Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερά στο πράσινο η Σοφοκλέους

Κοντά στο υψηλό ημέρας κινείται ο Γενικός Δείκτης. Από το ταμπλό του 25άρη με κέρδη μεγαλύτερα του 2% ξεχωρίζουν Πειραιώς, Intralot, Jumbo και Frigoglass. Σαφώς επιφυλακτικότερη η εικόνα στα "μεσαία".

Έστω και με οριακά κέρδη διεκδικούν νέα υψηλά διμήνου οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών συνεδρίασης βρίσκει τον Γενικό Δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου στο μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας, και πιο συγκεκριμένα στις 907,82 μονάδες με κέρδη 0,86%, ενώ οι συναλλαγές προσεγγίζουν τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Ξεκινώντας από τις μετοχές χαμηλότερα του 25άρη, αξιοπρόσεκτη κινητικότητα σημειώνεται σε Υγεία, ΓΕΚ Τέρνα, Intracom, Revoil, Σιδενόρ.

Μεταφερόμενοι στο ταμπλό των θεωρούμενων δεικτοβαρών μετοχών, και ξεκινώντας από τους τραπεζικούς τίτλους, με κέρδη μεγαλύτερα του 2% κινείται η μετοχή της Πειραιώς, ενώ μέχρι στιγμής σαφώς λιγότερες «απαιτήσεις» δείχνουν να έχουν η Εθνική και η Alpha Bank.

Από τις υπόλοιπες μη τραπεζικές δεικτοβαρείς μετοχές, με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων ξεχωρίζουν Jumbo, Intralot και Frigoglass, ενώ με σχετικά μικρότερα κέρδη, αλλά μεγαλύτερα του 1% κινούνται Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΕΧΑΕ και ΕΥΔΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, στο «κόκκινο» βρίσκονται μόνο οι τίτλοι των Alpha Bank, Eurobank Properties και Folli Follie Group, ενώ αμετάβλητοι κινούνται Βιοχάλκο και ΕΕΕ.

Ξεπερνά το 3 προς 1 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, όμως οι περισσότεροι πρωταγωνιστές θετικοί και αρνητικοί έχουν ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές, ενώ δεκάδες εισηγμένες δεν έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής πράξη.

Επίσης, στο ταμπλό του FTSE Large Cap με μόλις 4ψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank Properties, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, ΟΛΠ, Σωληνουργεία Κορίνθου και Folli Follie Group.

Ασφαλώς και τα ενεργά χαρτοφυλάκια δεν θα ήθελαν η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας να χαλάσει το κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, όμως εκτός από το τελικό πρόσημο του δείκτη, σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο τζίρος που θα συνοδεύσει τη σημερινή συνεδρίαση.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v