και ο τίτλος βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 0,25 ευρώ (-10,39%) για να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στα 0,267 ευρώ με ημερήσιες απώλειες 4,33%.

Το ημερήσιο διάγραμμα του Νηρέα

Πέμπτη η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Σελόντα (+8,43%), ενώ οι συγκριτικές αποτιμήσεις "ξύπνησαν" το Γαλαξίδι (+9,93%). Να σημειωθεί ότι μετά τα σημερινά κλεισίματα, ο Νηρέας έχει κεφαλαιοποίηση 77,77 εκατ., η Σελόντα 55,14 εκατ. και το Γαλαξίδι 4,2 εκατ. ευρώ (!)

Τρεις οι ανοδικές συνεδριάσεις για το Ιασώ (+16,18%), επέστρεψαν οι αγοραστές στην MIG (+2,93%), κινητικότητα στον Fourli (+0,57%), δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Centric (+7,69%), τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, λόγω "ανοιχτών" εντολών στην MLS (+0,57%), ενώ αξιοπρόσεκτο αγοραστικό ενδιαφέρον σημειώθηκε στα Ελ. Καλώδια (+4,96%) και ίσως χρειάζονται προσοχή.

Όχι καλή η τελική εικόνα, με 38 ανοδικές μετοχές, έναντι 55 πτωτικών, όμως η κινητικότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις επέτρεψε σε 11 τίτλους να ολοκληρώσουν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

---ΧΠΑ

Συνεδρίαση που επεφύλαξε αρνητικές εκπλήξεις στους πρωινούς αγοραστές, η πρώτη της εβδομάδας και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν μικρή αύξηση στα συμβόλαια του δείκτη και περαιτέρω υποχώρηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (39.286 συμβόλαια).

Στα 24.748 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.977, 1.858 για τον Ιούνιο και 119 για τον Ιούλιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 176,5) κινήθηκε μεταξύ 175 και 180,5 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες, αύξησε την υπερτίμηση στο 0,7%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΔΕΗ (486), Alpha Bank (4.374), Eurobank (3.146), Πειραιώς (13.728), Εθνική (9.347), MIG (7.089), ΟΠΑΠ (331), Μυτιληναίος (209).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTSE/ASE Large Cap υποχώρησε στο 41%, ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν στα 258 δικαιώματα (257 αγοράς και 1 πώλησης).

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Εθνική (15.124.527 τεμ.). Πειραιώς (22.506.254 τεμ.), Alpha Bank (5.263.921 τεμ.) και Eurobank (9.448.161 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v