Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γύρισε η Ευρώπη, βάρυνε το κλίμα στο ΧA

Διευρύνονται οι απώλειες για το Χρηματιστήριο, με τον Γ.Δ. στη ζώνη των 660 μονάδων. Διψήφιες απώλειες για Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς. Πτώση καταγράφουν Coca Cola, Alpha, Eurobank. Μικρά κέρδη για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Grivalia. Xαμηλός ο τζίρος.

Γύρισαν σε αρνητικό βηματισμό οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και βέβαια το Χ.Α. -του οποίου ο Γενικός Δείκτης δεν έβγαλε το αρνητικό πρόσημο από την αρχή της συνεδρίασης-, η μόνη επιλογή που είχε ήταν να κινηθεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Παρά το mini rotation που συνεχίζεται σε μη τραπεζικούς δεικτοβαρείς τίτλους, όπως Αεροπορία Αιγαίου, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Τιτάνα και Grivalia, οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο δεν επιτρέπουν στον Γενικό Δείκτη να "πάρει ανάσα", ενώ καταλυτικό ρόλο φαίνεται να παίζει το γύρισμα του πλέον δεικτοβαρή τίτλου, αυτού της ΕΕΕ σε αρνητικό πρόσημο (-1,27%).

Διψήφιες απώλειες καταγράφουν Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς, ενώ Eurobank και Alpha σημειώνουν πτώση άνω του 8%.

Παρά το γεγονός ότι προς στιγμήν δεν φαίνεται να απειλείται η επόμενη στήριξη των 650 μονάδων, η γενικότερη εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό δείχνει αποκαρδιωτική, καθώς εκτός από τον συνεχιζόμενο χαμηλό τζίρο, ο επόμενος ευδιάκριτος παράγοντας από σήμερα είναι η εμφανής απόσυρση των "πονταρισμάτων" για το εκλογικό αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής.

Μάλιστα αυτό το τελευταίο ίσως αποδειχθεί ο επόμενος καταλύτης σε περίπτωση υποτροπής του διεθνούς κλίματος, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση το Χ.Α. θα έχει ξεμείνει παντελώς από αγοραστές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τις ελάχιστες πιθανές πωλήσεις.

Ο τζίρος λίγο πριν συμπληρωθούν έξι ώρες συνεδρίασης πλησιάζει τα 18 εκατ. ενώ στο 1 προς 2 διαμορφώνεται η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών.

Απ' ό,τι φαίνεται, πολλά θα κριθούν το τελευταίο ημίωρο, όμως το γεγονός ότι ο Δείκτης θα "υποδεχθεί" το άνοιγμα της Wall Street στα χαμηλά ημέρας δεν είναι και η πλέον ελπιδοφόρα εξέλιξη (!).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v