Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεραπόδοση για ΟΤΕ - Cosmote

Τα περισσότερα ξένα χρηματιστήρια υποχωρούν σήμερα, μετά το χθεσινό... πάρτι, πλην όμως το ελληνικό κινείται με ράθυμες διαθέσεις εν αναμονή του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής. Ισχυρά κέρδη για Cosmote, Κύπρου και ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η εικόνα που παρουσιάζουν χθες και σήμερα οι ξένες αγορές ενισχύει την εμμονική επιφυλακτικότητα των παικτών διεθνώς για τη βραχυπρόθεσμη τάση δεικτών και μετοχών.

Το γεγονός ότι για τον DAX σημειώνονταν απώλειες 1,2% (στις 14:05) και για τον S&P τα συμβόλαια παρέπεμπαν σε αρχική διόρθωση 0,6%, μετά το χθεσινό... πάρτι, ενισχύει του λόγου το αληθές.

Όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην αγγλική αγορά θεωρούνται αρκούντως σοβαρά και ενισχύουν την επιφυλακτικότητα των παικτών για την έκταση και την ένταση των παρενεργειών που προκαλούνται από την κρίση.

Το ότι στο ελληνικό χρηματιστήριο ο Γ.Δ. διαμορφώνεται μέχρι και 0,5% υψηλότερα, με μάλλον υψηλές συναλλαγές σε δεικτοβαρείς μετοχές, παραπέμπει περισσότερο στο... προεκλογικό κλίμα των ημερών.

Πάντως, για τον FTSE-20 θα πρέπει να θεωρηθεί κέρδος το ότι παραμένει σε τροχιά πέριξ των 2.600 μονάδων, με υψηλούς τζίρους στη μετοχή του ΟΤΕ, της Εθνικής, του MIG, της Alpha Bank, της Eurobank, της Πειραιώς και της Κύπρου.

Σημαντικό μέρος των συναλλαγών αφορά στη θυγατρική του ΟΤΕ, καθώς είναι εμφανές πως στην περίπτωση της Cosmote επιχειρείται η προεξόφληση... μετεκλογικών επιχειρηματικών εξελίξεων και συνεργιών.

Η μετοχή της Cosmote διαμορφώνεται μέχρι και 3,2% υψηλότερα προς τα 22,4 ευρώ.

Σχετικά ισορροπημένη η σχέση ανοδικών – καθοδικών (στο περίπου 1 προς 1,5).

Με βάση τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 14:10, ξεχώριζαν η Quality κοντά στο 1 ευρώ, η Cyclon στο 1,88 ευρώ, η Κρι Κρι στα 7,5 ευρώ, η ΑΧΟΝ στα 4,35 ευρώ, η Γενική στα 6,02 ευρώ, η Mevaco στα 2,85 ευρώ και ορισμένοι ακόμη τίτλοι από αυτήν την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v