Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι επενδύσεις της Τιτάν στο εξωτερικό και οι συζητήσεις της στην Κύπρο, το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για συμμετοχή σε διαγωνισμό στο Κόσοβο, οι επενδυτικές κινήσεις των ΚΑΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Οι επενδύσεις της Τιτάν στο εξωτερικό και οι συζητήσεις της στην Κύπρο, το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για συμμετοχή σε διαγωνισμό στο Κόσοβο, οι επενδυτικές κινήσεις των ΚΑΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Τιτάν: Την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στη Βουλγαρία κατά 50% σχεδιάζει η Τιτάν, επενδύοντας, στις αρχές του 2007, 40 εκατ. ευρώ για να αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα του τοπικού εργοστασίου της παραγωγής τσιμέντου. Εν τω μεταξύ, διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται και με την Κυπριακή Εταιρεία Τσιμένων, καθώς και με άλλες βιομηχανίες σε όλον τον κόσμο για ενδεχόμενες εξαγορές εργοστασίων τσιμέντου.

Cosmote: Για αθέμιτο ανταγωνισμό κατηγορεί την Q-Telecom η Cosmote, καθώς υποστηρίζει ότι η θυγατρική της TIM Hellas εξακολουθεί να διατηρεί ακριβά τιμολόγια σε ότι αφορά στα τέλη τερματισμού κλήσης από κινητό προς κινητό.

Jumbo: Επενδυτικό πρόγραμμα 120 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η Jumbo για την επόμενη τριετία, με στόχο την επέκταση των καταστημάτων της σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει την αγορά 5 οικοπέδων στη Βουλγαρία και επιπλέον 5 οικοπέδων στη Ρουμανία, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για συντονισμένη ανάπτυξη στις δυο υπό ένταξη στην ΕΕ χώρες, όπως αναφέρει η Ημερησία. Η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας στην Ελλάδα περιλαμβάνει τη δημιουργία 5 μεγάλων καταστημάτων και το κλείσιμο των παλαιότερων και μικρότερων καταστημάτων στην Αθήνα.

ΔΕΗ: Το ενδεχόμενο συμμετοχής σε διαγωνισμό που έχουν προκηρύξει οι αρχές του Κοσόβου για την ανάπτυξη λιγνιτικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών εξετάζει η ΔΕΗ, μέσω της ΔΕΗ Συμμετοχών. Η προθεσμία για την υποβολή ενδιαφέροντος λήγει στα τέλη Οκτωβρίου.

Alpha Ασφαλιστική: Κοντά σε συμφωνία με την Alpha Bank για την εξαγορά της Alpha Ασφαλιστικής βρίσκεται ο γαλλικός όμιλος ΑΧΑ, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιεί η ελληνική τράπεζα για την πώληση της θυγατρικής της, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΚΑΕ: Κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ για την εξαγορά 3-4 εταιρειών στον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου θα διαθέσουν τα ΚΑΕ τους επόμενους 18 μήνες. Η επιθετική πολιτική έχει στόχο την ενδυνάμωση εκτός των ελληνικών συνόρων, καθώς έχουν εντοπισθεί υποψήφιες επιχειρήσεις προς εξαγορά στις αγορές των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Πετρέλαιο: Με μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης και με τιμή στα 54 με 56 λεπτά το λίτρο διατίθεται από σήμερα στα νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης. Στην επαρχία προβλέπεται η τιμή του να φτάσει ακόμη και τα 60 λεπτά το λίτρο. Όσοι αγοράσουν ποσότητες κάτω των χιλίων λίτρων θα επιβαρυνθούν με 3 έως 4 λεπτά το λίτρο.

Σοφοκλέους: Μεγάλα deals, ικανά να αλλάξουν το τοπίο στους σημαντικότερους κλάδους της οικονομίας και να επηρεάσουν δραστικά την πορεία της Σοφοκλέους, βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος. Ενδεχομένως, σημειώνεται στο άρθρο, αρκετές από τις διεξαγόμενες συζητήσεις να μην καταλήξουν σε συμφωνία, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι οι τελικές αλλαγές που θα επέλθουν θα είναι τεράστιες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v