Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτήσεις υψηλότερα των 5.000 μονάδων

Υψηλότερα και των 5.000 μονάδων, χωρίς να το έχουν... αντιληφθεί οι περισσότεροι, και με χαμηλού κόστους αντίδραση διαμορφώνεται και πάλι η αγορά. Ενεργότερη ”μόχλευση” για ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό, ενώ από τον ”20άρη” ξεχωρίζουν Eurobank, OTE, Τιτάν και ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταδιακά... πρασινίζει το ταμπλό.

Αναφερόμαστε βέβαια στον αριθμό των μετοχών για τις οποίες καταγράφεται θετική απόκλιση, με ενδιαφέρον στοιχείο πως απόδοση μεγαλύτερη του 2% έχουν πλέον περίπου 35 τίτλοι.

Με τον Γ.Δ. να επανέρχεται υψηλότερα των 5.000 μονάδων, συγκεκριμένα μέχρι την κορυφή των 5.023,2 μονάδων, η συνεδρίαση εξελίσσεται αρκετά ενδιαφέρουσα.

Η φορά μάλιστα βασικών μετοχών του ”20άρη” ήταν κάποια στιγμή μετά τις 12:30 - 13:00 ισχυρότερη απ’ ό,τι αναμέναμε, με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ να φτάσει μέχρι τα 24,74 ευρώ, η Eurobank μέχρι τα 20,50 ευρώ και η ΔΕΗ μέχρι τα 24,74 ευρώ.

Βέβαια, λίγο μετά τις 13:50 επιχειρείται μικρής έκτασης κατοχύρωση κερδισμένων θέσεων, με αποτέλεσμα ο Δείκτης να διολισθήσει προς τις 5.005 μονάδες.

Είναι όμως ευρύτερα θετική η εικόνα που διαμορφώνεται για ένα μεγάλο μέρος της αγοράς.

Στη λογική της προεξόφλησης κινούνται όσοι τοποθετούνται και στα 4,34 ευρώ της Αττικής, η μετοχή της οποίας πριν από 3 συνεδριάσεις διαμορφωνόταν στα 3,80 ευρώ.

Αναμενόμενη και απόλυτα δικαιολογημένη τεχνικά η αντίδραση μετοχών θυγατρικών εταιριών της Βιοχάλκο, με την ΕΤΕΜ στα 2,82 ευρώ και την ΕΛΒΑΛ στα 3,84 ευρώ.

Οι προεξοφλούμενες εξελίξεις από το μέτωπο της Αττικής φαίνεται να φέρνουν στο προσκήνιο μετοχές και άλλων μεσαίας δυναμικότητας τραπεζών, κάτι που παρατηρείται για παράδειγμα στη Γενική και την Ασπίς.

Κίνηση σχεδόν αντανακλαστική, αλλά δικαιολογημένη, καθώς αυτής της κατηγορίας οι μετοχές υστερούν έναντι των μεγαλύτερων του κλάδου.

Με αυξημένες συναλλαγές διαμορφώνονται υψηλότερα ο Σαράντης στα 11,46 ευρώ (καθώς κερδίζει το τουρκικό στοίχημα), η ΑΒ Βασιλόπουλος (με την εισαγωγή του Μασούτη θα φανεί η ελκυστική αποτίμηση της εισηγμένης), ο Ρόκας στα 19,50 ευρώ (η εταιρία έχει ισχυρή θέση στον χώρο της ενέργειας), ο Λιβάνης στα 2,05 ευρώ (καθώς υλοποιείται ένα ενδιαφέρον επενδυτικό πρόγραμμα σε δύο φάσεις, συνολικής αξίας περίπου 4,5 εκατ. ευρώ), ο Κορρές στα 12,30 ευρώ (καθώς επεκτείνει τη διεθνή του παρουσία), η Μultirama στα 9,20 ευρώ (πλεονέκτημά της η συγκέντρωση της μετοχής), η Καθημερινή (καθώς στον κλάδο διαμορφώνονται νέες ισορροπίες – συμμαχίες) και αρκετοί ακόμα τίτλοι.

Στις 14:10 ο Γ.Δ. βρίσκεται λίγο υψηλότερα των 5.000 μονάδων, με συναλλαγές 260 εκατ. ευρώ, από τα οποία 42 αφορούν σε πακέτα, ενώ για περίπου 150 τίτλους διαμορφώνεται θετική τιμή και απόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v