Ο Γενικός Δείκτης ερχόταν από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις με αθροιστικές απώλειες 6,33%, ενώ ο Τραπεζικός δείκτης "μετρώντας" πέντε αρνητικές συνεδριάσεις στις τελευταίες έξι, άθροιζε απώλειες 22,14%.
Από το κλείσιμο της 8/12/14, όταν και το ίδιο απόγευμα η προηγούμενη Κυβέρνηση ανακοίνωσε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο Γενικός Δείκτης σημείωνε απώλειες 31,91%, ενώ οι απώλειες για τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών έφθαναν στο εντυπωσιακό 66,95%
Σαφώς χειρότερα ήταν τα πράγματα για επιμέρους Τραπεζικούς τίτλους. Στο ίδιο διάστημα η μετοχή της Alpha Bank υποχωρούσε κατά 64,08%, της Εθνικής κατά 54,78%, της Eurobank κατά 67,77%, ενώ ο τίτλος της Τρ. Πειραιώς με σημεία αναφοράς το κλείσιμο της 8/12/15 και το σημερινό άθροιζε απώλειες 84,33%.
Με αυτά τα δεδομένα, ήταν απόλυτα φυσιολογικό, κατά την σημερινή συνεδρίαση, να ενεργοποιηθούν "αντανακλαστικά επιβίωσης", έστω και με έκδηλη την νευρικότητα, αφού ο Δείκτης άλλαξε έξι φορές πρόσημο.
Το ημερήσιο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη
Τα πράγματα καλυτέρευσαν μετά τις 13.38, καθώς από εκεί και πέρα ο Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, ενώ "είδε" τα υψηλά ημέρας μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ για τον ELA.
Η είδηση αυτή έδωσε την ευκαιρία για ένα μίνι ράλι ανακούφισης στους Τραπεζικούς τίτλους, με τις Eurobank (+21,59%) και Πειραιώς (+22,86%), που είχαν υποστεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις, να ηγούνται της ανοδικής αντίδρασης. Με σαφώς μικρότερα κέρδη οι Εθνική (+10,03%) και Alpha Bank (+7,35%), με την τελευταία να υποχωρεί αισθητά από το υψηλό ημέρας των 0,25 ευρώ (+14,68%). Εννοείται ότι την κίνηση των Τραπεζικών μετοχών, ακολούθησαν και τα "εξαϋλωμένα" Τραπεζικά warrants.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το κλείσιμο των βασικών δεικτών, αλλά και αρκετών επιμέρους Δεικτοβαρών μετοχών, στα υψηλά ημέρας (με ικανοποιητικό τζίρο), αφήνει θετικά περιθώρια συνέχισης της βραχύβιας ανοδικής αντίδρασης, μέχρις ότου κάνει την "εμφάνισή" της η επόμενη "νηοπομπή" αρνητικών εκθέσεων και "ατυχών" Κυβερνητικών δηλώσεων.
Από εκεί και πέρα είναι περισσότερο από πασιφανές, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τους προβληματισμούς που ταλάνιζαν το Χ.Α. κατά τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις και αν δεν υπάρξει η είδηση - καταλύτης που θα αλλάξει ριζικά το κλίμα, οι πωλητές θα επιστρέψουν δριμύτεροι στο Τραπεζικό ταμπλώ και όχι μόνο.
Σοβαρές ενστάσεις για την ποιότητα και την διάρκεια της σημερινής ανοδικής αντίδρασης, αντιπαραθέτουν οι συγκρατημένα απαισιόδοξοι, επικεντρώνοντας στους πρωταγωνιστές ημέρας.
Όπως προαναφέρθηκε, τον ρόλο "ταγού" στην σημερινή ανοδική αντίδραση ανέλαβαν οι Τραπεζικές μετοχές, για τις οποίες έχουν εκφραστεί ουκ ολίγες ενστάσεις και ο τίτλος της ΔΕΗ (+6,28%), παρά την υποβάθμιση - μπαλταδιά από την S&P.
