Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιθετικές αγορές σε Τ.Τ.- ΕΧΑΕ

Οι εντολές επιθετικών αγορών - κυρίως στη μετοχή του Ταμιευτηρίου και δευτερευόντως στα ΕΧΑΕ - συντηρούν το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον στην αγορά. Θεαματική ανατροπή της τάσης στην περίπτωση της Eurobank, στα 40 ευρώ η Εθνική. Σημαντική άνοδος για Εθνική Ασφαλιστική, Unibrain, Info-Quest, ΕΛΓΕΚΑ, Λούλη, LAMDA Development και για ορισμένους ακόμη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΧΑΕ επικεντρώνεται ικανό μέρος του βραχυπρόθεσμου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Με τον Γ.Δ. να διαμορφώνεται μετά τα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης πέριξ των 4.775 μονάδων και αφού αρχικά είχε καταγραφεί χαμηλή τιμή προς τις 4.766 μονάδες.

Μοιρασμένη διαμορφωνόταν εκείνη την ώρα και η σχέση ανοδικών προς καθοδικές με περίπου 85 τίτλους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στη μετοχή του Τ.Τ. συνεχίζονταν οι τοποθετήσεις σε νέες υψηλότερες τιμές, ενώ ενδεικτικός του ενδιαφέροντος ήταν ο υψηλότατος τζίρος των περίπου 2,5 εκατ. ευρώ (στις 11:05).

Υψηλές συναλλαγές και τοποθετήσεις μέχρι και 3,2% υψηλότερα, μετά μάλιστα την ακραία αντίδραση της μετοχής στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής.

Υψηλές συναλλαγές, αξίας περίπου 3 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνταν μέχρι τα υψηλά των 36,64 ευρώ, δηλαδή μέχρι και 3,7%, στη μετοχή των ΕΧΑΕ.

Ενδιαφέρον παρουσίαζε η μετοχή της Eurobank, καθώς μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά οι πωλητές μέχρι τα χαμηλά των 30,32 ευρώ έδωσαν πολύ γρήγορα τη θέση τους σε αγοραστές μέχρι τα 30,64 ευρώ.

Στη μετοχή της Eurobank απορροφήθηκε η όποια προσφορά, οι αγοραστές στη συνέχει έγιναν επιθετικότεροι, με αποτέλεσμα η αξία των συναλλαγών να φτάσει στα 5,2 εκατ. ευρώ, έναντι 7,5 εκατ. ευρώ της Εθνικής.

Ορισμένοι παράγοντες της αγοράς απέδιδαν την κίνηση της Eurobank σε πιθανές εξελίξεις από το μέτωπο του Τ.Τ. (δες σχετικό θέμα).

Στις 11:06 ο Γ.Δ. ”γύριζε” οριακά θετικά προς τις 4.780 μονάδες, με τη μετοχή του Λούλη να κερδίζει 8,4% φτάνοντας στα 4,16 ευρώ.

Η εταιρία φέρεται να βάζει στο ταμείο της περί τα 61 εκατ. ευρώ μετά τις τελευταίες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Προς τα 2,9 ευρώ διαμορφωνόταν η μετοχή της Kego, ενώ για ακόμη μία συνεδρίαση υπεραπέδιδε η LAMDA Development, φτάνοντας μέχρι τα 15,24 ευρώ.

Αυξημένες συναλλαγές, για τα δεδομένα της εποχής, σημειώνονταν για τη μετοχή της Unibrain, καθώς έπειτα από 2-3 αποτυχημένες προσπάθειες επιτυγχανόταν η υπέρβαση των 5,40-5,50 ευρώ με τζίρο περίπου 80.000 ευρώ.

Όσον αφορά στη Unibrain, παραμένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο μετοχικών ανακατατάξεων, με την πλευρά του ομίλου Intracom να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την ενίσχυση της συμμετοχής της.

Σημαντικά κέρδη καταγράφονται και για τη μετοχή της ΕΛΓΕΚΑ, μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας, φτάνοντας στο 1,54 ευρώ.

Σημαντικά κέρδη και για Info-Quest, ΕΛΤΡΑΚ, Lamda Detergent, Εθνική Ασφαλιστική (με υπεραντίδραση προς τα 6,4 ευρώ), Αστήρ (προς τα 7,4 ευρώ) και για Αττικάτ προς το 1,38 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v