Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στη Σοφοκλέους

Περιορισμένης έκτασης κατοχύρωση υπεραξιών με ανάλογες απώλειες για το ΧΑ στις 915 μονάδες. Η καυτή επικαιρότητα επηρεάζει (και) το ΧΑ. Στο στόχαστρο και τα αποτελέσματα. Πακέτο 80.000 στα 6,70 ευρώ για τα ΕΧΑΕ. Αντιδρά η ΕΤΕ.

Ανιαρό χαρακτηρίζει το Χ.Α. η Exotix και σε μία συνεδρίαση που μετά τα πρώτα 25-35΄μετρά μόλις 2,5 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Οριακές οι διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες και μετοχές με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 915-920 μονάδων και με μικρές απώλειες λίγο μετά τις 10.55.

Ο τζίρος στα 2,5 εκατ. ευρώ, όπως προαναφέραμε, με κίνηση 2,4 εκατ. μετοχών. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι εκείνη την ώρα η αξία των συναλλαγών σε 5 μετοχές του Ftse Large Cap δεν είχε ξεπεράσει συνολικά τις 25 - 30 χιλιάδες ευρώ. Και ο λόγος για τίτλους εταιρειών πρώτης γραμμής, συγκεκριμένα δε για ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στο ίδιο διάστημα, ο τζίρος στη μετοχή του ΟΛΠ δεν είχε υπερβεί τα 650 ευρώ όλα και όλα.

Σε κρίσιμη καμπή για την οικονομία και το ΧΑ αναφέρεται ο Στέφανος Κοτζαμάνης καθώς το Χ.Α. προσμετρά την κυβερνητική κινητικότητα όπως αυτή αποτυπώνεται είτε στις... απειλές του υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, είτε στις ενέργειες του Κυρ. Μητσοτάκη.

Λεπτές ισορροπίες αντοχής, αλλά με πολύ-πολύ κόσμο στην Αθήνα, στα μεγάλα αστικά κέντρα να έχει εξαντλήσει προ πολλού τα όριά του. Το Χ.Α. αποτυπώνει και την ασφυκτική πίεση της τρόικας στην κυβέρνηση και τις κινήσεις των αρμόδιων υπουργών και το κλίμα στην οικονομία, και βεβαίως τη... διάθεση του κόσμου.

Στον Εκηβόλο ανεβάσαμε νωρίτερα ένα σχόλιο που κατά την εκτίμησή μας απηχεί τις εύλογες αγωνίες ενός μεγάλου μέρους της επιχειρηματικής (και όχι μόνο) κοινότητας. Με αφορμή τις θέσεις του Ευ. Μυτιληναίου και την εμμονική και μονόδρομη εδώ και καιρό μνημονιακή πολιτική της τρόικας, όπως εφαρμόζεται από τον υπουργό Οικονομικών.

Το Χ.Α. μετρά όλες τις παραμέτρους και τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου, που ανακοινώνονται αυτήν την περίοδο. 

Τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη μπορεί να είναι αφορμή για μερική κατοχύρωση θέσεων, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που ενεργούν συνεκτιμώντας την οικονομική κατάσταση των εισηγμένων. Καλύτερα του αναμενόμενου τα μεγέθη για τον όμιλο ΤΙΤΑΝ, στο 12,84% υπολογίζεται η απόδοση για τη μετοχή σε διάστημα εβδομάδας. Σχετική κινητικότητα και λόγω αποτελεσμάτων, επιχειρηματικών κινήσεων στους τίτλους των Ελληνικών Πετρελαίων, CC/HBC, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Το δ.σ. των ΕΛΠΕ δίνει το πράσινο φως για τον ΔΕΣΦΑ (στις 2/9 η ΕΓΣ), για τη CC οι αναλυτές βλέπουν μικρή μείωση κερδών με την τιμή ελαφρώς υψηλότερα στα 21 ευρώ.

Σε στενό εύρος η διακύμανση του Ftse Large Cap, μεγαλύτερες οι απώλειες για τον Ft Mid. Στην περιοχή των 310 μονάδων ο 25άρης, στις 1.030-1.035 ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Μέτρια εικόνα και στις τράπεζες, με τον κλαδικό δείκτη επίσης σε στενό εύρος διακύμανσης. Σχετικό διάγραμμα και τεχνικά σημεία (από τον Ηλία Ζαχαράκη) έχουν αναρτηθεί στον Εκηβόλο.

Από τα λιγοστά ενδιαφέροντα της μέχρι τώρα συνεδρίασης η προσπάθεια της Εθνικής να μη χαθούν τα 2,50-2,55 ευρώ κι η αντίδραση της Τέρνα Ενεργειακής προς τα 3,15 ευρώ.

Στη μεσαία με λιγοστά κομμάτια η σημαντική διόρθωση του ΠΛΑΙΣΙΟΥ. Στα 5 ευρώ κατά 5,22% χαμηλότερα με μόλις 200 κομμάτια. Ανάλογα με μόλις 500 τεμάχια η μετοχή της ΧΑΛΚΟΡ υποχωρεί κατά 3,50% στο 0,80 ευρώ.
Λίγο μετά τις 11.15 είχε αλλάξει χέρια μόνον ένα πακέτο στα ΕΧΑΕ. Για 80.000 στα 6,70 ευρώ αξίας 538.000 ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v