Πιο συγκεκριμένα, σε "CCC+", από "Β-" υποβάθμισε τη ΔΕΗ ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, διατηρώντας την σε καθεστώς "CreditWatch" με αρνητικές προοπτικές. Η υποβάθμιση αντανακλά τους αυξημένους κινδύνους ρευστότητας που απορρέουν από τη συνεχή επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα και τη συρρίκνωση των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης για την εταιρεία.
Τεχνικά και όσον αφορά τον τίτλο της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, χάθηκε και η τελευταία στήριξη στα 4,60 ευρώ, η οποία έχει μετατραπεί σαν πρώτη αντίσταση (σε αυτό το επίπεδο φρενάρισε η σημερινή ανοδική αντίδραση). Αν η μετοχή δεν υπερβεί άμεσα το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 5,00 ευρώ, η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 4,25 ευρώ.
Επόμενο ισχυρό επιχείρημα, όσων παραμένουν επιδεικτικά εκτός Αγοράς και είναι οι περισσότεροι, είναι η κακή, τεχνικά, εικόνα που "βγάζουν" όλο και περισσότεροι τίτλοι του μη Τραπεζικού 25αρη, ένδειξη ότι οι "βουβές" πωλήσεις επεκτείνονται και εκτός Τραπεζικών τίτλων.
Ξεκινώντας την αναφορά σε μη Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους, σχετικά "φυσιολογική" θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ήταν η "συμπεριφορά" των μετοχών σε ΟΠΑΠ (-5,2%) και Ελλάκτωρα (+2,11%).
Στην περίπτωση του Οργανισμού Προγνωστικών αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχωρώντας μέχρι τα 7,30 ευρώ (-7,36%), για να ανακάμψει, σχετικά, στην συνέχεια. Αποκλειστική αιτία του "κόκκινου" η αποκοπή μερίσματος. Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, οι μετοχές της εταιρείας ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το υπόλοιπο μερίσματος χρήσεως 2014, € 0,50 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: € 0,45 ανά μετοχή).
Στην περίπτωση του Ελλάκτωρα, ο τίτλος κινήθηκε βάσει της ειδησεογραφίας που είχε σαν θέμα την "περιπέτεια" του βασικού μετόχου. Η μετοχή υποχώρησε μέχρι τα 1,2 ευρώ (-15,49%), για να ανακάμψει στην συνέχεια και γυρίζοντας σε θετικό πρόσημο να κλείσει πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας. Εννοείται ότι όσοι "θαρραλέοι" τοποθετήθηκαν στα χαμηλά ημέρας, έβγαλαν ένα πολύ καλό "μεροκάματο".
Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να "ξεγελάει" το σημερινό +3,26% για τον ΟΤΕ, έστω και αν ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας και αντιπαρήλθε τις πιέσεις που τον βύθισαν μέχρι τα 6,86 ευρώ (-2,7%), φλερτάροντας με χαμηλά 31 μηνών. Η μετοχή του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών κινείται σε βραχυπρόθεσμο πτωτικό κανάλι που έχει ξεκινήσει από τα 8,97 ευρώ (κλείσιμο 24/3) και θα δώσει "σοβαρό" αγοραστικό σήμα μόνο με κλεισίματα υψηλότερα των 9,11 ευρώ. Πρώτη αντίσταση στα 8,70 ευρώ και επόμενη στήριξη στα 6,90 - 6,65 ευρώ.
Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για την Jumbo (-3,68%), η οποία να συνεχίσει να κινείται "νότια" η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 7,06 ευρώ.
Τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις "μετρά" και η Folli Follie Group (-3,66%), παραμένοντας σε βραχυπρόθεσμο πτωτικό κανάλι, ενώ αξιοπρόσεκτος δανεισμός έχει σημειωθεί στο Χ.Π.Α. Αν ο τίτλος συνεχίσει να υποχωρεί η επόμενη σημαντική στήριξη εντοπίζεται στα 22,00 ευρώ.
