Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεγγίζοντας τις... 4.100

Έπειτα από ένα αναγνωριστικό δίωρο προθέσεων μεταξύ πωλητών - αγοραστών, κυρίως γύρω από τα 35 ευρώ της Εθνικής, η αγορά επανήλθε υψηλότερα των 4.090 μονάδων. Στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών/καθοδικών, ενώ η CosmΟΤΕ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια (3G) στη Ρουμανία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα διαπιστώνονται στη διάρκεια της ώρας που μεσολάβησε από την προηγούμενη αναφορά μας. Καταρχήν, όσον αφορά τόσο στις αντοχές και τις δυνατότητες της αγοράς (Γενικός Δείκτης), όσο και στον τρόπο διαμόρφωσης συγκεκριμένων μετοχών, ειδικότερα από τον FTSE 20.

Από τεχνικής πλευράς, αφού μεσολάβησε ένα αναγνωριστικό διάστημα μεταξύ εν δυνάμει πωλητών και εν δυνάμει αγοραστών, φάνηκε να διαμορφώνεται βάση για τον Γενικό Δείκτη στις 4.075 μονάδες.

Σταδιακά και αφού απορροφήθηκε η όποια προσφορά εκδηλωνόταν κυρίως στη μετοχή της Εθνικής (μέχρι τα χαμηλά των 34,90 ευρώ), άρχισαν να κερδίζουν πόντους συνολικότερα μετοχές εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Με μέτρο όμως και έπειτα από έντονη αναγνωριστική διαδικασία, κυρίως στη μετοχή της Εθνικής και πέριξ των 35 ευρώ.

Οι πωλητές βρήκαν σταδιακά αγοραστές στα 34,98 και στη συνέχεια στα 35 και 35,02 ευρώ για τη μετοχή της ΕΤΕ που διαμορφώθηκε περίπου 0,9% υψηλότερα μετά τις 13:50.

Μέσα σε 20 λεπτά και μέχρι τις 14:10 ο τζίρος ενισχύθηκε σημαντικά (κατά περίπου 50 εκατ. ευρώ), καθώς αυξήθηκαν οι συναλλαγές στην Εθνική, στον ΟΠΑΠ, στην Κύπρου (που περνά στην τρίτη θέση από πλευράς τζίρου), κυρίως όμως στις Alpha Bank (στα 22,94 ευρώ) και Eurobank (στα 26,54 ευρώ).

Διαπιστώνεται δηλαδή μετακύλιση θέσεων σε Alpha Bank, Eurobank σε βάρος του ΟΤΕ, ενώ αυξήθηκαν σε Τιτάνα, ΔΕΗ, Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ. Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, με συναλλαγές αξίας 4,7 εκατ. ευρώ, τουλάχιστον από τεχνικής πλευράς, παρουσιάζει και πάλι ενδιαφέρον.

Όσον αφορά στο ευρύτερο μέρος της αγοράς, η αναλογία ανοδικών/καθοδικών διαμορφωνόταν και πάλι στο περίπου 1 προς 1.

Έτσι με χαρακτηριστική ευκολία η Vivere ”έκλεισε” για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση στο απόλυτο limit up (στα 1,38 ευρώ), συνεχίστηκε η ”μόχλευση” στη Ναυτεμπορική μέχρι το 1,87 ευρώ, ενώ στη Findexport η τιμή διαμορφωνόταν στο 1,10 ευρώ. Όσον αφορά στη Findexport επανέρχονται παλαιότερα… σενάρια περί αξιοποίησης εκείνων των 34 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου.

Στην Olympic Catering η προσπάθεια ”μόχλευσης” από γνωστό παράγοντα της αγοράς αποδίδει μέχρι στιγμής καρπούς… μόλις 15.140 μετοχών (στις 14:18).

Η μετοχή της Δέλτα Project, μετά και το τελευταίο ”πακέτο”, αντιδρά κατά 4,25%, φθάνοντας στα 11,78 ευρώ.

Ο Φουρλής και λόγω Citigroup κερδίζει και άλλο έδαφος μέχρι τα 14,32 ευρώ, ενώ επιμένουν στη Δομική Κρήτης μέχρι τα 2,61 ευρώ.

Χαμηλότερα κατά 0,4% διαμορφώνεται η μετοχή της CosmΟΤΕ, καθώς η θυγατρική του ΟΤΕ διεκδικούσε μια άδεια 3G στη Ρουμανία, για την αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου για τη μεταφορά δεδομένων σε υψηλές ταχύτητες, που τελικά δεν εξασφάλισε. Η προσφορά της CosmΟΤΕ ήταν τρίτη πίσω από αυτήν της Telemobil και της RCS, που συνεχίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v