Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Τι λέει η τεχνική ανάλυση για 8 τίτλους

Σε ”τεχνικές” επισημάνσεις για τον Γενικό Δείκτη αλλά και τις μετοχές των Έθνικής Τράπεζας, Eurobank, Τιτάνα, ΔΕΗ, Τέρνα, Μέτκα, Frigoglass και Σαράντη προχωρά η Διεύθυνση Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας στο πρωινό της report.

Εμπορική: Τι λέει η τεχνική ανάλυση για 8 τίτλους
Σε ”τεχνικές” επισημάνσεις για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. αλλά και για τα επίπεδα τιμών οκτώ μετοχών της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς προχωρά η Διεύθυνση Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας στο πρωινό της report (*).

Για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. η Εμπορική επισημαίνει ότι σημείωσε νέα υψηλότερη τιμή έτους (ενδοσυνεδριακά) στις 4.790,02μονάδες, ενώ θα δοκιμαστεί η αντοχή της ζώνης αντίστασης των 4.800 – 4.840 μονάδων. Οι στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη βρίσκονται στις 4.710, τις 4.650 και τις 4.604 μονάδες.

Ειδικότερα, για τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας το τμήμα ανάλυσης επισημαίνει ότι ξεπέρασε (οριακά) την αντίσταση των 39,90 ευρώ, με την πρώτη τεχνική αντίσταση στα 40,8 ευρώ και τη δεύτερη στα 41,5. Στήριξη στα 39 ευρώ.

Για τη μετοχή της Eurobank η Εμπορική τονίζει ότι τις τελευταίες εβδομάδες εμφανίζει συσσώρευση τιμών ανάμεσα στα 30,56 και τα 29,38 ευρώ. Η κατεύθυνση προς την οποία θα πραγματοποιηθεί η εκτόνωση των τιμών θα δώσει τη νέα βραχυχρόνια τάση.

Ο τίτλος του Τιτάνα ξεπέρασε την αντίσταση των 43,50 ευρώ, με την επόμενη αντίσταση στα 44,5 ευρώ και στήριξη στα 42,7 ευρώ.

Όπως αναφέρει η Εμπορική, η ΔΕΗ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη σημαντική ζώνη αντίστασης που εντοπίζεται στην περιοχή των 22,50-23 ευρώ (όρια της μακροχρόνιας γραμμής τάσης), όπου ενδεχομένως θα κριθεί η τάση για τους προσεχείς μήνες.

Ο τίτλος της Τέρνα έχει προσεγγίσει τη μακροπρόθεσμη ζώνη αντίστασης των 13,50-13,74 ευρώ. Αν την ξεπεράσει, οι επόμενες αξιόλογες αντιστάσεις (μεσοπρόθεσμα) εντοπίζονται στα 16 και 17 ευρώ.

Η μετοχή της Μέτκα ξεπέρασε (οριακά προς το παρόν) την αντίσταση των 11,14 ευρώ και προσεγγίζει το υψηλό του 2006 στα 11,74 ευρώ.

Ο τίτλος της Frigoglass, αφού δοκίμασε με επιτυχία την αντοχή της πρώτης στήριξης των 16,70 ευρώ, αντιδρά ανοδικά, τονίζει η Εμπορική. Επόμενες αντιστάσεις στα 18,90 ευρώ και 19,50 ευρώ.

Ο τίτλος του Σαράντη την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε χαμηλότερα της στήριξης των 8,20 ευρώ και προσέγγισε την επόμενη στήριξη των 7,70 ευρώ (όρια μεσοπρόθεσμης ανοδικής γραμμής τάσης). Λίγο χαμηλότερα στην περιοχή των 7,50 ευρώ διέρχεται η μακροχρόνια ανοδική γραμμή τάσης. Ενδεχόμενη διάσπασή της θα θεωρηθεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη. Αντίθετα, ενδεχόμενη υπέρβαση στο άμεσο μέλλον των 8,40 ευρώ θα θεωρηθεί θετική εξέλιξη.

(*) Διαβάστε ολόκληρη την τεχνική ανάλυση της Εμπορικής στη διπλανή στήλη Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v