"Non Stop" πλαγιοκαθοδική κίνηση για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,74%), που έχει ξεκινήσει από τα 2,36 ευρώ (κλείσιμο 5/3). Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα έκλεισε στο υψηλό ημέρας αλλά δεν ήλθε σε επαφή με το θετικό πρόσημο. Επόμενη στήριξη στα 1,20 ευρώ.
Από εκεί και πέρα, "οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν κάνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να εκταμιευτούν κεφάλαια, αλλά δεν αναμένονται ξεκάθαρες αποφάσεις πριν τις 11 Μαϊου", δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Michael Noonan.
"Η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στους Υπουργούς Οικονομικών κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής", διευκρίνισε ο Thomas Wieser. Μιλώντας στο Αυστριακό δίκτυο "ORF", ωστόσο, ο επικεφαλής του Eurogroup Working Group δήλωσε πως η Αθήνα χρειάζεται να παρουσιάσει τη λίστα τον επόμενο μήνα. "Είναι βασική μου πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα μπορούν ακόμη να ολοκληρωθούν με επιτυχία", κατέληξε ο Γερμανός Αξιωματούχος.
Περιορισμένες προσδοκίες αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας έχει από το Eurogroup της Παρασκευής, το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κ. Μάρτιν Γέγκερ κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου: "Οι προσδοκίες μας είναι διαχειρίσιμες". Συμπλήρωσε ωστόσο, πως το Βερολίνο περιμένει ενδιάμεση έκθεση προόδου για την Ελλάδα στη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Ρίγα.
Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης οι 206 μονάδες είναι κοντινή στήριξη που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει το 199 ενώ το 216 -217 είναι κοντινή αντίσταση.
Το διάγραμμα του ΟΛΘ από την αρχή του έτους
Χαμηλότερα του 25αρη, ίσως αξίζει προσοχής ο ΟΛΘ (+3,19%), αν τελείωσε ο πρόσφατος πωλητής, καθώς το υψηλότατο προς διανομή μέρισμα των 1,95 ευρώ ανά μετοχή, υποδηλώνει μερισματική απόδοση σημαντικά μεγαλύτερη του 10%.
Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς
"Περίπου 100 μέρες μετά τις εκλογές και κανείς δεν είναι σίγουρος που πηγαίνουμε" αναφέρει ο Κώστας Φέγγος.
Η αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη ρευστότητας, ρίχνουν την Χρηματιστηριακή Αγορά, που επέστρεψε (χθες) σε χαμηλό 2,5 ετών και έχει καταστρέψει όσους στήριξαν τις τελευταίες αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των Τραπεζών.
Μέχρι στιγμής τι έχει γίνει. Κατ' αρχάς έχουμε πληρώσει περίπου 12 δισ στο ΤΧΣ και 2 δισ στο ΔΝΤ, ενώ έχουμε στραγγίσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Χώρας. Τεκμαίρεται λοιπόν, ότι δεν αποτελεί στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης η ρήξη.
Αν ήθελε ρήξη, θα κρατούσε τα λεφτά για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργείται. Μόνο από "ατύχημα" θα έρθουμε σε ρήξη και αυτό δυστυχώς είναι πιο επικίνδυνο.
Εκλογές ή δημοψήφισμα δεν μπορούν να γίνουν σαν "εκδίκηση" στους Εταίρους που δεν μας στηρίζουν. Αν γίνουν με εκδικητικό τρόπο, είναι προφανές ότι θα γίνουν με τις Τράπεζες κλειστές και το Κράτος να μην πληρώνει μισθούς, συντάξεις και προμηθευτές. Αυτό δεν βοηθάει την Κυβέρνηση να επανεκλεγεί.
Ανασχηματισμός και "κυβίστηση", γίνονται όλο και πιο δύσκολα όσο περνάει ο χρόνος και εξαντλείται το πολιτικό κεφάλαιο που έχει η νέο-εκλεγείσα Κυβέρνηση.
Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με την υπάρχουσα Αντιπολίτευση, είναι πολύ δύσκολη και ισοδυναμεί με "κυβίστηση" για την Κυβέρνηση.
Πολιτική, ή Στρατιωτική Δικτατορία είναι αστεία σαν πρόταση.
Να μην αγγίξουν Ασφαλιστικό, Εργασιακά και Ιδιωτικοποιήσεις οι Δανειστές και να μας δώσουν όσα λεφτά χρειαζόμαστε, δεν πιστεύει κανείς ότι θα συμβεί
Οπότε τι; Δυστυχώς, 100 μέρες μετά τις εκλογές, ακόμη ψαχνόμαστε.
"Ας ελπίσουμε να είναι σύντομη η λύση, γιατί τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί", επισημαίνει ο πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ.
Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις
Με μόνη "κόκκινη" παραφωνία τον δείκτη ASX 200 (-0,59%) ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στις μεγάλες Ασιατικές Αγορές, όπου τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν Shanghai (+2,44% και νέα υψηλά 7 ετών) και Nikkei (+1,13% και νέα υψηλά 15ετιας).
Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, ενώ με μικρά κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.
Σημαντικές απώλειες σημειώνει ο χρυσός που υποχωρεί χαμηλότερα από τα $1200, οριακά αρνητικό πρόσημο για το ευρώ, με κέρδη κινείται το US Oil.
Ξεκινώντας από την Ασία, η Ιαπωνία άλλωστε ανακοίνωσε πως κατέγραψε πλεόνασμα στο εμπορικό της ισοζύγιο για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2012. Συγκεκριμένα, το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας άγγιξε τα 229,3 δισ γεν, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε έλλειμμα 425 δισ γεν. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,5% σε ετήσια βάση. Στον αντίποδα οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 14,5% κυρίως λόγω της πτωτικής πορείας στις τιμές του πετρελαίου.
Ερχόμενοι στην Ευρώπη, σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τη Γερμανική Οικονομία προχώρησε η Κυβέρνηση της Χώρας. Ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2015 αναθεωρείται επί τα βελτίω στο 1,8% έναντι αρχικής πρόβλεψης στο 1,5%.
Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 6,1% τον Μάρτιο στην Αμερικανική Αγορά Ακινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταρτίζει η ένωση κτηματομεσιτών "National Association of Realtors". Οι πωλήσεις παλαιών (όχι νεόδμητων) κατοικιών ανήλθαν στα 5,19 εκατομμύρια (στο 12μηνο). Είναι ο υψηλότερος ρυθμός των τελευταίων 18 μηνών. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν στα 5,08 εκατομμύρια το Μάρτιο από 4,89 εκατομμύρια τον προηγούμενο μήνα.
Επιστροφή στο ΧΑ
Επιστρέφοντας στα δικά μας, η Citi βλέπει τέσσερα σενάρια:
Συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα πριν, ή περίπου, στα τέλη Ιουνίου, χωρίς κεφαλαιακούς περιορισμούς και χωρίς διακοπή της πρόσβασης των Τραπεζών στα κεφάλαια του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ΕLA).
Συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα, αλλά μόνο μετά από επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, ή και στάση πληρωμών από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα, κηρύσσεται στάση πληρωμών από την Κυβέρνηση, τυπώνεται εναλλακτικό νόμισμα, αλλά δεν υπάρχει "Grexit".
Grexit (το σενάριο περιλαμβάνει στάση πληρωμών, αποκλεισμό από τον ELA, κεφαλαιακούς περιορισμούς και κανένα πρόγραμμα).
