Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Στις τράπεζες η σκυτάλη της ανόδου

Συνεχίζει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης με τον τραπεζικό κλάδο να πρωταγωνιστεί. Υπεραποδίδει η Πειραιώς. Κέρδη για ΟΤΕ, MIG, Alpha, OΠΑΠ, Μυτιληναίο. Απώλειες καταγράφουν Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Eurobank Properties, Σωληνουργεία Κορίνθου, Τέρνα Ενεργειακή.

Σε θετικό έδαφος παραμένει ο Γενικός Δείκτης, που κινείται στα επίπεδα των 910 μονάδων.

Στο μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό υψηλό, προσπάθεια ανάτασης έδωσε και ο τίτλος της Εθνικής, ο οποίος αναρριχήθηκε μέχρι τα 2,58 ευρώ, όμως επέστρεψε τάχιστα προς το προηγούμενο κλείσιμο.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, που ενισχύεται κατά 6,4%, στο 1,03 ευρώ.

Σαφώς μικρότερα τα κέρδη για την Alpha Bank, που μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα.

Από τις υπόλοιπες μη τραπεζικές μετοχές του 25άρη, με κέρδη μεγαλύτερα του 2% κινούνται ο Τιτάν και ο ΟΛΠ, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% η Jumbo, ο Μυτιληναίος, ο ΟΤΕ και η Frigoglass.

Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος κινούνται Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Eurobank Properties, Σωληνουργεία Κορίνθου, Τέρνα Ενεργειακή και Folli Follie Group.

Να σημειωθεί εδώ ότι για τις Eurobank Properties, Σωληνουργεία Κορίνθου και Folli Follie Group οι μέχρι στιγμής απώλειες ξεπερνούν το 1%.

Χαμηλότερα του 25άρη, πολύ λίγα πράγματα από πλευράς εντυπώσεων, όπου σχετική κινητικότητα σημειώνεται σε Intracom, Υγεία, Ιατρικό, Φουρλή, Revoil και ΓΕΚ Τέρνα.

Ο τζίρος προσεγγίζει τα 37 εκατ., από τα οποία όμως πρέπει να αφαιρεθούν τα 3,4 εκατ. τα οποία αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές καθώς έχουν αλλάξει χέρια 142.123 τεμάχια της Τιτάν στα 14,40 ευρώ, 90.000 τεμάχια του ΟΤΕ στα 7 ευρώ και 38.034 τεμάχια της Folli Follie Group στα 18,2550 ευρώ.

Στο 1,5 προς 1 περίπου η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, όμως πάρα πολλοί τίτλοι που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις και από τις δύο πλευρές κινούνται με ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές.

Πιθανό σενάριο για το τέλος της σημερινής συνεδρίασης θεωρείται αυτό που θέλει ο δείκτης να κλείνει με θετικό πρόσημο, επωφελούμενος του rotation που παρατηρείται στους δεικτοβαρείς τίτλους.

Προβληματίζει ιδιαίτερα τους παράγοντες της αγοράς το γεγονός ότι η μεσαία και η μικρότερη κεφαλαιοποίηση στη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων που τις απαρτίζουν παρακολουθούν την ανοδική προσπάθεια των τελευταίων ημερών επιδεικτικά αδιάφορες.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v