Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Παραμένει εγκλωβισμένο σε στενό εύρος διακύμανσης

Η συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου βρίσκει τον Γενικό Δείκτη κοντά στο υψηλό ημέρας, παρά το αρνητικό πρόσημο των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Η Intralot ξεχωρίζει από τις μετοχές του FTSE Large Cap, λίγα πράγματα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Συμπληρώθηκε το πρώτο ημίωρο συναλλαγών στο ελληνικό χρηματιστήριο και παρά το κόκκινο φόντο το οποίο επικρατεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές βρίσκει τον Γενικό Δείκτη στο μέχρι στιγμής υψηλό των 870,81 μονάδων με κέρδη 0,45%, ενώ ο τζίρος προσεγγίζει το 1,8 εκατ.

Στο 1,5 προς 1 η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, ενώ όπως εννοείται δεκάδες μετοχές δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές.

Ελάχιστοι οι τίτλοι που δείχνουν διαθέσεις κινητικότητας χαμηλότερα του FTSE Large Cap, και μεταξύ αυτών Πλαστικά Θράκης, ΕΥΑΘ και Intracom.

Μικτή η εικόνα στο ταμπλό των θεωρούμενων δεικτοβαρών μετοχών, όπου με αρνητικό πρόσημο κινούνται Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank Properties, Motor Oil, Folli Follie Group, ενώ από τους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζει το +3,01% για την Intralot (πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το ομολογιακό δάνειο 300 εκατ. και δεν αποκλείεται να κλείσει και μέσα στη μέρα, με κύριο ζητούμενο το επιτόκιο). Όλοι οι υπόλοιποι θετικά κινούμενοι τίτλοι σημειώνουν κέρδη χαμηλότερα της 1 ποσοστιαίας μονάδας, ένδειξη της απόλυτης επιφυλακτικότητας που επικρατεί.

Πολύ χαμηλές οι συναλλαγές ακόμα και στις μετοχές του 25άρη, όπου 29 τεμάχια έχει διακινήσει ο ΟΛΠ, 36 η Eurobank Properties, 52 η ΕΥΔΑΠ, 159 η Jumbo, 291 η Folli Follie Group, 380 η ΜΕΤΚΑ, 466 η Τιτάν και 638 η Motor Oil.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, και με δεδομένο ότι δεν αναμένεται καμία ιδιαίτερη έκπληξη όσον αφορά τη συναλλακτική δραστηριότητα, μόνο ζητούμενο θα παραμείνει το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη, χωρίς να αποκλείονται κάποιες μικροεκπλήξεις λόγω της τελευταίας συνεδρίασης επταμήνου.

Ακόμα όμως και σε μια τέτοια περίπτωση, οι όποιες σημαντικές μεταβολές θα έχουν πρόσκαιρο χαρακτήρα, καθώς το Χ.Α. παραμένει εγκλωβισμένο στη συναλλακτική απαξίωση.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v