Σύμφωνα με τη Citi, αν και τα ρίσκα ενδεχόμενης εξόδου της Χώρας από το ευρώ αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω στο δεύτερο και στο τρίτο σενάριο, το "Grexit" δεν είναι το πιο πιθανό βραχυπρόθεσμα, αλλά θα αποτελέσει το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας. Όπως εκτιμά, δεν αναμένεται να τελειώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της Χώρας έως τον Ιούνιο, γεγονός που μειώνει τη σημασία των επόμενων κρίσιμων ημερομηνιών στις 11 και 12 Μαΐου (επίσημη συνεδρίαση του Eurogroup και πληρωμή προς το ΔΝΤ).
Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης, εν μέσω συνεχόμενων εναλλαγών προσήμων και αφού "δοκίμασε" το χαμηλό ημέρας των 691,43 μονάδων (-1,89%), στις 17.00 βρέθηκε στις 716,32 μονάδες (+1,64%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 719,43 με κέρδη 2,08%.
Ικανοποιητικός ο τζίρος έφθασε τα 102 εκατ. από τα οποία τα 12 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΑΛΦΑ, ΓΡΙΒ, ΟΤΕ, ΤΙΤΚ, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ).
Διακινήθηκαν, συνολικά, 186636328 τίτλοι, από τους οποίους οι 171698720 αφορούσαν συναλλαγές στο ταμπλώ του FTSE25.
Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 78 ανοδικές μετοχές έναντι 41 πτωτικών, ενώ 33 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη μεγαλύτερα του 5%.
Από τις μετοχές του FTSE25, δεν ήλθαν σε επαφή με το "κόκκινο" οι Πειραιώς και ΔΕΗ. Αντίθετα δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ και Folli Follie Group.
Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Εθνική, Αεροπορία Αιγαίου, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Μέτκα, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, MIG, Viohalco, Motor Oil.
---ΧΠΑ
Συνεδρίαση εναλλαγής προσήμων και τελικού θετικού κλεισίματος και στην Αγορά Παραγώγων, με την μεταβλητότητα να ενισχύει τις συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη. Σημαντικά χαμηλότερα ο όγκος στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (67.767 συμβόλαια).
Αυξήθηκαν οι ανοιχτές θέσεις, για τον πρώτο μήνα, στα 40.763 συμβόλαια.
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 10.001, 9.710 για τον Μάιο και 291 για τον Ιούνιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 213,25) κινήθηκε μεταξύ 203,5 και 215,25 μονάδων, μειώνοντας την υποτίμηση στο 0,46%.
Αυξήθηκε ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (11.695 Alpha Bank, 614.537 Eurobank, 19.300 Εθνική, 14.393 ΟΤΕ, 400.000 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΔΕΗ (968), Alpha Bank (14.183), Εθνική (10.364), Πειραιώς (18.534), Eurobank (19.230), ΟΠΑΠ (673), ΟΤΕ (1.404), MIG (409), ΓΕΚ (239), Jumbo (225), Ελλάκτωρα (385), ΕΧΑΕ (185), Μυτιληναίο (180), ΕΥΔΑΠ (111), Folli Follie Group (137), Motor Oil (131).
Να σημειωθεί ότι τα αναγραφόμενα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών αφορούν όλους τους μήνες, ενώ ο πίνακας στο τέλος του σχολίου αναφέρεται μόνο στα συμβόλαια επί μετοχών του πρώτου μήνα.
Σύμφωνα με την Alpha Finance, στην Αγορά δικαιωμάτων υψηλής κεφαλαιοποίησης ο όγκος συναλλαγών ήταν περιορισμένος, καθώς διαπραγματεύθηκαν μόνο 509 δικαιώματα (499 calls και 10 put), ενώ η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα ανήλθε στο 64%.
Ας σημειωθούν τα 445 δικαιώματα πώλησης για την Εθνική, λήξεως Ιουνίου, με τιμή εξάσκησης το 1,00 ευρώ.
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank (55.863.121 τεμ.), Eurobank (98.725.072 τεμ.), Πειραιώς (29.922.366 τεμ.), Εθνική (1.954.694 τεμ.), Folli Follie Group (1.085.672 τεμ.), ΔΕΗ (1.190.099 τεμ.).
Πηγή: Alpha Finance